Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: adjustable perde ayarları?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
adjustable makınalarda 1. perdede yuksek ayarla mı baslamak lazım dusuk ayarla mı? 2. perdede aynı ayar mı,yukseltmelı mı,dusurmelı mı? 3.perdede?
Sakallar uzunsa,3 yada 5 günlük;İlk perde Düşük ayar,sonrakiler yüksek,son perde ters olacaksa düşük ayar.
Günlük olacaksa;Düşük sonra yüksek yada aynı ayarla tüm perdeler,Son perdeler ters olacaksa düşük ayar*

* Kişiye göre değişir


Slim

@1 ile @3 arası mild,@4 ile @6 arası regular,@7 ile @9 agresif.

Progress,Futur

@2,5 kadar mild *
@2,5 ile 3,5 regular*
@3,5 ile 5 > agresif *


*bana göre
Bugun popularimla bir deneme yaptim.bilirsiniz popular ayar yerini dondurdukce jileti yay haline getiriyor.ben dondurmedim.jilet makina icinde duz kaldi.ayarli makinalarda kaca denk geliyor bilemiyorum ama....inanilmaz bir deneyimdi.sanki freddy amca yuzumde boynumda parmaklarini gezdiriyordu.kesikler...kacinilmaz bir olaydi.ilk perdeden sonra makinayi tam sıkıp 2. Ve 3.perdeyi yaptim.super otesi bir sonuc aldim.yuksekten alcaga oldu bu.yarin dusukten yuksege deneyecegim.sanirim kriterim kesikler olacak.
Evet bu sabah dusukten basladim.2perde.son perdeyi yine jilet duz konumda yaptim.aslinda biliyorum benimkisi macera...yani adjustable olmayan makinayla bir tur fantazi.ama ben bu son sekli daha cok sevdim.bakalim futur ve progress elime gecsin de yeniden girecem bu konuya.
Progress ile yuksek ayardan dusuge ve dusukten yuksege denemeler yaptim.bu gun de bir kere daha 3 perdeyi ayni ayarda denedim.sonuc:ben her gun tras oldugum icin sakal uzunlugu az oluyor.yuksek ayarda ilk perde wtg neredeyse 2. Perdeye ihtiyac kalmiyor.1 ayarda devam ediyorum.son perde atg tahrissiz bir tiras.
Dusuk basladigimda ilk perdeden sonra tiras yavasliyor.herhangi bir kesik veya tahrise yol acmamak icin.atg son perdede 4 veya 5 ayarda cok cok dikkatli oluyorum.biyik bolgesinde kesin kesikler oldu her seferinde.ama tertemiz bir tiras oluyor.ayarla oynamadan 2-3 ayarda 3 perde tirasda bir sorun yok.ama 3 ustu olsa sanirim yine dikkatli olmak gerekir.
agresiften milda doğru.
Yani bir taşım yüksek ateşte Fokurdadıktan sonra kısık ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz Smile