Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: herkese merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Herkese merhabalar, çook uzun zamandır bu güzelim forumu korsan olarak Smile takip ediyordum sadece sizlerin güzel sohbetlerinizi okuyup fikir ediniyor zaman zaman denemeler yapıyordum. Kısa süre önce harekete geçtim ve mama bear dan ufak bi sipariş verdim sabunlarım geldi ve bir adet rimei Tıraş aleti ed ve perma sharpJilet ile traşa giriştim bir hevesle ve malesef bu deneme bol tahriş ve hanımdan yenilen dünyanın Fırça fırçsıyla Big Grin sona erdi ama kararlıyım olucak... sakalım kalın sıık ve mesleğim gereği hergün traş olmak zorundayım.

Herkese iyi forumlar ve hayırlı bayramlar diliyorum...
Hoşgeldiniz, bol keyif dilerim.

Rimei hesaplı bir alet; Ancak jiletin makineden oldukça dışarıda olması ve dik açıyla cilde yaklaşıyor olması, onu kullanımı teknik açıdan zorlaştırıyor. Açıyı daha daraltın yani makineyi daha eğimli olarak yüze paralel tutmaya çalışın. Perma da son zamanda tahrişli tıraşlar veriyor, daha yumuşak jiletler bulmaya çalışın. Her tıraşınız bir öncekinden daha keyifli olması dileğiyle iyi bayramlar..
hoşgeldiniz, daha evvel pek çok konuda belirtmişliğim var, kartuşlu aletler yaylı olduğundan bilek tabiri caiz ise odun oluyor, esnetmek ve tekniği oturtmak biraz zaman ister, sonrası gittikçe daha iyi oluyor, kaç yıl geçti geleneksel tıraşa başlayalı hala birşeyler deneyip dururum (kabul bazıları saçma oluyor artık Blush) mornettonun taktiklerini dinleyin, makine konusunda epeyce tecrübesi oldu ve hala taze sayılır denemeleri.

hayırlı bayramlar....
Teşekkürler üstadım, sivas'ta rimei yi bile zor buldum Bi de meishi bulmuştum ama daha ilk traşı bile bitiremeden bozuldu Sad elimde yeşil astra, treet platinium, derby, perma sharp, shark ve siyah wilkinson bulunmakta.
Treet aralarında orjinalitesine güvenebileceğiniz tek jilet diye düşünmekteyim. En azından Konya için öyle. Hem keskinliği az, hem de tahriş neredeyse imkansız. Ming shi TTO yani kelebek makine ise, çok daha yumuşak bir makine olmakla, tekniğinizin gelişmesine ciddi faydası dokunur. Rimei makineye treet kullanmanız ve kesinlikle ama kesinlikle sakal yönüne doğru ilk 3-5 tıraşınızı en fazla 2 perdede tıraşınızı tamamlamanız, DE aletlere olan bakışınızı olumlu yönde etkileyecek komşum. Bırakın elinize ilk günlerde hafif sakallar gelsin, sinekkaydıdan önce tahrişsiz, kızarıklıklardan uzak, çekiştirmeden ve agresiflik kavramının her türünden uzak kalmak, ve yumuşacık tıraşlar almak bizim yegane amacımız. Tşk.
hoşgeldiniz
Hoş geldiniz.
Sayım komşum ming shi ilk traştan elimde kaldı, sakalım malesef tek bir yöne değil tam bir çalı gibi her yöne çıkıyor ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Üstadım elime sakal gelmesini bırakın sabahtan traş olduğumda akşama bir günlük sakal gibi duruyor ama tavsiyeleriniz memnuniyetle dinliyeceğim.
(13/10/2013, Saat: 21:10)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sayım komşum ming shi ilk traştan elimde kaldı, sakalım malesef tek bir yöne değil tam bir çalı gibi her yöne çıkıyor ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Üstadım elime sakal gelmesini bırakın sabahtan traş olduğumda akşama bir günlük sakal gibi duruyor ama tavsiyeleriniz memnuniyetle dinliyeceğim.

Çok sert sakallarla karşı karşıyayız ve sakallar, cilde yakın.. O zaman Metro marketlerden Wilkinson Sword makine ve perma sharp gibi keskin bir jiletle başlayacağız. Hazırlık çok önemli sizin için komşum, koruyucu bir sabun Cella, Tabac gibi koruyucu sabunlara ihtiyacınız olacak, yerli markalardan belki nivea kremler yeterli kayganlığa ulaşsa da koruyuculuk zayıftır. Fırça seçiminiz önemli. Silver yahut çok yumuşak uçlu fırçalar kullanmayacağız, mümkün olduğunca banyodan sonra sakallar kendini gösterdiğinde wilkinson sword aletle onları gafil avlayacağız Big Grin Bunlar başlangıç için ideal..
Direk başlayın jiletli usturadan, sonrada çeliğe geçersiniz, ters düz süpürsün gitsin Smile

(13/10/2013, Saat: 21:10)korhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sayım komşum ming shi ilk traştan elimde kaldı, sakalım malesef tek bir yöne değil tam bir çalı gibi her yöne çıkıyor ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Üstadım elime sakal gelmesini bırakın sabahtan traş olduğumda akşama bir günlük sakal gibi duruyor ama tavsiyeleriniz memnuniyetle dinliyeceğim.
Sayfalar: 1 2 3 4