Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Erken Bir Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Aslında ben de sonraki haftalar içinde "gecikmiş bir merhaba" diye başlık açmak istiyordum fakat moderatör baskısı üzerine şimdi açmak zorunda kaldım.Korsan üye olarak takılıyordum ne güzel Tongue

Amerikan filmlerindeki bağımlılıklardan kurtulma terapilerini anımsattı bu başlık bana.Çemberi oluşturan kişiler sırayla kalkar kendini tanıtır , derdini anlatır sonra alkışlanır...Burada tam tersi , iyi bir geleneksel tıraş bağımlısı nasıl olura yardımcı olmaya çalışıyor herkes Smile

Bu forumu Ekşi Sözlük sayesinde keşfettim.Birkaç gün önce ekran başında ,2 haftalık uzamış sakalların etkisiyle bir tıraş fırçası almalıyım! şeklinde aydınlanma yaşadım.Böyle şeylerin antin kuntin açıklamaları , marka modelleri Ekşi'de olur diye ilk orada arattım.Fırçalarının çoğunun domuz kılından , özellerinin ise porsuk kılından yapılmış olması çok ilgimi çekti.Birkaç linke daha tıklayınca kendimi burada buldum.

Site logosunu ilk gördüğümde berber ve sanatkarlar odasına düştüm herhalde dedim Big Grin . Ama olay başkaymış.Bu konunun bu kadar detaylı , dallı budaklı olduğunu bilmiyordum.Elimden geldiğince okumaya çalıştım.Geleneksel tıraş için kendimce tek tük parçalar alıp hazırlık yapıyorum ama hala becerip beceremiyeceğimden , becersem bile kartuşlu tıraşa tercih edeceğimden emin değilim.Şimdilik sadece ilginç ve deneyimlemek istediğim bir hobi olarak görüyorum.Bu yüzden başlığı "erken bir merhaba" diye açtım , henüz aranıza katılmış göremiyorum kendimi.

Neyse , sadede gelecek olursam EJ ED89 Barley mi , Mühle R89 mu Smile
(Alacağım ilk ve son makina olacak diyeceğim de bunu diyenler hep çarpılmış Tongue )
hosgeldınız

ıkısı neredeyse aynı aletler
uretıcıde aynı

hangısını daha makul ve hesaplı bulursanız
hangısı gorsel olarak (sadece sap farkı)
sızı etkılerse onu secmenız en mantıklısı olacaktır
Aramıza hoşgeldiniz..

Bir yerden, bir konudan giriş yapınız, makine mesela alın EJ Barleyi, ilerleyen zamanda sabun-krem, köpük yapma, sakal yönü, tahrişsiz ve sağlıklı tıraş gibi daha pek çok konu ile katılımınız ve keyfiniz artarak devam edecektir inş..
Forumumuza hoşgeldiniz. Umduğunuzdan fazlasını bulmanız dileğiyle.

Moderatör baskısı diyince üstüme alındım. Ricacı olduk yahu. Big Grin

Şöyle düşünün, bir köy kahvesine gitseniz insanların arasına girip muhabbetin ortasından dalsaniz nasıl bir tepki ile karşılaşırsınız?

Bu başlığın sayesinde bir anda forumun müdavimleri ile olan samimiyetinizi artıracak, diğer üyelerin de hakkınızda fikir edinmesini sağlayacaksınız.

Efendim forumumuz başka forumlara benzemez, kısa süre içerisinde farkedersiniz. Bağımlılık yapar söyleyeyim.

mühle ve ej konusunda hep söylerim ken ve ryu gibiler, ikisi de memnun edecektir. Bana sorarsanız Barley alın. ileride zaten R41 alacağinizdan sapini Barleyin kafasına takarak Muhle R89 unuzu kendiniz olusturursunuz. Hatta barley sapina R41 kafası takarsaniz akumanız olur ki dadından yinmez. Fakat unutmayın ki bu kombinasyon acemi bir elde iki ucu keskin bir katana gibi olur, ileride diyorum bu nedenle.

Barley de muhle de yakınlarında tabac yok ise huysuzlanir, üzülür, yolculukta kendilerini yalniz hissederler, pakete tabac ekleyin derim ben. jws.gif

Başka alet almamayı düşünüyorsunuzya hani, bir sır vereyim size çoğumuz böyle başladı. Big Grin

Tekrardan aramıza hoşgeldiniz.
r89 ve de89 tıpatıp aynı makineler özellikle kafa olarak. Sap olarak ejnin saplarının içi dolu ve daha ağırdır, mühle'un içi boş ve daha hafiftir. Mühle balans olarak kafaya doğru ağırlıklıdır. Edwin Jagger ve Mühle kardeş firmalardır, de yapma işine girerken ikiside aynı de yapım makinelerini satın alıp aynı tasarımları kullanmaya karar vermişlerdir bundan dolayı kafa tasarımları birbirinin aynıdır. Fakat EJ bunun dışında metal kaplma alanında uzmanlaşmış bir firmadır ve krom, altın kaplamaları mühle'dan daha iyidir. Hatta de pazarında rakipsizdir kaplama konusunda diyebiliriz. De'lerin rolls royce'udur Edwin Jagger.
hoşgeldiniz,

tercihiniz bana göre doğru iki markaya yönelmiş, kim kullandı ise bu r89' u çevremde, tecrübeli tecrübesiz herkes memnun. hatta yeterli hazırlığı yapamadığından emin olduğum kişiler bile. mühle' yi gördüğüm için söylüyorum işçilik kalitesi gerçekten iyi. ej' yi de lord iyi diyorsa görmeme gerek yok iyidir. tasarım seçmeniz gerekecek herkesin dediği gibi.

bir de son makineniz olmayacak tabii ki, öyle şartlandırmayın kendinizi şimdiden Cool

hazır makine geliyorken yanına sabun veya fırça da ekleyin ki sonradan tekrar kargo beklemek durumunda kalmayın.
Hoş geldiniz.
EJ 89 Barley siparişi vererek 2. makina adımımı attım bakalım.1. adım DX'den sipariş verdiğim Ri Mei idi.Açıkcası onu Barley'den daha çok merak ediyorum Smile

Sabun olarak Proraso Sandalwood kase versiyonundan aldım.Halihazırda elimde Nivea ve Arko kremler var zaten.

Birkaç da farklı marka jilet aldım 1'er kutu , deneme amaçlı.

Eğer bu ürünler elime geçtiğinde olacağım tıraş ile geleneksel tıraşa devam kararı alırsam , bir sonraki alışverişimde Tabac ve FS 24 alacağım.Gerçi FS24 kartuşlu tıraş için de kullanışlı bir ürün.

Jiletleri yurtiçinden 100 lük şekilde temin edip , her tıraşta yenisi kullanmak daha avantajlı sanırım.

Giftsandcare'den ürünler ortalama kaç günde geliyor acaba?
yeni bir koleksiyoner daha doğuyor
demedi demeyin Smile
Rimei gelmeden EJ 89 gelir zaten, rimeiye gerek kalmaz Big Grin
Sayfalar: 1 2 3