Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: tweex traş sabunları...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Geçen hafta 2011 üretimi tweex tıraş sabununu 1TL'ye hırdavatçıdan aldım ve ertesi günkü tıraşta denedim. 2016'ya kadar skt'si varmış. Kokusu ve performansı Derby tıraş sabunuyla birebir geldi, hiç bir fark hissedemedim. Aynı oranda köpük yapıyor Derby'le, günlük kullanılabilecek bir sabun, fena değil ama bir Arko ya da Proraso gibi olmazsa olmaz da değil bence.
Ankarada nerde bulabilirim bundan denemek isterim bi gittiğimde sıhhıyeye bakayım vardır orda kesin bir de tıraş tası lazım elimden kayıyor yuma hep.
Merhabalar!

Kısıtlı geleneksel tıraş tecrübemle, size, ilk kez bugün denediğim bir ürün ile ilgili gözlemlerimi ifade etmek istiyorum.
Geçen gün milyoncuda tesadüfen gördüğüm ve 2 liraya aldığım(rafta son 1 tane kalmıştı) stick formunda olan TWEEX sabunu bu sabah kullanma imkanım oldu. Nemlendirme etkisi ve tıraş esnasındaki performansı derby ve arko ile benzeşmekte ancak köpük yoğunluğu derby sabundan daha iyi, arkodan daha kötü. Dikkat çekici şekilde derby ve arko sabunla karşılaştırıldığında köpükte kuruma çok daha geç oluyor. Perde süreleri uzasa bile sona kalan bölgelerde kurumamış 'canlı' köpük olması şaşırttı beni. Daha önce kullandığım proraso sandalwood sabun kadar olmasa da bu konuda arko ve derby'den daha iyi.

Saygılarımla.
Bu sabunu bir zaman market den almışdım Arko ve derby ile aynı kalitede sadece koku farkı vardı şu sıralar market raflarında göremiyorum harelde marmara bölgesine dağıtımı yapılmıyor artık
(25/02/2020, Saat: 19:27)jegal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu sabunu bir zaman market den almışdım Arko ve derby ile aynı kalitede sadece  koku farkı vardı şu  sıralar  market raflarında  göremiyorum harelde  marmara  bölgesine dağıtımı  yapılmıyor artık

Tweex derby nin yurt dışına satışını yaptığı ismi. Klasik derby yani
@mustbe komşum yurt dışına derby nin bu sabunu satış yaptığını duymadım derby üretimi mi değil mi bilmiyorum antepde üretildiği üzerinde duruluyordu.
Bizim yerli firmalarımızda üst seviye ye yükselme heycanı yok bir sabun üretsende arko ya yakın kalite sabun üretiliyor yarışamıyoruz yarış içinde değiliz kaliteli herhangi birşey üretirsin talep çok görür bir sonraki üretiminde ise malzemeden kısılır fiyatı artar ama talep düşük olur durum bu
@jegal


Kısmen haklı olmakla birlikte doğru bilmiyorsunuz Smile Tweex arcelik'in Avrupa pazarına beko ile açılmasi gibi. Yine derby'nin extra'yi sadece Avrupa pazarı için üretecek olması ve Türkiye'de sadece usta ismiyle var olacağı gibi bir durum var. Kendilerini geliştirmiyor olabilirler ama çöp değiller sayısız beğeneni var dünyada. Kaldı ki yurt dışında bizim 5 6 katimiz daha pahalı ama talep görüyor. Bu hem jilet hem de sabun için böyle.

Edit . Dakika 15.45 ten başlayın isterim ama tamamını da izlemek keyifli Smile




köpürmesi iyi bir sabun, sadece kokusu yok.bir de çok sert. tasa basarken çok zorlandım. onun dışında güzel. arko'dan daha çok beğenmiştim.
Sayfalar: 1 2