Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ankaradan Selam
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Yazın toz toprak, kışın ayaz ankara havası ile bir de cildim hassas olunca benim gibi tıraş oldukça perişan oluyor insan (sanırım benim de teknik yetersizliğim var bu tıraş konusunda) ne yaparım da bu yara berelerden kurtulurum derken buldum arkadaşlar bu forumu.
Böyle keyifli ve ciddi forumların olduğunu görmek büyük mutluluk. Önemli bir bilgi birikimi ve tecrübe paylaşımı sağlanıyor insanlara.

Bu vesileyle sizlere tıraş tekniğine yönelik hemen bir konu danışmak istiyorum.
Benim sakalım sıkca ve sert bir sakal, cildim de biraz hassas ancak en büyük sorun sakalımın cildime tamamen paralel neredeyse yapışık çıkması. Berberler dahi usturayla zor alıyorlar. Hal böyle olunca, her sabah da tıraş olma zorunluluğu üzerine binince... perişan oluyorum!
iki gün önce siparişini verdiğim merkur 37c slant derdimi çözer mi? Muhle 89 öneriliyor forumda ilk başlayanlar için ancak benim yapışkan sakalım için daha agresif bir makina gerekli olduğunu düşündüğüm için böyle bir sipariş verdim...
Forumumuza hoşgeldiniz. Umduğunuzdan fazlasını bulmanız dileğiyle.

Direkt slant ile başlamak sizi biraz zorlayabilir zira kendisi biraz agresifçe bir makinadır. Ciddi bir tıraş öncesi hazırlığı kılların yumuşamasına ve kıl köklerinin biraz daha ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. Bir de günaşırı tıraş olma durumunuz yok mu? Çok çabuk mu uzuyor. Hergün tıraş cildiniz için çok iyi birşey değil. İlla hergün olacaksanız da tavsiyem slant yerine daha mild bi aletle(EJ-Mühle 89-merkur 34C gibi) olmanız ve sinekkaydı olmaya çalışmamanız.

Not çoğumuzun cildi hassastı fakat doğru teknikleri öğrenince işi doğru yapınca hassas ciltlilerimizin oranı ciddi oranda azaldı.

Bol bol okuyun forumumuzu ve de soracağınız ne varsa buradan çekinmeden sorun. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Keyifli tıraşlar.
Hoş geldiniz.

Benim sakallarım çok sık olmasa da sert,kalın ve yüze tamamen paralel.Mild jilet ve aletlerle sinek kaydı olanlara,mild jiletleri övenleri hep hayretle ve imrenerek okumuşumdur.Bizdeki dezavantajdan haberleri olmadığı ve ince sakalları köküne 90 derecelik açıyla çıktığı için tavsiyeleri bize pek yaramaz.

Slant başlangıç için iyi bir seçim görünmüyor.Denemekte fayda var.
Zamanla daha iyi olacaktır.
Selamlar

http://www.geltir.com/thread-587.html
belkı dıyorum....bı cobra uyar kardesım.bu arada hos geldın demeyı unuttum. Smile
Çok teşekkür ediyorum, hoşbulduk.

EJ-Mühle 89 dizayn, görünüm olarak da çok hoş ve nispeten güvenli de görünüyor (özellikle Edvin) ancak dediğim gibi sakalımın cildime paralel çıkmasından sebep ilk etapta onlardan uzak durmak gerektiğini düşündüm ancak şimdi de slant'tan çekinmeye başladım. İnşallah beceririm. Sert ve yapışık sakal tam bir bela...
Ancak o cobra eğer google amcada arayıp da bulduğum single edge cobra ise ne yalan söyleyeyim fena tırstım.
Tıraş aletinden çok saldırı aletine benziyor Smile
Foruma üye olduğum şu 3 günlük süre içinde dahi kullandığım üç bıçaklı kartuştan daha fazla verim almaya başladım. İki gündür daha az tahriş var sanki. Ancak hergün tıraş olmak zorunda olduğum için çok çok daha kaliteli tıraş olmam lazım. Canımdan bezip yeter artık bugün tıraş olmayacağım deyip de takım elbise kıravatla asansöre kadar gidemeyip utancımdan geri döndüğüm gün çoktur. Çünkü hızlı uzuyor sakalım.
Hoş geldin aramıza CtrlKML ben de Ankaralı sayılırım.
hoş geldiniz
O saldiri aletinin (Smile) forumumuzda bir incelemesi olacakti.ozellikle cobra dememin sebebi o aletin ustura ile open comb arasi bir yapiya sahip olmasi ve jiletlerinin cok cok keskin ve dayanikli olmasidir.forumdaki ustatlarimiz elbette fikir beyan edeceklerdir ama ben ayni zamanda bir progress de onereyim,feather jilet esliginde.
(02/08/2013, Saat: 00:28)CtrlKML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]en büyük sorun sakalımın cildime tamamen paralel neredeyse yapışık çıkması.
İşte bu sorun olmasa dünyanın en güzel tıraşını olucaz Smile
Hoş geldiniz
Hoş geldiniz bu forumu okudukça tıraş olmak sizin icin zevkli bir hadiseye dönüşecek ve zamanla en aksi sakalların bile dilinden anlayacaksınız.
Sayfalar: 1 2 3