Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tercihiniz Basılı Kitap'mı Elektronik Kitap'mı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Her ne kadar basili kitaptan yana olsam da kindle’in kolayligindan dolayi ve meritokrasi nedeniyle de elektronik demek durumundayim...
Evde basılı kitap, dışarıda elektronik kitap. (Kindle vs.)

Çok kalın ve/veya yabancı dildeki kitaplarda da mümkünse kindle tercih ederim.
oyum basılı kitaptan yana

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kindle'ın google chrome için çok kullanışlı bir eklentisi var: Haber siteleri veya makaleler arasında gezinirken istediğiniz sayfayı bir tıkla Kindle'ınıza gönderebiliyorsunuz. Kindle'ı açtığınızda, (WİFİ açıksa) makele 3-5 sn. içinde cihazınıza iniyor.

Benim gibi göz sorunu yaşayanlar (göz kuruluğu olanlar, gözlük kullananlar, bilgisayarda yoğun çalışanlar) için gözleri yormayan bir yöntem. Sıkça makale ve haberleri okumak için kullanıyorum. Bu sayede bilgisayarın beyaz ekranına bakmaktan yorulan, kuruyan gözlerimi mavi ışıktan korumuş oluyorum.

Kitap okumak içinse seyahat sırasında tercih ediyorum. Uzun süre şarjın gitmesi ve yer kaplamaması önemli bir unsur...

Ekranı biraz daha büyük olsa iyi olurdu sanırım. Ama KOBO'nun yeni kitap okuyucusunu gördüm. Fiyatı çok pahalı olsa da, ekranı büyük olduğu için kendisine bayıldım. İleride düşünüyorum bir tane almayı.
Kindle'a alıştıktan sonra basılı kitap okumak zor geliyor.
Basılı kitap demeyi isterdim. Ancak sayıları bini bulan kitapları taşınma esnasında kolilemek, kitaplığın demontajı ve montajı ile uğraşmak, kolileri taşıyan emekçi kardeşlerin “abi bunun içinde ne var?” serzenişleri beni oldukça yordu.

Aynı anda birden fazla kitap okuyan, yanında taşırken kitabın yıpranmasına üzülen biri olarak bir süredir Kobo H2O ikinci versiyonu kullanıyorum. Önceden okuduğum bir kitabı kitaplıkta bulma derdi azaldı, kitabın içinden istediğim bölüme ulaşmak da artık daha kolay.

Paylaşımdaki e-kitaplar yazık ki okuma şevkini kıracak kadar hatalar içerebiliyor. İstediğim her kitabın e-kitap formunu bulmak mümkün olmadığı gibi Yunanca, Japonca gibi farklı dillerdeki kitapları da hala bookdepository üzerinden basılı haliyle sipariş vermek zorunda kalıyorum (Kobo sitesinden bu dillerde kitap satın almayı becerememek benim hatam da olabilir). Ancak en azından evdeki kitaplık daha yavaş büyüyor, gece çok daha rahat kitap okuyabiliyorum, bazı notları düzenleyip e-kitap okuyucuya yükleyerek her an elimin altında tutabiliyorum. Bir de Pocket uygulaması ile internet sitesinden her hangi bir makale, yazıyı kaydedip istediğimde okuyucu üzerinden rahatça ulaşabiliyorum. Hala özellikle hız gibi konularda da eksiklikleri olmasına rağmen Kobo’dan memnunum. Tavsiye ederim de


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an basılı ancak bir cihazda karar kıldığım anda e-kitaba geçeceğim.
Sanirim 2012 den beri kobo glo kullaniyorum,artik o kadar alistimki onsuz hicbir yere gitmiyorum.Pocket eklentisiyle sabah haberleri dogrudan makineye indiriyorum otomatik,serviste isyerinde okuyorum.Kitaplar zaten icinde.Son olarak dr ile anlasinca dogrudan ekitaplari indirmekte gelince evdeki bir numarali cihaz oldu.
Basılı kitabı muhafazakar düzeyde savunanların dokunma, koklama vs dedikleri şeyi nesneye sahip olma duygusunu e-kitapta bulamama olarak görüyorum. Evet basılı kitabın hakkını vermek gerekir ama yakını görmekte zorlanan benim gibiler için e-kitap okuyucu bulunmaz nimet. E-kitap okuyucunun okuma hızınızı ciddi anlamda yükselttiği de ayrıca güzel tarafıdır.
E kitap çok daha konforlu, pratik ve basit ancak basılı kitapta da bence insanı çeken kısım; okuduğun sayfaları görmek daha da okudukça sayfaların kalınlığının artışıni gözlemlemek, bu kadar okumusum diyerek motive olmak olabilir. Göze ve gözlere daha çok hitap ediyor.
Bir de meritokrasi gibi derya deniz epub kitap arşivi olsa da özellikle yayın evleri e kitap formatını çok önemsiyor gibi durmuyorlar. Ve bence absürt bir fiyat politikası izliyorlar. Keşke bastıkları kitapları epub formatında da satışa sunsalar ve hem okuyucuyu korsana yönelmekten alikoysalar hem kendileri de para kazansalar. Fakat bunu yaparken de neredeyse basılı kitap ile aynı fiyata satmasalar.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6