Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: FENG SHUI
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar, bir konuya ilginizi çekmeliyim. Benim hayatımda çok büyük tesiri olan ve faydasını gördüğüm bir olgudan. Sizin de yaşam enerjiniz artacak, işleriniz ve ev hayatı olumlu yönde gelişecektir. Ancak sabırla, zamana yayarak.

Feng Shui Nedir ?

Hepimizin başına şöyle bir şey gelmiştir: İlk defa bir eve veya işyerinden içeriye girdiğimizde tarif edemediğimiz tuhaf bir kasvet ve sıkıntı hissi, bir an önce çıkıp gitme isteği veya tam tersi, konfor ve huzur hissetmişizdir.
Her şeyden önce insanlar bu tür hislerin üzerinde fazla durmazlar. Böyle durumlarda bilinçaltımız devreye girer. Gözümüz ile göremediğimiz ancak etrafta var olan enerjiyi bilinçaltımız algılar. İşte bu enerji hareketleri etrafımızdaki dünyayı oluşturur. Feng Shui bilimi bilinçaltımızın ne dediği ile ilgilenir. Kesin ve net olarak etrafımızda neler olduğunu bize binlerce yıldır denenmiş teknikler yardımı ile söyler.
Feng Shui bilimi ile insanın enerji haritası çıkartılabilir. Doğduğu saat, gün, ay, yıl ve dünya üzerindeki koordinatı sayesinde doğum anında dünyanın o noktası üzerindeki enerji varlığı tespit edilebilir.
İnsan, etrafını çevreleyen doğa ve nesnelere bölünmez bir enerji bağı ile bağlıdır.
Kişiye özel enerjinin ve çevre enerjisinin tespitinden sonra, aradaki bağın dengelenmesi Feng Shui’nin çalışma prensibini oluşturur.
Sağlık sektörü

Feng shui’ye göre sağlık, başarı, maneviyat ve yaratıcılık sektörünün kısa özellikleri

Yön : merkez

Element : Toprak

Renk : bulunmamakta

Aktifleştirme etkisi. Merkez, tüm diğer sektörlerin enerjisini kapsayan temel, bir bazdır. Evde veya dairede yaşayan insanların sağlığını, en önemlisi sorunların çözümüne yaratıcı yaklaşım yeteneğini sembolize eder. Bu merkezi aktifleştirmeden başarıyı elde edemezsiniz, çünkü başarıya götürecek size uygun yöntem ve teknikleri doğru seçemeyecek ve algılayamayacaksınız. Bu sektör ancak ahenkli Chi akımını sağlayarak başarıya daha hızlı ve etkili şekilde ulaşmak için gerekli zemini oluşturabileceksiniz. Yaratıcılık, bu sektörün başlıca görevi işte budur
SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ AKTIVE ETME
I Bagua’nın merkez bölgesinin her zaman azami derecede, küçük ve şeffaf sehpanın bulunabileceği kadar boş olmasına dikkat ediniz. Burada tüm diğer bölgelerin enerjisi “yumak” halinde toplanır, dolayısıyla enerji kaotik biçimde değil, serbest dolaşmalı, aksine burada engeller oluştuğunda enerji “yankısı” tüm eve yayılacak ve iyi yönde gelişim ve değişimleri boşa çıkaracaktır. Dolayısıyla bu bölgeden ağır komodinler, vitrinler, meşe ağacından büyük masaları vs. kaldırınız.

II Merkez daima iyi aydınlatılmalıdır. Kristal avize ideal seçim olacaktır. Ama avize çok büyük olmamalı, tavandan Demokles'in kılıcı gibi sarkmamalıdır.

III Daima davranışlarınıza dikkat ediniz, küfür etmeyiniz, sigara içmeyiniz, aşırı alkol tüketmeyiniz vs. Bu tür gibi eylemler, daha sonra tüm eve yayılmak üzere Chi enerjisini negatiflikle kaplayacaktır. Yatak odanızda negatif Chi’nin dolaşmasını ister miydiniz? İstemiyorsanız, uygun biçimde davranınız. Merkezde mümkün mertebe kahkahalar duyulmalı, eğlenceler, esprilerin yapılması için en ideal yerdir.

IV Bu sektöer aşağıdaki araçların yerleştirilmesi iyi olacaktır :

· porselen heykeller. Heykeller Bagua’nın merkez sektörünün enerjisini pekiştirmeye ve düzenlemeye yardımcı olacaktır;
· çanak-çömlek vazolar. Kil toprakla bağlantılı olduğundan başarınızı pekiştirmeye yardımcı olacak enerjiyi çekecektir. Bazen başarıya ulaşmaktan ziyade elde tutmak zor oluyor hayatta;
· toprak dolu saksılar. Bununla ilgili yorumlar gereksizdir. Tüm yukarıda sıralanan araçların etkilerinin katalizatörüdür. Ayrıca, saksılar olup biten her şeye en ince detayı dikkate alarak esaslı yaklaşmaya yardımcı olacaktır;
· deniz taşları veya dekoratif taşlar. Taşlar etrafında zamanla özgüveninizi etkileyecek dalga alanı oluşturacaktır. Kısa bir süre geçince özgüveninizin arttığını, hayatın iniş-çıkışlarına “direnç” kazandığınızı fark edeceksiniz.



V Bu sektörün aktifleşmesi için burada ahşap kutu içinde biraz para tutunuz. Bu size maddi başarı kazandıracaktır.

VI Merkezde aşağıdaki eşyaların bulunmamasına özen gösteriniz :

· kaza, zulüm, gudubet, yangın, sel, yırtıcı hayvanlar, öldürülen, ölen akrabaların resimleri;
· soyut öncü tablolar;
· başkasına ait eşya, kullanılmış giysi, ve antika eşyalar.
Aile Sektörü
Feng Shui’ye göre aile sektörünün kısa özellikleri

Yön : doğu

Element : Ağaç

Renk : yeşil

Aktifleştirme etkisi : öncelikle iç dünyamızı, manevi arayışlarımızı, sadece ailevi değil, ayrıca öğretici ve öğrenci teselsül (yani gizemli çizgi) geleneğini sembolize eder. Bu sektörün enerjisi ebeveynler ile çocuklar arasındaki ilişkileri pekiştirmeye, önceki ve sonraki nesiller arasında bir bağ kurmaya yardımcı olacaktır. Sektördeki Chi’yi motive ederek ailevi ilişkilerinizi önemli derecede pekiştirebilir ve hatta ailenin genişlemesini sağlayabilirsiniz!

AILE SEKTÖRÜNÜ AKTIVE ETME
I Söz konusu bölge Feng Shui’ye göre bolluk ve bereket Bagua’sının bir nevi “yedek” merkezidir ve gerekli durumlarda bolluk/bereket sektörü buradaki enerjiyle beslenecektir. Ayrıca, bu köşenin uygun şekilde aktifleştirilmesiyle bolluk ve bereket köşesinde gelişmekte olan her şey daha etkili olacaktır. Bolluk/bereket ve aile sektörleri arasında mevcut etkileşim dikkate alınarak, evinizin doğu bölümü daima temiz ve düzenli tutulmalıdır.

II Müstakil evde yaşıyorsanız, avlunun doğu kısmına “aile” ağacını ekiniz, ağaç ekimine tüm aile fertleri katılmalıdır (bu yüzden feng shui uzmanları ağaca “aile” ismi vermişlerdir). Bu size sağlam ve huzurlu ortamı yaratmanıza yardımcı olacak, ayrıca sosyal yaşamın her alanında ilerlemenizi ve “cephenin” güçlenmesinden dolayı başarı elde etmenizi sağlayacaktır. Sağlam ve huzurlu aile, başarılı işin teminatı ve başarı üreticisidir. Sağlam ve huzurlu ailede genel enerji gücünün geometrik ilerleme yönünde büyüdüğünü unutmayınız.
”Aile” ağacı olarak en iyi meyve ağaçlarını kullanabilirsiniz, zira yetişen meyveler başarınız, sonuçlarınız ve erişimlerini sembolize edecektir.

“Aile” ağacını ektikten sonra sağlıklı ve güzel görünmesine özen gösteriniz, çünkü bu ağaç artık tüm ailenin sağlığını sembolize edecektir. Ağaç hastalanınca veya çiçekler açıp, meyve vermeye başlamasıyla birlikte değişimler anında kendini gösterecektir : ilk durumda sağlık sorunlarınıza hazırlıklı olun, diğer durumda ise başarılarınızın meyvelerini toplayın.

III Feng shui’ye göre aile sektörü aile bütçesine ve gelen faturaların zamanında ödenmesine yardımcı olacağından, bu köşedeki temizliğin düzenli olarak yapılmasına (ödemeleri geciktirmemek için), her şeyin yerli yerinde olmasına ve aradığınız eşyanın bulunması zorlaştırmayacak şekilde düzenlenmesine (ailenizin mali durumuna bağlı belgelerin kaybolmaması için) özen gösteriniz. Aksi takdirde, her seferinde faturaları aramak için zaman kaybetmenizden başlayıp, ödemeler için ayırdığınız para amacının dışında kullanılmasına kadar aile bütçesinde benzer şekilde karmaşıklık hakim olacaktır.

IV Bagua’nın bu köşesine kendi ellerinizle yaptığınız, özellikle ilgili elementin Chi’ye çekmek için ahşap eşyaların kullanılması fevkalade olacaktır (ahşap heykel, oyma figürler, söğüt dalından örülmüş eşyalar vs).

V Bu köşenin Chi’yi saksıda bitkiler yerleştirilerek veya orman manzaralı resimler asarak hareketlendirilebilir.

VI Aile sektörünün daima iyi aydınlatılmasına dikkat ediniz. Doğal ışığın yetersiz olması durumunda ek aydınlatma cihazları yerleştiriniz.

VII Bu köşeye dininize ait simgeler yerleştirmek çok iyi etki sağlayacaktır. İnançlı ve her hangi bir gizemli geleneğe bağlı iseniz, özellikle bu köşeye kullanmanız çok iyi sonuç verecektir.

VIII Bu köşede sikke ve madalya koleksiyonunun saklanması tavsiye edilmez. Eski sikkeler ve tedavülden kalkmış para birimleri durgun Chi biriktirecek ve sizi daha gerici yaparak, yeni görüşlere açık olmanızı, açık ve net kararlar almanızı engelleyerek ailenizi geri “çekecektir”. Bu tür koleksiyonun genel olarak evin yaşama alanlarında tutulmaması önerilir.

IX Elementlerin çatışmasından kaçınmak için : fazla Metal Ağacı “kesecektir”, evin bu köşesinde mümkün mertebe metal eşyaları azaltın. Feng Shui’ye göre en ideali bu köşede hiç Metal eşyanın bulunmamasıdır.
Zenginlik ve bereket sektörü
Feng shui’ye göre zenginlik ve bereket sektörünün kısa özellikleri

Yön : güneydoğu.

Element : Ağaç.

Renk : yeşil.

Aktifleştirme etkisi : istikrarlı maddi duruma ve işte başarılara kavuşmayı sağlayacaktır.

ZENGINLIK VE BEREKET SEKTÖRÜNÜ AKTIVE ETME


I Bölgedeki Chi’nin (olumlu enerji) her hangi bir engelle karşılaşmadan serbest dolaştığından emin olunuz. Bunun için odanın kapısından başlayarak, mekanı tüm çevrel uzunluğu boyunca geçiniz. “Gezintiniz” esnasında köşelere, dolap, sandalye, gereksiz eşyalara, düzensiz şekilde atılmış eşyalara takılmadıysanız, demek ki, her şey olması gerektiği gibidir ve bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Ama değilse, acilen yolunuzu temizleyiniz, çünkü tüm diğer sektörlerin doğru aktifleştirilmesi durumunda bile evinizin dalga alanında kaos oluşturacak, başarınız geçici ve istikrarsız olacaktır.

II Güneydoğu yönünde aşağıdaki eşyaların bulunmaması dikkat ediniz :

· Kırılmış eşyalar ve çalışmayan cihazlar. Bolluk ve bereket bölgesinde bunlar bir numaralı düşmandır. Feng shui’ya göre bu tür eşyalar hayatınızda her hangi bir değişim çabalarınızı sıfıra indirecek, çünkü etrafında başarısızlık alanını yayacaktır. Her kırık eşya bütünlüğünü kaybettiğinden dolayı negatif enerji üreticisidir. Kırık veya arızalı eşya bir anlamda ölüdür ve dolayısıyla çevresinde yok oluş bilgi alanı oluşturacak, basit bir dille etrafına her anlamda durma-ölüm yayacaktır. Kara delik gibi kırık veya arızalı eşyalar başarı ve şans enerjisini emecektir. Ayrıca, bölgeye taze Chi akımının girmesini engelleyecektir;
· Kullanılmış (eski ve antika) eşyalar. Eski eşyalar “fakirlik” damgasını taşımakta ve zamanla sefil dünya görüşünü oluşturur, daha sonra pekiştirir. Şans arayışı bir nevi balık tutmaya benzer; nasıl bir balık tutarsanız, onu yakalarsınız. Şayet “ikinci el”de tutmaya çalışırsanız, tutacağınız balık da aynen öyle olacaktır. Ne isterseniz onu çekersizin. “Sefil” dünyasından eşyaları kullanarak başarıya ulaşmak imkansızdır. Ayrıca unutmayınız ki, kullanılmış ve antika eşyalar daima önceki sahiplerinin ve bulunduğu mekanın dalga alanını üzerinde saklı tutacaktır. Dolayısıyla, kendiniz bile farkına varmadan size özgü olmayan davranışlar sergilemeye başlamanız kuvvetle muhtemeldir. Ama en tehlikelisi, bu tür eşyaların enerji alanının sürekli evinizin Chi akımıyla karışması, oluşmuş yapıyı temsil ettiklerinden (özellikle antikalar) bu akımın yönünü değiştirmesi ve aksi tarafa yönlendirmesi ve bu yüzden çevresine ancak bulunduğu alan sınırında etkili olacaktır. Sizin için nasıl bir tehlike oluşturur? Farz edin, tüm hareketlerinizi eleyip-dokudunuz, başarıya ulaşmak için birçok teknik ve yöntemleri öğrendiniz ve aşama aşama bunu uygulamaya giriştiniz, ama tüm girişimleriniz fiyaskoya uğruyor, hep “aynı tırmığa basıyorsunuz”. Meğer, en basit şekilde alandan çektiğiniz enerji gerekli yönde akmıyor, çünkü her seferinde “açılmış yola” kayıyor, yani antika veya kullanılmış eşyanın dalga alanının gösterdiği yönde akmaya başlıyor;
· Kaktüs, kurumuş bitki ve kuruluklar. Bunlar da kırık eşya ve çalışmayan cihazların bulunmaması gerektiği nedenlerle söz konusu bölgede bulunmamalıdır;
· Şömine. Bu bölgenin Ağaç elementiyle bağlantılı olmasından dolayı, yani tüm zenginliğinizi “yakabileceğinden” dolayı söz konusu bölgede kesinlikle bulunmamalıdır;
· Çöp kovası. Güneydoğu bölgesinde bulunması tehlikelidir. Kova, başarıyı elde etmeyi sağlayan enerjinin, dolayısıyla tüm maddi değerlerinizin (para, başarılı projeler) atılacağı bir nevi vakum, uçurum oluşturmaktadır, bolluk ve bereket hurdaya dönüşecek ve kısa süre sonra her hangi bir şeyi elde etmeniz bir yana sahip olduklarınızı bile kaybedebilirsiniz. Alan, sizin için paranın çöp olduğuna karar verecektir ve parayı kazanmak için size yardımcı olamayacaktır. Bu yüzden burada hiçbir uzlaşma kabul edilemez; başarıyı hayal ediyorsanız, çöp kovasını kaldırın, bolluk ve bereket sektörünü atık yığınına dönüştürmeyiniz;
· Buzdolabı. Buzdolabı konusunda farklı Feng shui okullarında çeşitli görüşler mevcuttur. Fakat bu görüşlerin hepsi, buzdolabının bolluk ve bereket sektörüne bulunmaması gerektiğinde hemfikirdir. Buzdolabı, bu sektörde gereksiz olan Yİn enerjisinin “jeneratörü” rolündedir. Ayrıca, sembolik olarak buzdolabı tüm projelerinizi donduracaktır, yani enerjiyi, hiç kötü bir şey olmayacak, ama iyi şeyler de bekleme şeklinde iki uç arasında takılıp kalacağınız şekilde dağıtacaktır. Mutfağınızdaki buzdolabını bu bölgeden kaldıramıyorsanız, içinin tertemiz olmasını ve en önemlisi buzluğunda buz birikiminin olmamasına, yani zaten var olan yin özelliklerinin güçlenmemesine özen gösteriniz. Ayrıca buzdolabında sürekli temiz sebzeler ve kaliteli ürünler bulundurulmalıdır. Böylece buzdolabını bir nebze de olsa başarınız için çalıştırabileceksiniz, içindeki ürün bolluğu bereketi temsil eder, demek ki alandan gerekli enerjiyi çekecektir. Ama eğer buzdolabınızı uzun süre boş bırakırsanız, kendinize küsünüz; bu durumda tüm negatif özellikleri “var gücüyle devreye girecektir”. En uygun çözüm, yine de güneydoğu sektöründen kaldırmak olacaktır. Ünlü deyimi biraz değiştirirsek, başarıdan uzak dursun!

III Bu alandaki enerjiyi maksimum aktive etmek için feng shui aşağıdaki eşyaların yerleştirilmesini önerir:

· Değerli taş ve metallerden yapılmış eşyalar. Bunlar size başarıya ulaşmak için gerekli enerjiyi çekmenize yardımcı olacaktır. Bu tür eşyaları veya resimlerini söz konusu bölgeye yerleştirerek siz alana ve tüm Evrene ne istediğinizi bildirmiş, yani amacınızı net ve açık belirtmiş oluyorsunuz;
· Su dolu gümüş kap. Su gümüş ile birleştiğinde olumlu Chi çeken ve tüm daire veya evin içinde akımlarına yön veren çok güçlü “mıknatısa” dönüşecektir;
· Altın balıklı akvaryum. Sürekli para akımını sağlayacaktır. Akvaryumun özellikle yeni ayın doğduğu ilk günleri yerleştirilmesi iyi sonuçlar verecektir. Mutlaka akvaryumun suyunun temiz olmasına özen gösteriniz. Pis, durgun su mali sorunlar yaratacaktır. Bir veya iki balık aniden ölürse, paniğe kapılmayınız. Çin inancına göre, ölen balık başınıza gelebilecek kötü olayı önlemek için bedel olarak alınmaktadır. Bu durumda acilen birkaç yeni balık almaya bakınız, ölen balıkları ise kendi evinizin dışında defnedin, yoksa kötü olayları çekmekle kalmayacaksınız, sorunu zorlaştırarak ve uzun süre çözümleme imkanını yok ederek evinizde “gömmüş” olacaksınız. Ayrıca, akvaryumun gereğinden fazla olmaması gerektiğini unutmayın, çünkü aşırı miktardaki suda “para ağacınız” boğulabilir;
· Küçük oda fıskiyesi. Suyun sürekli sirkülasyonu alandan maddi alandaki değişimlere uygun tepki vermeniz, yani şansı yakalamanız için dalgalar çekecektir;
· Elektrikli cihazlar. Bir nevi bolluk ve başarıyı sembolize etmektedir;
· Bozuk Çin paraları. Bozuk paralar, bilincinizi fikirlerinize maddi şekil vermek için yeni arayışlara, yani hissedilecek ücrete ayarlayacak dalga alanının üreticisi olduğu aşikârdır. Bozuk paraları pencere önüne veya özel olarak ayırdığınız yerlere yerleştiriniz;
· Boru tipindeki rüzgar çanları. Yan özellikli enerjiyi çekecektir;
· Bitkiler. Feng shui uzmanları, bu bölgede ne kadar çok bitki ve altında saksı olursa, daha fazla başarı elde edebileceğiniz görüşündedir. Ayrıca, bitkilerin çevresindeki alana enerji etkisini güçlendirmek için saksının altına kırmızı kağıda sarılı birkaç bozuk para konulması tavsiye edilir. Bitkileri beslerken, solmuş yapraklarını kesmeyi ve zamanında bulamayı ihmal etmeyiniz.



IV Bu bölgeye “para” ağacını ekiniz. Bitki büyüdükçe, başarınız da artacaktır. Meyveli ağaçları tercih ediniz, fakat kesinlikle kavak, söğüt ve çam ağacını kullanmayınız. Bunlar vampir ağaçlardır ve aksine olumlu enerjiye negatif yöne çevirecek, bu da mutlak surette refahınızı olumsuz etkileyecektir. Dairede yaşıyorsanız “para ağacı” olarak sağlam gövdeli her hangi bitki, örneğin palmiye, limon, incir ağacı vs. işinizi görecektir.

V Bu sektörde daima ideal düzenin ve her zaman temiz havanın olmasına özen gösteriniz. Bunun için mekanı günde en az iki kez havalandırınız. Bu yeni enerjinin evinizin enerji yapısını yenilemeyi sağlayacak, dolayısıyla size başarı getirecektir.

VI Bolluk ve bereket sektörü günün her saati iyi aydınlatılmalıdır. Bu başarı yolunuzun aydınlık olmasını, gelişiminiz yönünü görebilmenizi ve asla “kör düğüm” durumlardan kaçınmanızı sağlayacaktır.

VII Zenginlik ve bereket sektörünü tuvalet ve banyo ile temas edip etmediğine dikkat ediniz. Temas ediyorsa negatif Chi’lerin pasifize edilmesi için maksimum gayret edin. Örneğin, her dokunduğunuzda ses çıkaracak şekilde birkaç küçük çıngırak asınız. Çıngırak sesi alanı hep temizleyecektir.

Negatif Chi’yi bertaraf etmenin bir diğer yöntemi, tuvalet veya banyo kapısına mekanın sembolik olarak kaybolacağı şekilde ayna asınız, fakat bununla birlikte aynanın ailenin en yüksek ferdinin tepesini “kesmemesine” ve giriş kapı yansımayacak şekilde asılmasına dikkat ediniz.
Bunu yapmazsanız, bolluk ve bereket sektörü tuvalet veya banyoya “yenilecek”, demek ki paranız sürekli borular üzerinde kanalizasyona “akacaktır”.

VIII Bolluk-bereket sektörünün yatak odanıza denk düşmesi durumunda, hiçbir surette aktifleştirmemelisiniz. Bu, Feng shui’ye göre yatak odasında iyi bir istirahat ve güç toplamak için yin enerjisinin hakim olmasına bağlıdır. Enerjilerin karışımı streslere ve istirahat bozukluğuna sebep olabilecektir.

IX Bu bölgede birikimlerinizi, özellikle ayırdığınız günlük giderlerinizi saklayınız.