Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Naniwa Super Stones
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bu aralar naniwa sentetik taşlara takmış durumdayım da bu başlıkta aklımda kalan bir kaç şeyi daha sormak istiyorum. Ebay de bir çok siteye göre uygun fiyatlara bulunmakta.
1) 1k/3k/8k/10k set yeterli midir? Lynn Abrams 1k/5k/8k/12k yı ısrarla öneriyordu bir videosunda ama 10 ile 12 arasındaki fark gerçekten önemli mi?
2)12 k yı ebay de bulamadım forumda sahibi olan veya bilen duyan var mı en uygun nerden bulunur. Sharpeningsuplies da 74 dolar + 20 dolar shipping çıkıyor ki 10 k fiyatı bay de 52 dolar+6 dolar kargo 30 dolar da fark var.
3) Chosera serisinin hızlı kesimden başka olayı var mı? SS lerde sadece tekrar sayısını arttırarak aynı performansı yakalayabilir miyiz?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler Smile
Bir de bu seti diyelim ki tamamladım gözümün başka taşlarda kalmasına gerek var mıdır Big Grin Gerçi çok kısa sürede dizebileceğimi sanmıyorum seti ama
Merhaba. Ben de epeyce bir süredir bileme işine takmış durumdayım. Naçizane bu sürede edindiğim en önemli tecrübe usturaya ağız açılması ve hatta ondan da önce usturanın geometrisinin düzgün olması. Düzgün bir usturanız varsa, ki öyle olması gerekir, en önemli konu usturanın ağzını açmaktır. Ağzı doğru ve iyi açılmış bir usturayı bilemek ve sonlandırmak da tabi ki önemli ve dikkat edilmesi gerekir.

Ben başlangıçta ağız açılmaış usturaları bilemeye, "hone"lamaya uğraştım. Ve hiçbir sonuç alamadım, nerdeyse bu iş bırakma noktasına geldim. Ta ki bir F. Dick 360/1000 kombine taş alıncaya kadar. Bu taşla elimdeki yamuk ve asimetrik ağızlı usturaya ağız açmayı ve sonrasında ince doğal taşlarla (mavi ve sarı coticule) honlayıp traşa hazır hale getirmeyi başarınca iş değişti. Yani diyesim o ki ustura düzgünse ve ağzı açılmamışsa illa ki 1000 grit civarında (usturanın durumuna göre biraz daha kaba ya da daha ince) bir taşa ihtiyaç var. Bu taşla ağız açıldıktan sonra gerisi daha kolay. 4000 grit gibi bir ara taş olsa da olur olmasa da. Kesin olarak söyleyebilirim ki olsa daha iyi olur, daha kolay olur, daha rahat olur. Minimum 8000 grit bir taş lazım. Bunun üstüne, benim tecrübeme göre 12000 ve/veya üstü taş olursa daha iyi.

Ben doğal taşları dah açok seviyorum doğaya olan aşkımdan. Ancak yapay taşlar bana göre çok daha etkili ve hızlı. Özellikle Naniwa Chosera'lar hızlı taşlar, sizi uğraştırmaz.

Ancak bu işin sonu yok. yapay ya da doğal malzeme olsun, farketmez, 20, 30, 40,.. k ile devam etmek mümkün. Bu biraz da usturanın çeliğine bağlı. Usturanızın çeliği ne kadar ileri gitmenize imkan tanıyorsa ancak o kadar ileri gidebilirsiniz.

Sonuç olarak naçizane size önerim Naniwa 1/8k kombine taşıdır.
3k şart değil, hızlı kesim yaptıkları için 5k 3'ü telafi edebiliyor. Biraz zaman alır ama yine de yapar.

naniwa 10 ve 12k ss taşların gerçek değerleri diğer jis taşlara göre sırasıyla 13k ve 16k. İkisiyle de iyi sonuç alınabilir. Fiyatı araştıracaksınız.

Choseralar daha hızlı ve sert taşlardır. Ss'ler daha yi parlatma yapan taşlardır. Choseralarla ss'ler gib parlatma yapılamaz. Onlar daha ziyade genel kesici gereç ve el aleti bilemede faydalı. choseralarda sadece ağız açma için 1k gerissi ss veya shapton glass stone olursa daha iyi olur. Yine honlamada ssler glass stone'lardan daha iyi. Ama glass stone' lar daha versatil.

Normal kişilerin başka taşlarda pek gözü kalmaz ss sveya muadili sistemle. İyi pastalı bir masat kayışla hemen her ustura gayet güzel yola gelir.

Ama taş veya bileme hastası bir insansanız hangi taşı alsanız sonu yok. Ss alırsınız, chosera denemek istersiniz, sigma alırsınız bester denemek istersiniz en iyisini bulana kadar böyle gider, çünkü hepsinin kullanma tadı farklı.
Doyurucu cevaplar için çok teşekkürler. Daha elime sert arkansastan başka taş geçmedi (o da okul için lazımdı) ama şimdiden sardım bu işe ufaktan. Araştır demişsiniz baktım ama 12k yı daha uygun bulamadım gibi sizlerin bildiği bir site var mı taş temin edilebilecek ebay den başka ?
Yok, çünkü taşlar amerika için de ithal olduğundan fiyatlar ve satan yerler+stoklar sürekli değişiyor. Bir süre satan sitede 3 ay sonra görmeyebiliyorsunuz. O yüzden kendiniz arama yapıp nerelerde satılıp bulmanız ve fiyat karşılaştırması yaomanız laızm anlık olarak.
Naniwa setup in tamami elimde mevcut ben ilk once 10 ve 1 almak istemistim fakat satici bana 2 tane 10k yollamisti. Onun icin birini satisa cikarmistim. sharpeningsupllies.com da 3 tane naniwa alirsaniz fiyat dusuyor 1 tane alacaksaniz pek karli bir yer sayilmaz. Ben buradan 5k,8k, 12k almistim fakat taslari dogrudan Turkiye yerine americadaki kuzenime gonderdim o 1 ay sonra gelirken getirmisti. Fakat bu sitenin kargo maliyeti oldukca dusuk diyebilirim. Ayrica SRD den 1k chosera almistim onu da kuzen getirdi. Aslinda hepsini SRD den alacaktim fakat o zaman ellerinde 5k ve 12k bulunmuyordu.

Taslarin olayina gelirsek norton ile karsilastirirsam SS ler kesinlikle daha hizli ve guvenilir taslar ayrica hizli asindirma yaninda cizme yapmiyorlar. Nortonun ayrica kotu yani ise tasi suda bekletmek zorunda kalmaniz. Naniwa yi islatmak yetiyor ayrica stand ile beraber gelmesi guzel. Shapton kullanmadim fakat yorumlar a gore 32k tasi pek tutarli sonuclar vermiyor.

Bende Lynn gibi 1,5,8,12 tavsiye ederim. 5 oldukca hizli ve 3 e gerek kalmiyor. 1k icin ise chosera serisi gercekten guzel, hatta kullanim hissi ayni dogal taslar gibi diyebilirim. Ayrica yaninda gelen nagura 600 grit civarinda ve buyuk capaklari duzeltmesi oldukca hizli.

10k ile 12k arasinda oyle ahim sahim bir fark yok bence ama ben genelde 8 den sonra 10k yerine dogrudan 12k kullaniyorum.

Bunlarin yaninda bir tane dmt 325 i mutlaka alin derim. Taslari her kullanimdan sonra mutlaka duzlemek gerekiyor, duzluk problemi olmasa bile taslar celik tozunu cok fazla uzerine cekiyor ve bu sekilde kullanim oldukca zor oluyor.

Baska sorunuz varsa cevaplayabilirim. En azindan naniwa deneyimimi paylasabilirim.
daha sonra mutlaka yeni sorularım olacaktır kendimi biliyorsam =) şimdilik düzleştirme işini soracağım düzleştirme için zımpara metodu iş görmüyor mu bu taşlarda? yoksa daha kolay olacağı için mi dmt yi tavsiye ediyorsunuz? Bir de dmt yi nerden en uygun temin ederiz o var Smile
Zimparayla bu isi yapma gercekten cok ugrastiriyor dmt 325 en ideali.
(23/09/2013, Saat: 03:08)hedehodo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Zimparayla bu isi yapma gercekten cok ugrastiriyor dmt 325 en ideali.

Zımparalar yapısı gereği bileme taşların çok daha hızlı aşındırma yaparlar. Özellikle yeni başlayan kişilerin zımparayla ağız açacağım diye sırtı yemeleri işten bile değil. Çok dikkatli kullanılmalı.
(23/09/2013, Saat: 11:31)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(23/09/2013, Saat: 03:08)hedehodo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Zimparayla bu isi yapma gercekten cok ugrastiriyor dmt 325 en ideali.

Zımparalar yapısı gereği bileme taşların çok daha hızlı aşındırma yaparlar. Özellikle yeni başlayan kişilerin zımparayla ağız açacağım diye sırtı yemeleri işten bile değil. Çok dikkatli kullanılmalı.

Hocam bir karışıklık olmuş sanırım zımparayı taş düzleştirmek için sormuştum DMT 325 masrafını elimine edebilir miyiz diye Smile
Sayfalar: 1 2