Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Domuz Kılı Fırça Seçimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Cevaplar icin teşekkür ederim. SOC mutlaka güzel bir fırça olmalı zira bir fenomen ama ciddi anlamda bir dolu olumsuz yorumu da var. Zenith fırçaların sapları çok güzel. Kıl boyu 56mm, düğüm 27mm. Boy normal zaten geneli 55mm oluyor. 27mm fazla gibi geliyor ama forum fırçası 28mm idi yanlış hatırlamıyorsam ben büyük fırça kullanmayı sevdim sanırım.
Omurgalı fırça seviyorsanız SOC sizi tatmin etmeyebilir komşum. O ring takviyesi ile SOC çok güzel fırça olur ama ben yurt içinde bulup da deneyemedim. Onun dışında Zenith kıl kalitesi olarak Semogue'un asla aratmaz. Hatta yabancı forumlarda Semogue'un kıl kalitesi ve Omega'nın omurgasının birleşimi olarak adı geçiyor Zenithlerin.

Yourshaving sitesinde Zenith markasının güzel fırçaları var.

Zenith 27 mm knot SOC 24 mm knot. Loft olarak Zenith 1-2 mm daha uzun ki bu da bence tam tadında omurga sağlar.

Jaguar Geltir fırçanın hem sap hem de kıl olarak daha kalitelisi Zenith.

Umarım seçiminizden pişman olmazsınız.

¶¶¶¶¶¶¶
@JohnLocke komşum @onurcakmak üstad ile görüşebilirsin Zenith fırçayı. Kendisinin bu marka ile baya tecrübesi var.
(17/12/2019, Saat: 23:51)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@JohnLocke komşum @onurcakmak üstad ile görüşebilirsin Zenith fırçayı. Kendisinin bu marka ile baya tecrübesi var.

@onurcakmak başlığa bekleriz komşum. Özelden sormaktansa burası daha iyi ileride bu başlığı okuyacaklar icin de kaynak olmuş olur.
@JohnLocke komşum bende B03-A26 kodlu belirttiğiniz 57/26 ölçülü fırça var. Sapı, satış sitelerinde göründüğünden de güzel. Metal sap üzerinde lazer kazılı şekilde marka yazıyor. Ben siyah mürekkeple yazılı olacağını düşünmüştüm.

Sizin bu sorunuzu gördükten sonra bu sabah SOC'u kullandım, zira haftada en az bir defa Zenith'i mutlaka kullanıyorum, SOC keyif vermediği için elim pek gitmiyor. İkisi arasında tercihim kesinlikle Zenith'den yana olur. SOC'un kılları omurgasız ve sabun yutma konusundaki dezavantajı (komedisi desem daha iyi ifade etmiş olurum sanırım) nedeniyle kullanımı pek de keyif veren bir fırça değil benim için. Zenith hem omurga, hem de yumuşaklık konusunda son derece tatminkar ve çok keyifli.

Ben domuz fırçalara rodaj yapmıyorum(bunu yanlış da buluyorum). İlk kullanımda hem steril etmek hem de üretim pisinden arındırmak adına ılık suda bekletir ve yıkarım o kadar. Sonra direkt kullanmaya başlarım. Zenith'i uzun zaman kullandıktan sonra açılmayan/ters ve yüzümde hissettiğim bi 10 kadar kılı düğüme yakın yerinden keserek eledim, hissiyatı kusursuz oldu.

İkisini yan yana getirip baktığımda kılları görsel olarak tıpatıp aynı gibi. SOC enteresan şekilde çoğu tıraşımda yüzümde uzun-kısa fark etmeksizin kıl bırakıyor. Yani porsuktaki gibi kopma değil de, kıl kırılması oluyor. Zenith'te böyle bir durum söz konusu değil.

Fırça zevkinizi bilmiyorum ama iki güne bir tıraş oluyorsanız Zenith harika bir fırça. Ben günlük sakalda genelde porsuk kullanırım. İki gün ve üzeriyse direkt Zenith. Ancak günlük de kullanılır tabi, biraz sabun israfı olur o kadar.

@Mehmet_G komşum ben de nereye yazdım hatırlamıyorum ama Zenith için Semouge'un yumuşaklığı, Omega'nın omurgası birleşimi bir fırça olduğunu yazmıştım Smile

@osaka23 komşum sizdeki Razorock versiyon, loft hayli uzun. Onu haftasonları veya uzun sakalda tasta köpük yapıp kullanmak için keyif fırçası olarak ayırabilirsiniz. Size de benimkinden sipariş geçelim bence Smile
@onurcakmak Sipariş verebileceğimiz önerdiğiniz bir yer var mı üstadım?
@3RD1 ben yourshaving'den almıştım, sorun yaşamadım. Fiyatları da uygun.
@onurcakmak hocam aynen oyle yapiyorum sicak suda bekletip keyif fircasi olarak kullaniyorum Smile ben gunluk oldugumdan porsuk ve sentetik kil tercih ediyorum elimdeki tek domuz zenith in razorock icin urettigi firca hatta Smile gerci omega 10049 var ama hic kullanmadigimdan saymiyorum Smile

Ama bir tane daha zenith alasim var yakinda agritirim basinizi Big Grin
@onurcakmak üstadım cevabınız icin teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32