Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Hava durumu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(05/01/2014, Saat: 18:58)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]buzhane sıcaklıgında yasamak zor
kolaylıklar dılerım...
Alisiyorsun Hocam,
en azindan bulundugun ortamlar sicak olsun yeter ;-))
@gokturk üstad ne alınması benim gibi İzmirli sivasta öyle bir kış geçirdim evin için trekking ekipmanıyla doldu işe giderken 7 kat giyiniyordum. Günlük olarak sadece giyinip soyunmaya 30-45 dakika harcıyordum. İşle evin arası yazın yaya 5dk kışın 15-20 hele gece tipi varsa 30 dakika olurdu.

Yaşasın Adana yaşasın izmir
Alıntıdır

Kanada da yaşayan bir İzmirlinin günlüğü


Sevgili Günlük,

12 Ağustos
Kanada'daki yeni evime taşındım, çok heyecanliyim. Burası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim
Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kır gezintisi yaptım ve bir kaç geyik gördüm.cok güzeldiler. Muhtemelen yeryüzündeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı. Burayı çok seviyorum.

11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyor. Böyle harika hayvanları öldürmeyi nasıl olurda isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağısı baslar. Burayı seviyorum.

2 Aralık
Dun gece kar yağdı. Heryerin beyaz bir örtü ile kaplanışını seyretmek için gece kalktım. Tipki kartpostal gibi. Dışarı cıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık(ben kazandım). Kar temizleme makinesi (belediye'nin) gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Harika bir yer. Kanada'yı seviyorum.
12 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum.
19 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinesine lanet olsun!
22 Aralık
Bu beyaz boktan dun gece biraz daha yağdı. Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı ve belim ağrımaya başladı. Kar temizleme makinesinin ben garajın onunu kürekle temizleyene kadar yolun kösesinde gizlendiğini düşünüyorum. Puşt…..un
25 Aralık
Sıçtığımın yilbaşısı. Yine yağdı.Eger kar temizleme makinesini kullanan puştu bir elime geçirirsem yemin ederim o p…u gebertemem. Yollardaki lanet buzları eritmek için neden daha fazla tuz kullanmadığını anlamıyorum.
27 Aralık
Allahın belası dun gece yine yağdı. Kar temizleme makinesinin en son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için eve hapsoldum. Hiç bir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi. 25cm karin kaç kürek edeceğini biliyor musun?
28 Aralık
Kuş beyinli spiker yanılmış. 83cm daha yağdı. Bu gidişle karlar yazdan önce erimez. Kar temizleme aracı kara saplandı ve hıyar oğlu hıyar sürücü benden küreğimi ödünç istedi. Karları temizlerken tam altı kürek kırdığımı ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk duyacağımı söyledim.

4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Dönüşte lanet geyiğin biri arabamın önüne atladı. Arabamda yaklaşık 3000 dolarlık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım. Lanet yaratıklar her yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kokunu kurutur.

3 Mayıs
Arabayı şehirde bir tamirciye götürdüm. Yollara dökülen baş belası tuzlar yüzünden arabamın kaportası çürümüş.
10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım ve İzmir'e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. S…im Kanada'yı da karı da geyikleri de….
@Korhan

O kadarda kotu degil be hocam ;-))
Yasadigim sehir Chinook ruzgarin ile unlu. 1-2 hafta popomuz donuyor ondan sonra 1 hafta boyunca chinook esince havalar isiniyor ve karlar kismen de olsa erimeye basliyor. Baazen gun icin 20 - 30 derecelik farkliliklar olabiliyor. Insanlar aptala donuyor. Bu havada sortla gezene rastlayabiliyorsun.
Geyik cok az goruyorum yolda. Tavsan cok ama. Sehir disinda geyik ve ayi cikmasi olasiligi daha cok var. (iki kere benim basima geldi)
Kara gelince iste orasi ilginc, kapinin onunu daha dogrusu yaya kaldirimini temizlemesen belediy gelip ceza kesiyor ;-))
Yine'de burasi muhtesem bir yer.
Ekipmanlar mecburi zaaten. Kar montu, kar pantolunu, kar botu vs. en az -50 kadar sicak tutmasi lazim.
@gokturk şehir dışında ayı çıkması çok ilginç burda şehir içinde vardır genelde hem 2 hemde 4 ayaklı. Smile Valla burda rüzgarda varda pek ısıtmıyor hava da kuru Ayaz var millet hastalıktan kırılıyor. Burda belediye canı isterse yolu temizliyor ki o da genelde mesai saatinden sonra oluyor. 2012 de ciddi ciddi hedik almaya niyetlendim. Big Grin

cepten gönderildi
Zaaten buradaki 4 ayaklilari oradaki 2 ayaklilara tercih ederim.
Buradaki belediyenin kar kureme olayi soyle: bir hafta bekle zaaten Chinook eritir:-D
Yola tuz dokmuyor bizimkiler, direk micir kullaniliyor

Sent from my Arc using Tapatalk
@gokturk
Burada da enteresandır karları kaldırımdan yola kürüyorlar ki arabalar ezsin ya da öyle bişey işte ben tam anlayamadım. Big Grin
Sabah tuz döküyorlar eriyor, gece yine donuyor, sabah yine tuzluyorlar eriyor, gece yine donuyor........ devam edip gidiyor burda tam bir paradoks var. Smile Bazen ben bile kendimi tekrar ederken buluyorum. Big Grin
(06/01/2014, Saat: 03:31)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@gokturk
Burada da enteresandır karları kaldırımdan yola kürüyorlar ki arabalar ezsin ya da öyle bişey işte ben tam anlayamadım. Big Grin
Sabah tuz döküyorlar eriyor, gece yine donuyor, sabah yine tuzluyorlar eriyor, gece yine donuyor........ devam edip gidiyor burda tam bir paradoks var. Smile Bazen ben bile kendimi tekrar ederken buluyorum. Big Grin

Kar ve kar manzaraları. Tam benlik, siz de şikayetçisiniz öyle mi? WinkTongue
Niye tam sizlikmiş komşum?
Ah işte davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Smile

cepten gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6