Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Videoyu izlerken benim yüzüm yandı :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Paul resmen how not to shave with futur videosu yapmış. Big Grin Köpüğü aşırı kuru, kullandığı krem nemlendirme ve koruma özelliği pekde iyi olmayan maca root. Üstüne futur'u 6. ayarda 3 perde bol bol kazıyarak oluyor. Kendi cildi bile kızardı ama benim için problem yok diyor, şiddetle inanmıyorum. Smile

Bu videoyu izleyip de futurla bu şekilde tıraş olmaya kalkacak 10 kişiden 9' unun boynu doğanay şalgam suyu şişesi gibi olur benden söylemesi Smile



Bu adamın tıraşlarını takip ederim ama bu sefer olmamış Big Grin
O jilet nasıl suratını sıyırıp atmıyor anlamadım. Canına kastın olsa anca böyle tıraş olursun heralde.
peeüfff bi kötü oldum.
Lord'un yaptığı yorumu beğendim. Belki Paul hatalarını farkeder siz de beğenin Smile
(25/08/2013, Saat: 02:37)Suhulet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Lord'un yaptığı yorumu beğendim. Belki Paul hatalarını farkeder siz de beğenin Smile

Adamın umrunda mı ki...
Bi de cevap yazmış sana göre bana göre muhabbeti yapmış.
Tamam belki ona göredir de öööfff vallahi bi kötü oldum yaaa o sonlara doğru boyundan alıp çeneye çeneye bastırıp çekişi yok mu. Rüyama girer bu gece.
(25/08/2013, Saat: 02:43)CtrlKML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(25/08/2013, Saat: 02:37)Suhulet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Lord'un yaptığı yorumu beğendim. Belki Paul hatalarını farkeder siz de beğenin Smile

Adamın umrunda mı ki...
Bi de cevap yazmış sana göre bana göre muhabbeti yapmış.
Tamam belki ona göredir de öööfff vallahi bi kötü oldum yaaa o sonlara doğru boyundan alıp çeneye çeneye bastırıp çekişi yok mu. Rüyama girer bu gece.

Kendi bilir. Kuru köpüğün normal köpüğe göre daha kötü, daha zor ve tahriş edici tıraş verdiği kesin net bir durum. Yazın kış botuyla dolanmak yaptığı. Big Grin
Kuru köpük nedir? Eğer yoğun kıvamlı köpüğü kast ediyorsanız böylesi daha kaygan ve koruyucu olmuyor mu ?
(25/08/2013, Saat: 13:01)geldigitti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kuru köpük nedir? Eğer yoğun kıvamlı köpüğü kast ediyorsanız böylesi daha kaygan ve koruyucu olmuyor mu ?

Bu konular gerek blogumda gerek forumda yazıldı. Forumu okuyunuz.

Yoğun kıvamlı köpük bir yere kadar kabul edilebilir ve belli durumlarda kabul edilebilir. Kuru köpük ise sabun oranı çok su oranı az köpük demektir. Buradaki videodaki gibi yüzde kırçıllı bir görünümdedir. Halbuki ideal köpük ermişi kaşar peyniri gibi parlak görünmelidir. Eğer tıraş bıçağınız köpükle tıkanıyor ve suya tutmanıza rağmen kolayca temizlenmiyorsa köpüğünüz kurudur.

Köpüğün vazifesi nedir?

cilt ile jilet arasında koruyucu bir tampon oluşturarak cildi korumak.
kayganlık vererek jiletin daha rahat kesmesini sağlamak
nemlendirerek cildi beslemek
sakalları yumuşatmak

Köpük fazla sulu ya da inceyse pek bir koruma sağlayamayacak, jilet cildi daha rahat kazıyacak ve tahrişli bir tıraş verecektir.

Köpük fazla kuru ya da kalın olursa jilet cilde tam olarak ulaşamayacak ve sonuçta ya yakın bir tıraş elde edilemeyecek, ya yakın tıraş elde etmek için jilet yüze daha fazla bastırılmak durumunda kalınacak ve jilet kaymadığı için cilt tahriş olacak, ya da bunların hepsi birlikte olacaktır.

Bazı özel durumlarda daha akışkan, ince köpükler tavsiye edilebilir, mesela çelik usturada. Yine yoğun kıvamlı dolgun köpükler jiletli usturalarda özellikle fazla keskin jiletlerde kullanılabilir. Ama kuru bir köpük en kötüsüdür. Kayganlık vermez, cildi kurutur, jilet yüzde rahat akmaz, köpüğü alıp cilde ulaşmak için daha fazla basırılmak zorunda kalınır ve sonuç sızılı bir cilt. Merak eden bir gün sulu, bir gün normal, bir gün kuru köpükle tıraş olup sonuçlarını kendi görebilir. Kuru köpük bir tercih meselesi değil, bir hatadır. Ama herkesin kendi bileceği iştir. Koskoca olmuş adamlara bu saatten sonra bir şey öğretmeye ya da kabul ettirmeye çalışmanın gereği yoktur, her koyun kendi bacağından asılır. Detaylar için bloguma bakın.
Bloğu okuyacağım, teşekkürler. Nivea jel ve m3le tıraş olurken kuru köpüklüymüşüm demek.
Bu arkadaş doğru köpük kıvamına bir örnek mesela:





İlkinde sulu başlayıp köpürtmeye devam ederek ideal kıvamı yakalıyor. İkincisinde yüze sürdüğü sabunun ilk anda verdiği ince ve kuru köpüğü, fırçasına su ekleyerek köpürterek daha akışkan ve idal kıvamlı hale getiriyor. İzlerken kayganlığı hissedebiliyorsunuz bir buna bakın sonra üstteki videoya, üstteki alçı gibi yüze yapışık dikkat ederseniz.
Sayfalar: 1 2