Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Soğuk Proses Sabun Yapımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Aslinda pek bisey tecrube edemedim Smile niye boyle oldu anlamadim yani
Üstad sanırım sıcaklık farkı idi bu tarz bir problemin kaynağı. Emin değilim ama.

(16/11/2014, Saat: 23:35)zorba58 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aslinda pek bisey tecrube edemedim Smile niye boyle oldu anlamadim yani
(16/11/2014, Saat: 23:40)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstad sanırım sıcaklık farkı idi bu tarz bir problemin kaynağı. Emin değilim ama.

Sıcaklık farkı olabilir mi acaba üstad? Sizin başınıza geldi mi üstat daha önce bu. Termometrem yok aslında yağ birazsıcak kalmış olabilir.

@martin yorum bekliyorum
@hayzen üstad siz yoğurt yapma için çin sitesinden termometre getirmiştiniz bulamadım şimdi yazdığınız başlığı. GG'de 20 lira kargo hariç. Bana bir yardım etseniz ben de alsam iki tane.
@zorba58
Tam emin değilim üstad, bir kez başıma geldi. Sabunlaşma olmadı, benzetme yapmaya çalışırsam: irmik helvası gib tane tane olmuştu.

Termometre almanızda fayda var bence
sıcaklık farkı en önemli sebep zannımca. sıvılar arasındaki ısı farkı 4-5 dereceyi aşmamalı
(11/11/2013, Saat: 00:32)hayzen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yıllar önce pazardan ucuza alıp kullanmadığım 2 kalıp zeytinyağlı sabunu , 2-3 hafta dolap düzenlemesi sırasında birkaç fark sabun ile birlikte kapalı bir kutuya koymuştuım. Bugün bir kalıp sabun çıkarmak istediğimde , sabunların yağ terlediğini gördüm.Bugüne kadar böyle bir manzarayla karşılaşmamıştım.Sebebi nedir merak ettim.

uf7rw.jpg

Böyle sabunların üretim yöntemi çok komiktir. Sabun bazını mikrodalgada eritip içine zeytin yağı koyarlar ve ''doğal zeytinyağlı sabun'' olur. Böyle terlemesinin sebebi sabun bazını eritirken kapağının kapanmaması ve bazın içindeki suyu kaybetmesi.
Sayfalar: 1 2 3 4