Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Schick tıraş makinesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Kutu temizlemek için gerekekenler:

1. eski diş fırçası
2. diş tozu
3. diş macunu
4. plastik çizik giderici, sonax vs.

Öncelikle dış fırçası ve toz yardımıyla sulu olarak kutu güzelce fırçalanıp sarılığından ve kirlerindne oldukça arındırılır. Bunun ardından aynı işlem diş macunu ile birkaç defa tekrar edilir. Bu işlemler sonunda kutunun karılığının tamamen gitmiş olması gerekir. En son olarak plastik çizik gidericiyle olabildiğince parlatılır.
639619389294f8e89c9d8b234ebed794.jpg

c80bce46244c43208170f79f67e20b2c.jpg

Arkadaşımın dedesinden kalmış bana getirdi temizlemeye çalışıcam ne tavsiye edersiniz?
Bir adette slim adjustable var o daha temiz durumda.
kaplama gitmiş hocam kaplama ister durumdaki alete ne yapsanız boş
ki jilet bulmakta sıkıntılı ben temiz durumda olanı bile
bir süre yarım jilet takip çıkarıp
sonra attım gitti
İmpada var schick için injector jilet.
yıllar önce polonya pazarında çok görmüştüm bu makina lardan.Nedense almadım.Tek taraflı olması sebebi ile beni pek cezbet memişti.
Bugün hayatımda ilk defa denedim. Ve gerçekten son derece konforlu son derece temiz bir tıraş elde ettim. Gerçekten çok beğendim.

Kullanan arkadaşlarıma birkaç sorum olacak.

1-Sürekli kullanım maliyetini hesaplamak amaçlı olarak, bir injector jileti ile kaç tıraş elde ediyorsunuz?
2-İnjector şarjörü ile takmayı beceremedim. Bütün uygunlanması gereken i uyguladım ama şarjör mekanizması ile mevcut jileti otomatik atıp yenisini takmayı beceremedim. Manuel eskiyi attım, manuel yeniyi taktım. Yanlış ne yapmış olabilirim?
3-Gerçekten hem yakın hem de konforlu bir tıraş oldu. Kulandığım injector jilet personna. Farklı ve vintage olmayan jiletler var mıdır ulaşabileceğimiz?
4-Jileti kolay takıp çıkaramamaktan mütevellit jileti nasıl muhafaza ediyorsunuz? Çıkarıyor musunuz? Yoksa bekletiyor musunuz?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
@izbe üstad, sorularınıza dilim döndüğünce birşeyler karalayayım;

1- Ben tektekçiyim, bir kere kullanıp atıyorum. Ancak bu aletin jiletleri kalın ve dayanıklı duruyor, mutlaka birden fazla tıraşı rahatlıkla çıkartacaktır.

2- Jileti takmadan önce şarjördeki pimi önce geriye çekin ve daha sonra bir tık ileri alıp, üstteki jileti bir milim yerinden oynatın. Jiletler üstüste yaylı bir mekanizmada olduğundan birbirine yapışabiliyor ve yüklemeyi zorlaştırabiliyor. Daha sonra ucundaki süngüyü (öyle tabir edeyim) Schick aletin gösterilen yerine sonuna kadar ittirip tam oturtun. Böylelikle aletin kafası yeni jilet yüklemek için tam açılmış olacak. Sonra pimi ittirip yeni jileti yükleyin. Aletin tek bir tarafından bu işlem yapılıyor, dolayısıyla süngüyü yanlış tarafa takmadığınızdan emin olun.

3- Bende 2007 yapımı NOS jiletler de var ama Mustafa beyin sattığı ted pella personnalar biraz daha keskin ve güzel gibi. Bir de eski üretim satın almıştım ama jiletler birbirine oturmuş ve kullanma fırsatım olmadı malesef. Hatta iki adet almıştım ve ikisinde de aynı sorun var. Personnadan memnun kaldıysanız bence devam edin. Zaten pek seçeneğimiz yok ve personnalar gerçekten çok güzel, farklı jilet arayışında olmuyorsunuz.

4- Bu alete jileti bozmadan yüklemek için mutlaka içerisinde jilet olması lazım. Bu sebepten dolayı, kullanılmamış sıfır aletler, içerisinde jiletin kalınlığında plastik veya metal bir parça ile gelir. Kullandıktan sonra jilet içerisinde beklemeli. Paslanmaz çelik olduğu için jilete bir zarar gelmiyor. Ancak sonraki kullanımınızda, kullanmadan önce kolonyayla dezenfekte etmenizde fayda var.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Merak ettim, sizde hangi modeli var? Genel olarak mild aletler olduğu için ayarlı bir tane edinmekte fayda var. Ben en üst ayarda iki perde olduktan sonra, ayarı düşürüp ATG veya ATG'ye yakın XTG yapıyorum. Eğer ayarsızsa DE'lere göre biraz bastırarak tıraş olabilirsiniz, ölçüyü kaçırmadıktan sonra tahriş etmiyor.
@onurcakmak hocam üşenmeyip detaylı uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim hocam.

Hocam aleti ebay de buldum. Alet: Eversharp hydro magic black handle.

Gayet dengeli bir tutuşu var. Dediğim gibi ilk defa tıraş oldum. Gerçekten çok beğendim.

Niyetim, sizinde dediğiniz gibi adjustable bir se bulmak. Ebay de takipteyim hocam. Ama zıkkım alet hep abd de var. Onlarında kargo ücretleri 30-40 dolar. (Sanki bana amerikadan buzdolabı gönderiyor)

Uygun birşey çıkarsa hemen alıcam hocam.
@izbe üstadım estağfurullah, niye üşeneyim Smile Ben de çok seviyorum bu aletleri ve elimde birkaç modeli mevcut.

Üstad sizin alette Eversharp modellerinde olan, tıraş sonrası jilet tutucu kısmı kurutmaya yarayan ekstra bir açıp kapama mandalı bulunuyor. Jileti takarken bu mandalın tam kapalı olmasına dikkat edin. Eğer mandal açıksa, alet kurutma esnasında jileti düşürmemek için mandal açıldığında jileti kilitliyor. Eğer siz jilet yüklemesini bu şekilde yapmaya çalıştıysanız zorlanmış olabilirsiniz.

Takipte kalın ve arama yaparken lokasyonun Worlwide olarak seçili olduğundan emin olun. Ben benim Dial modelini Almanyadaki bir satıcıdan uygun fiyata almıştım.
(29/12/2015, Saat: 17:23)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstad sizin alette Eversharp modellerinde olan, tıraş sonrası jilet tutucu kısmı kurutmaya yarayan ekstra bir açıp kapama mandalı bulunuyor. Jileti takarken bu mandalın tam kapalı olmasına dikkat edin. Eğer mandal açıksa, alet kurutma esnasında jileti düşürmemek için mandal açıldığında jileti kilitliyor. Eğer siz jilet yüklemesini bu şekilde yapmaya çalıştıysanız zorlanmış olabilirsiniz.

Tam da dediğiniz gibi oldu. İşte bu forumu bu yüzden seviyorum. Mutlaka sorunuza cevap alıyorsunuz. Teşekkür ederim @onurcakmak hocam. Bir sonraki jileti değiştirirken mandalın kapalı olmasına dikkat edeceğim. Smile
Sayfalar: 1 2 3