Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese Merhabalar!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Herkese Merhaba,
mygitar forumlarindaki parfüm ve tras sohbetlerinden, gerek Lord Sparhawk komşunun forumu birakmasi gerekse yurtdisi kozmetik siparişlerin yasaklanma sinin yarattigi travma nedeniyle koptugum günden bugüne bu foruma rastlamis olmak beni çok mutlu etti. Buradan herkese esenlikler diliyorum...
Hoşgeldiniz, keyifli tıraşlar dilerim.
Hoş geldiniz, keyifli tıraşlar..
Hoş geldiniz.


Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
Ustadlara ve deneyim sahibi arkadaşlara ilk sorumu yonelteyim.

Ben,gençlik yillarinda ciddi tras tahrisleriyle bogusmus bir vatandasim. Mach3 gibi hazir aparatlar cildimin canina okumuştur yillarca,bir trastan ancak iki hafta sonra tekrar tras olabilmisimdir,tras sonrasi boyun kisminda oluşan sivilcelerin geçmesini beklemek suretiyle... Braun un makineleri de buna benzer sonuç vermiştir. Birkaç yil trimmerlar ile kirli sakal gezdim ve son yillarda sürekli berberde ustura ile tras oldum,çok da memnun kaldim. Ama artik su Safety Razor lar ile kendim tras olmak istiyorum. Sakallarim sert ve yoğundur. 3 günde bir tras olmaya düşünüyorum. En konforlu trasi sağlayabilmek için,tahriş derdi olmaksizin hangi ürünleri almam gerekir. Olabildiğince kaliteli ve astronomik fiyatları da olmayan,alet,jilet,tras öncesi ve sonraki yağ ve losyonlari ile sabun ve fircalardan almak niyetindeyim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir bu bağlamda? Mesela Lord komsu daha önceki forumda en az tahriş için, Crystal Platinum jiletleri tavsiye etmiş lakin hiçbir sitede bulamiyom onu. Ayrıca sakallarimin sert olması itibariyle Feather jilet kullanmak daha mi uygun olur acaba? Tüm alternatifleri bilmek ve tavsiyelerinizi duymak istiyorum. Saygilarimla...
hoşgeldiniz,
eliniz yatkın değil feather ile tahriş yaşamanız olası. 7 o' clock sharp edge ve polsilver denemenizi tavsiye ederim. makine olarak bulabilirseniz wilkinson classic, yurtdışı olacaksa hiç şaşmayan r89 yahut de89 (ikisi aynı kafa), sabun olarak geo f. trumper öneririm. yine tıraş sonrası için geo f. trumper skin food kışın iyi bir ürün. alışveriş için bu sayfadaki yerleri tercih edebilirsiniz.
Hoşgeldiniz Arif.

Sorduğunuz sorunun tek bir cevabı yok maalesef. Sihirli değnek de elimizde bulunmamakta. Evvela sabır. Hepsi bir anda olsun derseniz ciddi anlamda kafanız karışacaktır.. Bugüne değin edinilmiş tecrübe ve bilgiler ışığında şunlar söylenebilir;

Yoğun sakallı biri olarak, öncelikle fırça ile işe başlayalım. İki tavsiyem olacak, FS 24 finest badger ve bir tane de Silver tip badger. (Parker silver metal sap, idealdir). FS masaj için ve sabunla daha ziyade, silver kremle keyifli tıraşlar yaşatacaktır.

Sabun çok geniş bir yelpaze olmakla birlikte Tabac yahut Cella sabunla başlamanız, çok sağlıklı olur diye düşünmekteyim. Koruyuculuğu yüksektir.

Makine sizin için Merkur 34 C yahut Muhle yahut EJ 89 makineler uygun.

Jilet seçiminiz önemli, tahrişsiz tıraş için Crystal jilet cannaught shavingde uygun bulunabilir. Bunun dışında Gillette 7 O'clock Sharp Edge (sarı paket) ideal başlangıç olabilir. Yerli markalarda keskin jilet bulmak zor, tatmin etmeyecektir.

Tüm bunlar, geçmişin yüzünüzdeki izlerini silmek ve her gün tıraş olmak için sabahı sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir takım olacaktır. Daha sonra keyfinizce seçimler yapabilirsiniz. Asla ve asla pazardan, olmadık yerlerden sağlıksız ürünlere para vermeyin. Kaliteli alın az alın.. Saygılar.
Öncelikle değerli yardimlariniz için tesekkur borcumu ifade etmek isterim..

Mühle r89 ile Edwin jagger 89 arasında ciddi bir fiyat farki var,bu fiyat farkina değecek bir kalite ve tasarim farkı var midir sizce? Jilet konusunda sample pack almak belki daha doru olacak,diğer konularda tavsiyelerinizi direkt sepetime eklerin. Alisveris sitesi konusunda nereyi en çok tavsiye edersiniz? Gümrükte sorun cikmiyor değil mi parfüm gibi?
Rica ederiz. Forumdaki konuları okudukça talepleriniz kendiliğinden yön bulacaktır.

Kredi kartına gerek olmaksızın banka kartı ile ödeme yapılan The Traditional Shaving Company sitesi iyidir. fırçalardan TTS nin kendi fırçaları fena değil.
arifcic hosgeldiniz.
Sizin için kesinlikle en doğru şey su an jilet sample siparişi olur, olabildiğince deneyin. Nokta atisi yapmaya calismayin.
Makine konusunda ise eğer 3-5 günde bir tiras olacagim diyorsaniz 89 serisi düşünülmeyebilir. Ben olsam bir merkur progress bakardim mesela. Ayarlanabilir bir makine olduğu için hem istediğiniz gibi kullanır hem de tiras olmayi ogrenirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3