Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Sabunları Karşılaştırması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Geleneksel tıraşa başladığımdan beri, özellikle sabun konusunda oldukça fazla çeşit denedim diyebilirim. Dilimin döndüğü, elimin vardığınca merak edenler için kısa bir karşılaştırma yapmak istedim. Belki alacaklara faydalı olur.

Öncelikle şu ana dek sabun olarak, Arko, Cella, Proraso, Colonel Conk, Wilkinson, Mitchells Wool, Taylor of Old Bond Street ve Connought Shaving'in sabunlarını denediğimi söylemek isterim. Çok merak etmeme rağmen henüz Tabac deneme şansım olmadı ama denediğim sabunlar için benim cildime en uygun sabunun Mitchells Wool olduğunu söyleyebilirim.

Arko: Hepimizin bildiği, nostaljik ve vazgeçemediğimiz milli sabunumuz. Bence, şu ana dek kullandığım sabunlar içinde kokusunu en çok beğendiğim sabun diyebilirim. Köpük kalitesi oldukça iyi, rahat ve dolgun köpük yapılabiliyor. Kayganlaştırıcılığı ve nemlendirmesi çok üst düzey olmasa da gayet yeterli. Sırf Arko bile olsa, tıraşınızın keyifli geçeceği kesin. Elbette daha iyileri var ancak bu fiyata daha iyisini bulmak zor gibi geliyor bana.

Cella: Cella'yı çok merak ederek aldım. Hatta yabancı ürün olarak ilk denediğim sabun Cella idi. Çok kolay köpük yapılabilen, oldukça koruyucu, kayganlaştırması yeterli, güzel bir ürün. Ancak ben bir türlü kokusuna alışamadım. Diğer sabunları denedikten sonra da maalesef kişisel olarak benim favorilerim içinde yer alamadı.

Proraso: Proraso'nun hem sabununu hem de kremini denedim. Şahsi fikrim Cella'dan daha iyi olduğu yönünde. Oldukça mentollü bir sabun. Bu yüzden özellikle kışın çok tercih edilmese de yaz aylarında en çok tercih edebileceğim ürün olacağını söyleyebilirim. Köpük kalitesi ve koruması bence (ya da benim cildim için) Cella'dan daha iyi. Kokusunu ben çok beğeniyorum. Keyifli tıraş olduğum ve favori sabunlarımdan biri.

Wilkinson: Türkiye'de bulunabilen ender yabancı sabunlardan biri. Fiyatı gayet uygun. Elbette bir Arko kadar uygun değil ama yine de yurtdışı muadillerine göre uygun bir fiyatı var. Kokusu güzel, ancak köpük yapması ve koruyuculuğu diğerleri kadar iyi değil. Ortalama bir sabun. Merak ettiğim için aldığım ancak uzun zamandır kullanmadığım bir sabun. Bu da Cella gibi favori ürünlerim arasına giremedi. Kötü değil, ancak benim beklediğim kadar da iyi çıkmadı.

Taylor Of Old Bond Street: Çok beğendiğim ve keyifle kullandığım sabunlardan biri. Tek dezavantajı diğerleri kadar uzun ömürlü olmaması ve fiyatı. Ben de St. James var. Çok kolay köpük yapılabilen, oldukça koruyucu bir köpük veren üst düzey bir sabun diyebilirim. Gayet hoş bir kokusu var ve çok kısa sürede çok fazla köpük yapmak mümkün. Favori sabunlarımdan biri.

Connought Shaving: E-Bay'deki dükkandan açık arttırmada uygun fiyata alabildiğim bir sabundu. Bence, Arko'dan ya da Wilkinson'dan bir üstünlüğü yok. Orta kalitede, kolay köpük yapılabilen ancak ortalama standartları aşamayan bir ürün. Bence yurtdışından getirtmeye değecek bir ürün değil.

Colonel Conk: En son aldığım sabun. Ben de amber kokusu var. Kokusu en çok hoşuma giden sabunlardan biri. Köpük yapması oldukça kolay, fazla köpük verebilen ancak bana göre çok üst düzey koruma sağlayamayan bir ürün. Özellikle dikkat ettim, bu sabunu kullandıktan sonra cildim çok daha fazla kuruyor. Yine de yurtdışından getirtmeye değecek bir ürün.

Mitchells Wool: Benim için şu ana dek kullandığım sabunlar içinde en tepe noktadaki sabun. Kokusu çok güzel değil bana göre. Köpük yapması diğerlerine nazaran daha zor. Ancak koruma faktörü inanılmaz. Mitchells Wool ile tıraş olduktan sonra cildimin yumuşacık olduğunu hissediyorum. Tıraş sonrası ne bir gerilme, ne bir yanma yaşıyorum. Çok dolgun bir köpük yapamasanız bile yaptığınız kadarı cildinizi inanılmaz derecede koruyor. Muhle R41 ile tıraş olacağım her zaman bu sabunu kullanıyorum. Şu an için benim vazgeçilmez sabunum oldu diyebilirim. Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum.

Kullandığım tıraş sabunları için kısa bir sıralama yapıp puan vermem gerekirse de kendimce şöyle bir sonuç çıkardım;

1- Mitchells Wool 9 puan
2- Taylor Of Old Bond Street 8 puan
3- Proraso 7.5 puan
4- Arko 7 puan
5- Colonel Conk 7 puan
6- Cella 6.5 puan
7- Wilkinson 6.5 puan
8- Connought Shaving 6 puan
Güzel bir inceleme olmuş piankhy ellerine sağlık...
İnceleme gayet güzel, teşekkürler ve tebrikler.

MWF alıyorum o zaman bir adet...

Sayın papazerigi'de tavsiye etmişti...
Tabac denemeni öneririm dostum.
Yazı için teşekkür pianky.
Tabac o listeye ilk üçten girer sanki (benim gözümde 1 numara ama belki sizde aynı etkiyi bırakmayabilir.)
MWF konusunda hocam çok ince bir noktaya değinmiş, çok zayıf bir köpük bile yapılsa üst düzey koruma sağlamakta.
kesinlikle katılıyorum. Tabac süper bir sabun ve pahalı. sadece kalite olarak bakarsanız çok iyi ama P/F açısından biraz gerilere düşüyor...Confused
fiyatına bakarsak günlük kullanım sabunu değil maalesef.
Almanyada akrabası olanlar ve bi sabuna 20 lira veririm diyenler (refill) değerlendirsin diyorum.
Saygılarımla
(13/02/2012, Saat: 22:30)psycho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tabac o listeye ilk üçten girer sanki (benim gözümde 1 numara ama belki sizde aynı etkiyi bırakmayabilir.)
MWF konusunda hocam çok ince bir noktaya değinmiş, çok zayıf bir köpük bile yapılsa üst düzey koruma sağlamakta.
Bu arada TOBS krem mi yoksa sabun mu? Ben lavanta, sandalwood ve Jermyn dışında sabununu bulamadım da. Varsa listeme eklerim.
Bende sıralama biraz farklı
bana göre iyiden ,kötüye doğru gideyim.cella dışında her birinden şu ana kadar en az 2 kutu bitirdim ve hala kullanıyorum.arkonun sayısını unuttum SmileTaylorda ilk kutu.
1-Mitchells Wool Fat
2-Arko Traş Sabunu-Tabac Shaving Soap
3-Taylor of bond Street Sandalwood Cream veya normal olan kremi.Her ikiside aynı sonuç veriyor.
4-Joris Shaving Soap
5-Proraso Cream(yeşil kutu)
6-Cella(kırmızı kutu)

Sıralamadanda anlaşılacağı gibi,özellikle donyağlı(Tallow) sabunlar ilk üç sırada.Ben herzaman sabundan yanayım , fakat bir kaç haftadan beri özellikle Taylor of Old Bond Street Mr Taylors Shaving Cream ve Sandalwood kokulu olandanda iyi sonuç elde etmeye başladım.İlk defa traş kremi iyi gelmeye başladı donyağsız(Tallow)oldukları halde.

Bence,benim cildime göre içlerinden en çakma olanı Smile proraso ve Cella.Cellada tam sukütuhayale uğradım.Hem donyağlı hemde sabun.Fakat bana göre, ne jilet ile cilt arasında koruma sağlıyor,nede cildimi sakinleştiriyor.
Ama mitchells olsun,Tabac olsun yada Arko sabun olsun ,cella ya göre 10 kat daha iyi sonuç veriyor.

Joris Shaving soap da ortalama.Kokusu çok güzel ama çok hafif.Yani sipariş etmeye değmez.

Bence en iyisi Mitchells wool fat.her açıdan üstün koruması ,köpük kıvamı,traş sonrası cilde verdiği yumuşaklık ,pürüzsüzlük hissi.
Mesela şöyle bir benzetme yaparsam
Mitchells %100 ise ,Bana göre en iyisi tabiki
Tabac %99
Arko %90
Taylors %80
Joris %75
Proraso %30
Cella %20

Yani size şöyle bir örnek vereyim.Traştan sonra herzaman Osma marka şap ile yüzümü hafif okşarım.Cella ve proraso da yüzüm şaptan dolayı resmen kıpkırmızı oluyor.Yanma hissi üst seviyede.Fakat diğerlerind aynı makine,jilet ve şap ile yanma hissi ve kırmızılık sıfıra yakın,hatta sıfır diyebilirim.
Sağlıcakla kalın,


yorumlar çok faydalı olmuş..
ben de tabacı çok sevdim. MWF i 2 kez kullandım çok yorum yapamayacağım ama MWF için köpük yapma tekniğinizi merak ettim. tarif ederseniz bana da yol gösterir.benim yaptığım bana biraz sönük geldi.. Arko ise bana biraz kuru geliyor.. kremle karıştırınca daha çok seviyorum.

cellanın kokusu bile yetiyor sevmem için. Smile

Saygılar
Sayfalar: 1 2 3