Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tüm GELTİR Ailesi'ne Merhabalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Tüm arkadaşlara merhaba.

Mayıs ayında üye olduğum forumu düzenli olarak takip ediyorum. Pek katılımcı olabileceğimi zannetmiyorum ama kalıcı olacağımdan emin olabilirsiniz.

39 yaşındayım. Sert sakal ve hassas cilde sahibim. Boğaz alt kısım ters çıkışlar ve çene bölgesi dikkat isteyen bölgelerim. 20 senedir iş gereği hergün tıraş oluyorum.

Sayenizde Mayıs ayında sabun ve fırça kullanımına geçmeme rağmen jiletli DE aletlere hiç tecrübem olmadığı için yanaşamadım. Cesaretimi toplayıp Temmuz ayında da DE aletlere terfi ettim. Şımarıklık yaparken yaşadığım iki-üç tahriş dışında daha erken geleneksel tıraşa niçin geçmemişim diye hayıflanıyorum.

Kartuşlu dönemlerdeki tıraştan sonraki gerginlik, 2-3 saat boyunca devam eden yanmalar hepsi çok şükür sona erdi. Hiç tıraş olmamış gibi hissediyorum diyebilirim. Burada görüşlerini paylaşan arkadaşların sayesinde tabiki, herkese teşekkür ederim.

Öncelikle kullandığım malzemeleri Sizlerin genel tecrübe ve paylaşımlarınıza göre şekillendirdim. Arko sabun ve yurtdışından aldığım Tabac sabun ve pure badger fırçam ilk malzemelerim oldu.

Sonra ebay den Wilkinson Sword DE ve Gillette DE (st.petersburg yapımı güncel üretim sıfır) ve Permasharp ile yeşil Astra jiletler ile devam ettim. Ayarlı bir makine istemem sonucu Merkur Progress 510 (long), Personna Lab Blue jilet, FS24 Finest Badger fırça sonradan eklendiler aileye.

Sabunlar aralarda eklenmekle birlikte eklenmeye devam ediyor. Wink Cella, Proraso Yeşil, MWF, TOBS Jermyn, Truefitt & Hill Grafton, Vulfix Sandalwood şimdilik kullandığım sabunlar.

Merkur Progress, Personna Lab Blue değişmez ikilim artık. Tek perde 4,5 ayarda oldukça memnunum. Sabunlarda; Tabac, MWF, Cella, TOBS, Proraso iyiden kötüye memnuniyet sıralamam. Truefitt ile Vulfix henüz kargoda daha tecrübe edemedim. Foruma özel kaliteli bir fırça organizasyonu olursa aileye yeni bir fırça ekleyebilirim, aksi takdirde FS24 Finest benim için gayet yeterli.

Tıraş sonrası soğuk su kullanıyorum. Cildim karma tip. Krem, balzam ağır geliyor. Belki alkolsüz losyon, skin food gibi ürünleri ileride deneyebilirim. Tasta köpürtme yapıyorum. Tıraş sonunda kalan köpüğü avucuma alıp yüzüme bastırmadan sürüp 15-20 saniye sonra soğuk suyla yıkıyorum. Yüzümde yumuşak bir etki bırakıyor ve iki üç saat burnuma Tabac, MWF, Cella kokusu geliyor.

Bu konuda ayrı başlık var ama burada belirtmek isterim, babam, kayınpederim, kardeşim ve işyerinden bir arkadaşım, hediye ettiğim WS DE, sabun ve jiletlerle geleneksel tıraşa başladılar. Çok memnun ve duacılar.

Çok faydalı, derli toplu kolay kullanılabilen bir forum GELTİR. Yaklaşık 20 senedir hayatta en nefret ettiğim şeyi hergün yapmak zorunda iken, tıraşlarım sayenizde keyifli bir hobiye dönüştü. Tekrar teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle.
Hoş geldiniz.
İçten,nitelikli ve samimi tanışma konusu için teşekkürler.
Yeni üye olacak ve olanlara örnek olsun Smile (tanışma konusu yazmayanlara)
Cok guzel bir tanıtım yazısı olmus hos geldiniz.
Hoşgeldiniz.

Güncel üretim gillette DE bir adet fotoğraf rica edicem müsadenizle Smile
Sn.İhtilaf, Sn.Tipsol, Sn.Mornetto, sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim.

Sn.Mornetto, fotoğraf koymayı öğrenene kadar aşağıdaki link i verebilirim. Ben de oradan almıştım.

http://www.ebay.co.uk/itm/Gillette-Rubie...2c7237d358
Hoş geldiniz, merhaba.

(15/09/2013, Saat: 18:20)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güncel üretim gillette DE bir adet fotoğraf rica edicem müsadenizle Smile

Evet o makineyi ben de merak ettim.
(15/09/2013, Saat: 18:35)CtrlKML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz, merhaba.

(15/09/2013, Saat: 18:20)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güncel üretim gillette DE bir adet fotoğraf rica edicem müsadenizle Smile

Evet o makineyi ben de merak ettim.

makine güzelmiş ben neden görmedim bunca zaman, sizden yakın foto isticem komşum özelikle barın ön kısmı yani jilet açıklığı jiletli foto. tşk ederim Smile
Hoşgeldiniz, baya sessiz ve derinden ilerlemişsiniz tebrikler Big Grin
vintagelere o kadar dalmışım ki yenileri kaçırdım..

bu 1951 gillette tech güncellemesi. kesinlikle başlangıç aletleri içinde bugüne kadar gördüğüm en iyi alet bu. Hatta bir tane de ben evde bulunduracağım.


1951 tech.
e7zeyo.jpg
yeni gillette. harika başlangıç...

28c0goh.jpg
Sayfalar: 1 2 3