Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Simpson Chubby 3 Best Badger
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
9aja2epy.jpg

Kol kaslarını geliştirme aracı olarak tıraş fırçası kullanımı başlıklı bir doktora tezine konu olacak kadar yorucu olan fırçamız gerek sap yapısı, gerekse de kıl yapısı sayesinde geleneksel tıraş severlerce tutulan bir fırça olmasını sağlamıştır.

y2age9a5.jpg

Fırçanın hiç bir holdera sığmayan sapı ve knot genişliği (30 mm) sayesinde kurutması oldukça zor.

Fırçayı baş aşağı kurutmadığınız takdirde porsuk kılının doğasından kaynaklanan su tutma kapasitesi de göz önüne alındığında su fırçanın diplerinde kalarak tamamen kurumasSını engelliyor. Hatta bir gün geçtikten sonra bile başaşağı tutarak silkelediğinizde kuru görünen uç kısımlar nemleniyor. Bu sebeple bu fırçanın mutlaka baş aşağı kurutularak tüm su ve nemden kurtulmasının gerektiğine inanıyorum. Acele ile tel elbise askısından yaptığım primitif holder'da fırçamı kurutuyorum.
re6u3e5a.jpg
Kullanma kılavuzunda fırçanın dairesel hareketlerle değil de boya yapılırcasına aşağı yukarı ya da soldan sağa hareketlerle kullanılması gerektiğini bu hareketin kıl kalitesini uzun yıllar koruması açısından gerekli olduğunu belirtiyorlar. Yani master miyagi'nin cilala parlat yöntemiyle değil, çit boyama tekniğiyle kullanmak gerekiyor.

Kalın knot yapısı fırçanın kontrolünü zorlaştırsa da efsanevi chubby handle yapısı bu durumu dengeliyor. Oldukça pürüzsüz yapısına karşın Elden kaymayan, parmakları zorlamayan sap yapısı kontrolü maksimumda tutuyor ve düşme kayma gibi istenmeyen durumları engelliyor. Fırça açıkçası oldukça ağır ama bu ağırlık hiç bir zaman bir handikap olarak görülmemeli. Dengeli bir yapısı var.

Fırçanın kılları knot ve loft oranı bence kişsel kullanım için ideal bu durum da kontrolü kolaylaştırıyor, konforu maksimumda tutuyor. Loft biraz daha kısa olsa kıllar yüze batma yapacak, biraz daha uzun olsa kontrolsüzlüğe sebeiyet verecek gibi duruyor.
yduhu4ep.jpg
Uzun lofttan hoşlanılıyorsa kontrol açısından, bence, nispeten daha dar knot genişliği tercih edilmelidir.
Masaj ya da peeling etkisi maksimumda olsun isteyenler de biraz daha kısa loftlu fırça tercih edebilirler.

Ancak chubby 3 hem masaj etkisi hem de kontrol ve konfor açısından optimum fayda sağlıyor.

Silvertip'lere nazaran daha sert bir kıl yapısı olmasına rağmen best badger kılları sabun dostudur. Sabununuzu aç çakal sürüsü gibi bitirmez ancak yaptığınız yükleme ile maksimum köpüğü elde edersiniz. Ancak oldukça kıvamlı bir köpük elde ediliyor; ustura kullananların ve de ağır ağır DE tıraş olanların biraz daha sulandırmaları tavsiye edilir.

MWF ile kullanıldığında ılık suyla biraz çalışıldığında çok güzel bir köpük elde edilebiliyor. Ancak sıcak ya da soğuk değil, mutlaka soğuğa dönük ılık su.
5ybujeba.jpgazemamed.jpgrygejyde.jpg3y6a7ete.jpg


Sent from my iPad using Tapatalk
İnceleme için tşk meslektaşım, standa bayıldım.. Sağlıklı başarı dolu yıllarda kullanın inş SleepySleepy
(18/09/2013, Saat: 10:38)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnceleme için tşk meslektaşım, standa bayıldım.. Sağlıklı başarı dolu yıllarda kullanın inş SleepySleepy

Üstadım teşekkür ederim.
Elimdeki hiç bir fırça standına uymadı pis şişko ben de böyle bir yöntem buldum. Sadece fırçayı taktığımda dengede duruyor. Fizikçiler için tam bir moment denge egzersizi Smile


Sent from my iPad using Tapatalk
Big GrinBig GrinTongue

Denge bizim işimiz Tongue Fizikçiler anlamaz AngelAngel

2cxavrm.jpg
Bizimki biraz nalıncı keseri stayla denge Wink 5yjujejy.jpg. Eşitlik olursa hak dengesi bozulur


Sent from my iPad using Tapatalk
Big GrinTongue

Mutlak eşitlik eşitlik değildir..
Elinize sağlık.
O kadar para verip o fırçayı almışken bir de doğru düzgün stand alsaydınız denir aslında ama biliyorum bunlara stand bulunmuyor,ben de çok aradım.Amerikadan 1-2 tane buldum onlar da ya göndermedi ya da uçuk kargo paraları istediler.Şu anki standımda 26-27 mm ler içindi,fırça tutan kısım ince yapılı olduğu için biraz ısıtıp kırmadan elle açabildim şimdi ona takıyorum.
hayırlı olsun foruma katkınızdan ötürü de teşekkürler kıl yapısı orta sert sanırım ne çok yumuşak nede batıcı anladığım kadarı ile güle güle kullanın
Kıl kalitesi harika,Çinli fırçalara göre ince ve güzel backbone lu kıllar
Ağır ve gayri ergonomik ( elde tutma ve düşme) sap dışında eksisi yok.
Dizayn,çizgiler ve en pahalı aletlerin yanında bile ben buradayım diyen havası Smile

http://www.executive-shaving.co.uk/muhle...-stand.php
gayri ergonomik konusunda aynı fikirde değilim,hatta tam aksine parmaklarınızın arasına sığışamadığı!!!! için ,avucunuzun içinde tutma pozisyonu alıyorsunuz.Daha sağlam duruyor.Benim elimden çok düştü,herhalde şans eseri ,hiç kırılma yada çatlama olmadı,ama İnceptum Hocam düşürme açısını ayarlayamadığı içinBig Grin tombul fırçası zarar gördüBig Grin bu olayında fena bir örnek olarak literatüre geçmesini siz moderatörleden talep ediyorum. Tongue
Sayfalar: 1 2 3