Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Mitchells Wool Fat Sabun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Tipsol üstad emeğinize sağlık,

GELTİR sizinle gurur duyuyor Smile
(02/04/2014, Saat: 04:39)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tipsol üstad emeğinize sağlık,

GELTİR sizinle gurur duyuyor Smile

Sevgili mornetto çok teşekkür ederim çok naziksin Smile
Bu sabun hakkında bende amatörce fikirlerimi belirtmeye çalışayım. Sabun üstadlardan oldukça övgü almış bu nedenle eleştirmek biraz zor fakat mümkün olduğunca objektif olmaya çalışacağım.
Koku: bitkisel bir koku değil, hayvansal bir koku. Ben sevdim
Bu sabunu şimdiye kadar kullandığım en iyi sabun olan tabac ile kıyaslarsam,köpük oluşturmak zor değil ancak bol ve bir anda parlayan köpük istiyorsanız hayalkırıklığına uğrarsınız tabac ile kıyaslanamaz. Köpük kalitesi olarak sönmeye müsait bir köpük gibi duruyor ama sönmedi. Köpüğün dolgunluğu ve kayganlığı tabac a göre zayıf kullandığım diğer sabunlara göre iyi. Tıraş esnasındaki koruyuculuktan beklentim yüksekti. Koruyuculuk iyi olmasına rağmen beklentimi karşılamadı. Açıkçası tıraşı bitirinceye kadar bu sabunun fark yaratacak bir özelliğini görmedim. Ama tıraştan sonra ciltte farklı bir hissiyatı var. Sanırım bu kadar beğenilmesinin sebebi de bu hissiyat. Bu hissi tarif etmek gerekirse tam olarak nemlendirme diyemem yani gliserin bazlı nemlendiriciler sürüldüğündeki o serin nemli his değil. Hatta bu sabunla tıraş olduktan sonra balsam sürdüğümde diğer sabunlara kıyasla cilt balsamı daha hızlı emdi bile denilebilir. Mwf nin etkisi pürüzsüzleştirici ve yumuşatıcı bir etki denilebilir.
Son değerlendirme: Bana göre genel olarak en iyi tıraş sabunu hala Tabac. Mwf ise özel amaçlı olarak(hassas cilt, sık tıraş olma ,yetersiz ön hazırlık vs) tercih edilebilir. Ama elde birkaç çeşit kaliteli sabun bulundurulacaksa bu seçeneklerden biri de MWF olsun, asıl sabununuz olmasa da elinizin altında bulunsun derim
Değerlendirmemin amatörce olduğunu belirttim bir yanlışımız olduysa affola. Smile
Mild tıraş aletleriyle kullanıldığında performansı çok düşük. Benim gözümde tobs ve tabac sabunlar kadar iyi değil.
elımdekı bıtmez tükenmez stokları erıttıgımde alacağım ve bundan sonrasında kullanacağım tek sabun.ben tasın ıcınde epey bır ugrasdıgım ıcın olsa gerek,krem gıbı bır kopuk elde edıyorum.
Oopps inceleme için teşekkürler eline sağlık.
@ooppss bey, elinize sağlık çok güzel bir inceleme olmuş.

Sabun sert bir sabun olması ve belirttiğiniz gibi tabac kadar hızlı köpürmediği için genelde şu hata yapılıyor.

Sabun sıcak su ile ıslatılmıyor, direkt ıslak fırça ile köpük yapılmaya çalışılıyor.

Ben sert sabunların "su sever" yapıda olduğunu ve bu nedenle sabunu önceden sıcak suyla ıslatıp fırçaya yüklenmesi taraftarıyım. Sizin de bu yöntemi deneyip tabac kadar güzel ve kaygan bir köpük elde edeceğinizi umuyorum.
@tipsol
Ben teşekkür ederim üstad Smile

@onur98
Üstad sabunla sadece 1 kere tıraş olmadım. Birkaç gün üst üste günlük tıraş oldum. Yorumlardan sabunun zor köpürdüğünü düşündüğüm için Bir önceki günden sabunu biraz ıslak bıraktım. Belki de o nedenle köpük yaparken pek zorlanmadım. Ama köpüğün yapısı itibariyle tabac kıvamını yakalayamadım.
Siz ve forumdaki birçok arkadaş kaygan köpük elde edebildiğine göre belkide ben birşeyleri eksik yapıyorumdur. Bu sabun üzerine çalışmaya devam edeceğim. Tavsiye için teşekkür ederim.

Bu sabunun tıraş sonrası hissiyatını sadece içindeki lanolin veriyorsa aktardan saf lanolin alınıp onunla modifiye sabun çalışmaları da yapılabilir diye düşünüyorum, fırsat olursa kıyaslama amaçlı belki deneyebilirim Big Grin
Öncelikle @tipsol üstadıma burdan tekrar teşekkür edeyim beni bu sabunla buluşturduğu için. Koruyuculuğu, nemlendiriciliği mükemmel. Orta ve üstü keskinlikte bir jilet için ideal kayganlığı ve koruma dengesini başarıyla sağlıyor.
Ben Break-in i farkında olmadan yaptığım eski domuz kılı Banat fırçamla kullandım. Yüzde köpürtme uyguladım ve tasta köpürtmeye göre daha başarılı bir performans aldım köpüğünden.
Duşa girerken fırçayı ılık suya bıraktım, MWF nin üstüne de ılık su koyarak duş süresince beklettim. Sonra fırçayı bir kaç kere sallayarak suyun çoğunu attım üstünden ve sabunun üstündeki suyu da döktüm. Yüklemeye başladım 40-50 sn yükledikten sonra yüzde köpürtmeye başladım ve ara ara fırçanın ucunu ılık suya dokundurup köpürtmeye devam ettim. 4 kere bu işlemi tekrarladıktan sonra epey güzel bir köpük elde etmiş oldum. 3 perde rahat rahat gitti.
Üstadlar zaten bu konuya yazmışlar yöntemleri. Ben de acemi halimle, izlediğim videolardan ve burda okuduklarımdan ortaya karışık bir yöntem denedim tuttu. Bu sabunu hassas ciltli arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

Ben sabunu Migros tan aldığım kapaklı porselen bir kaba koydum nerdeyse tam oldu.
250tbiu.jpg
Iyi günlerde kullanın. Paylaşım için teşekkürler.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48