Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Connaught Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
wp5be9d350.png

Geçtiğimiz günlerde E-Bay'deki Connaught Shaving'in dükkanından satın aldım. Açık arttırma ile aldım ve bana kargosu ile yaklaşık 5.5 paunda geldi. Benim aldığım Sicilya Limonu aromalı. 100 ml'lik kutu içinde geliyor. Fotoğraflara çok aldanmayın derim. Kutusu, fotoğraflarda gördüğünüzden çok daha minik. Tam 7 günde elime ulaştı.

İlk kez dün kullanma şansı yakaladım. Öncelikle köpük kalitesi ve yoğunluğu Taylor'a yakın. Belki o kadar yoğun bir köpük yapmıyor ama yine de oldukça dolgun ve yeterli köpük yaptığını söyleyebilirim. Nemlendirme ve kayganlaştırma kalitesini de beğendim.

Gelelim kokusuna. Bu Sicilya limonu denen kokuyu ben beğenmedim açıkçası. Bildiğimiz limon kokusu ama çok keskin ve yapay bir koku olmuş. Yaşı tutan eskileri hatırlayan arkadaşlarımız varsa, eskiden toz Cif benzeri temizlik ürünleri vardı. Onlara benzer bir kokusu var. Doğal olmaktan çok uzak gibi geldi bana. Bunun dışında oldukça memnun kaldım diyebilirim. Eğer sandal ağacı aroması da aynı koku yoğunluğundaysa oldukça güzel olabilir diye düşünüyorum. Ancak bu kadar yoğun bir koku olmasına rağmen, tıraş sonrası çok kalıcı bir kokusu yok. Bunun dışında oldukça ufak bir kutusu olduğu için fırça ile köpürtmekte biraz zor oluyor. Diğerleri gibi geniş bir kutu ağzı yok.

Her şeye rağmen, bence 15 TL'lik fiyatı ile denenebilir bir ürün.
o ciflerden hala satıyorlar heralde. bazen evde filan burnuma geliyor o kokudan.... Smile