Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Burun ve dudak çevresi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar herkese,

15 gün kadar önce bacağımı kırınca evde internet başında zaman geçirmeye başladım ve önce ıslak traşla ilgili bir iki forum ve sonrada bu siteyi keşfettim. Traş her zaman benim için sorunlu olmuştur, jilet de denemiştim daha önce rahmetli pederin külüstür "gillete" inde ve bu yüzden sorunuma çözüm bulamayacağımı düşünüyordum. Lafı daha fazla uzatmadan bugün yaptıklarımı anlatayım ve sorumu sorayım;
Tüm okuduklarım üzerine, yuma makina, derby jilet, uyduruk ötesi bir fırça ve arko sabun aldım (aldırdım). Total 6 TL.
15 gündür traş olmuyodum ve bayağı sakallıydım -muhteşem süleyman kadar nerdeyse- 6-7 defa yüzümden makinayı geçirmek zorunda kaldım (6-7 perde?), köpük işini az çok becerdiğimi düşünüyorum, okuduklarım izlediklerim neticesinde yüzümde 0 -sıfır- kesik oluştu. Ama heralde makinayı doğru tutamaam ya da jiletin iyi olmaması ya da köpüğü bazı yerlerde kalın bazı yerlerde ince yapmamdan ya da çok uzun sakalım olmasından dolayı, bazen kesmeden makinayı yüzümde dolaştırdığımı hissettim, ileride bu durumu çözerim diye düşünüyorum. Ancak oldum olası, neyle traş olursam olayım tam çözemediğim ve jiletle daha fazla yaşadığım ve yaşayacağımı tahmin ettiğim bir sorun var. Burun ve dudak çevresi kesimi; hem burnumda hem de dudak çevresinde-özellikle yanlarda- mevzubahis bölgelere çok yakın sakal var. Ne yapmam lazım ?
gecmis olsun.
tecrubeli arkadaslar bilgi verecektir muhakkak.
aramiza hosgeldiniz.
foruma hoşgeldiniz.
eğer yanlış anlamadıysam sorununuza ufak kafalı bir makine ve yatay kesiş çözüm olabilir.
Saygılarımla
Şimdi elimde yuma var kafası ufak mı büyük mü bilmiyorum. Bu sitede adı geçen yabancı sitelerin birinde edwin jaggerin bir makinasını lmayı planlıyodum. Bunun kafası ne büyüklükte o zaman ? ya da özel olarak küçük kafalı bir makina var mı, gerçi jilet boyutu standartsa nasıl farklı kafalı makina oluyor ?
bazıları jiletle tam aynı boyutta oluyor, kimileri jiletten sonra da yana doğru devam edebiliyor. o devam edenler bir de jilet üzerine konan kısım yüksek olanlar hiçbir yere girmiyor, özellikle de burun altına... elimde bir örnek var, futur.
nasıl bir burun dudak var sizde bilemiyorum ama EJ ve Mühle uygundur diye düşünüyorum. YUMAda da var mı aynı problem??? yuma ufak bir makine. eğer onda problem yaşıyorsanız teknikte bir problem olabilir. zira YUMA bu problemi yapmayacak kadar ufak.
ya da meseleyi ben yanlış anladım Confused

Saygılar

(16/02/2012, Saat: 23:42)alpbb74 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Şimdi elimde yuma var kafası ufak mı büyük mü bilmiyorum. Bu sitede adı geçen yabancı sitelerin birinde edwin jaggerin bir makinasını lmayı planlıyodum. Bunun kafası ne büyüklükte o zaman ? ya da özel olarak küçük kafalı bir makina var mı, gerçi jilet boyutu standartsa nasıl farklı kafalı makina oluyor ?
ilginize teşekkür. sorunu doğru anladığınızı düşünüyorum. sanırım benim acemiğim en önemli etken şu an.
bir kaç kere daha bu şekilde traş olup duruma bakayım ben.
yurtdışından sipariş aşamasında tekrar sorularımla sıkarım sizi
o zamana kadar forumu köşe bucak okuyayım

saygılar benden
bir ay sonra görüşürüz o zaman Smile
baya uzun sürer işiniz Smile
(17/02/2012, Saat: 01:07)alpbb74 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ilginize teşekkür. sorunu doğru anladığınızı düşünüyorum. sanırım benim acemiğim en önemli etken şu an.
bir kaç kere daha bu şekilde traş olup duruma bakayım ben.
yurtdışından sipariş aşamasında tekrar sorularımla sıkarım sizi
o zamana kadar forumu köşe bucak okuyayım

saygılar benden
Dostum hoş geldin, keşke sakalını makasla ya da elektrikli bir makineyle biraz kısaltsaydın daha güzel tıraş olurdun neyse bundan sonraki tıraşlara artık. 1 milyoncudan yarısı dökülmüş fırçalardan aldın büyük ihtimalle, büyük marketlerde banat fırçalardan alabilirsin, berberinle konuşup lider ya da jaguar alabilirsin ya da oturdugun şehirdeki kozmetik toptancıları veya depolarından daha kaliteli fırçalar temin edebilirsin. Fırça köpük yapmada büyük etken. Bundan dolayı köpüğün kötü olmuş olabilir. ARKO sabun iyidir candır ona devam. Tekniğin zamanla gelişir. Derby jilet yerine başka bir jilet denemeni öneriyorum. Dudak ve burun çevresinde ise derini germe yöntemini kullan. Yani burunun altını alırken mesela bir elinle burnunu tıraş edeceğin yönün tersine doğru it(gerilsin deri alan açılsın). Yüzünü görmediğim için sorunlarını buradan yine yaz ve detaylandır. Şimdilik çok fazla pahalı ürünlere yönelme, ıslak tıraş tekniğini, jiletleri tanı, yüzünü tanı. Mesela ben daha geçen hayatımın en sinekkaydı, en tahrişsiz, en bebek poposu tıraşını 3 liralık dapeng marka bir ürün ve racer jiletle 2 perdede oldum, üstelik banyoda yapmamıştımSmile
Tekrardan hoşgeldin bu işi daha çok seveceksin
altın kural sakalınızı tırnaklarınızın ucuyla dahi tutabılıyorsanız
önce makine yada makasla kısaltmalısınız

yoksa hıcbır yontem duzgun sonuc vermeyecektır
15 günlük sakalımı DE 89 ve Perma ile mükemmel tıraş edebilmiştim. Hemde 2 perdede. Yalnız arkadaş Derby kullandıgını söylüyor. Hatta ben o 15 günlük olayda önce Derby ile başladım. 0 paketinden çıkardım, yüzüme sürttüm, yolmaya çektirmeye ve acıtmaya başladı. Sonra jilet değiştirip Permasharp ile devam ettim. Kesinlikle yolma, çektirme, takılma olmadan çok iyi tıraş etti. Yalnız makinenin arası sık sık doldu ve normalde gerekmeyen şeyi yani vidayı açıp jileti çıkarıp musluk altında yıkayıp tekrar takmam gerekti 2 kere. Bu küçük sorunun dışında başka bir şeye gerek olmadı. Sakalımı tırnak ucumla baya baya tutabiliyordum ve sakalım da öyle tüy gibi değildir.. Orta sertlikte ve yogunlukta bir sakalım var. Buradaki anahtar faktör bence

1. Derby jiletin dandikliği
2. Fırçanın dandikliği (Köpüğü yüze iyi dağıtmamış, sakalı düzgün yumuşatmamış olabilir)
3. Teknik sorunu (Uygun Blade Angle verememek, makineyi çok dik yada yatay tutmak gibi)

Olabilir..

Saygılar..
Sayfalar: 1 2