Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba geltir ailesi.

Öncelikle forum kurucularına ve üyelerine çok teşekkürler. Bu kadar faydalı, bilgi dolu, seviyeli bir forumun olduğunu tahmin bile edemezdim. Burayı, bu forumu bulmamın küçük bir hikayesi var.

Yaş 32. Son 2 aya kadar kartuşlu jiletlerle hem saçlarımı (kel olduğumdan) hem de sakallarımı kesiyordum. Çalıştığım şirkette saç ve sakalla ilgili bir kısıtlama olmadığından ve traş olmayı bir zorunluluk olarak görmemden, haftada bire kadar sarkıtmıştım. Dolayısıyla özellikle de saçları (kalanları tabi Big Grin) kesmek, her sürtmede tıkanarak beni fıtık eden kartuşlardan dolayı, işkence haline gelmiş, hatta bir süre, saç kesme makinesiyle kısaltmayı bile denemiştim. Saç traşı için makineyi hazırlamak, temizlemek, yağ sürmek, etrafa saçılan kıllar vs gibi sorunlar yüzünden mutlu olamadım.

Sonra aklıma babamın ben küçükken kullandığı jiletli makineler geldi. Tıkanmaya çözüm olabileceğini düşünerek araştırmaya başladım ve karşıma tiraskeyfim.blogspot.com çıktı ve jiletli makinelerin kesinlikle doğru bir tercih olacağını anlamamla birlikte geleneksel traşa ilk adımı atmış oldum.

Kartuştan hala kurtulmuş değilim çünkü kafamın arka tarafındaki girinti çıkıntıları görmeden aldığım ve jiletle birkaç kanlı deneme yaptığım için 2. perde tersine alma işlemini kartuşla yapıyorum ancak ilk jiletin değdiği Ağustos ayından bir daha yüzüme kartuş vurmadım.

İnternetten okuduklarım ve geleneksel traşa bir an önce başlama heyecanı ile çabuk malzeme toparlama telaşı bir araya gelince Rimei makine, BIC jilet, Arko sabun ve Arko krem ile birlikte Isana - Porsuk fırça edindim. İlk traşımda Rimei'yi kesim açısı ve hissi nedeniyle beğenmediğim için kısa bir süre içerisinde Mercur - Futur ve Edwin Jagger - DE89 satın aldım. Şu aralar ise daha kaliteli ve zevkli traş adına forumu okumaktayım Smile

Biraz uzun bir ilk yazı oldu sanırım, sıktıysam affola Tongue
Herkese keyifli traşlar...
Hoşgeldınız ...
Hoş geldiniz Caglar, iki güzel alet almışşınız hayırlı olsun.
Hoşgeldiniz.
Keyifli tıraşlar Smile
hoşgeldiniz...
Forumumuza hoşgeldiniz. Umduğunuzdan fazlasını bulmanız dileğiyle.
Hoş geldiniz.
Hoş geldiniz, keyifli tıraşlar.
Hoşbulduk arkadaşlar, teşekkürler.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
(28/10/2013, Saat: 01:29)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz Caglar, iki güzel alet almışşınız hayırlı olsun.

Aletleri seçerken forumun çok büyük etkisi oldu. Futur'u ayarlanabilir olduğu için ve uzun kılları kesmek amacıyla, DE89'u ise günlük tıraşta epey begenildigi için aldım.
Teşekkürler bu arada Smile
Sayfalar: 1 2 3