Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Televizyon Tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Arkadaşlar kalıteli bır tv almak ıstıorum.Kullandığınız urunler ve tavsıyelerınız nelerdir.Özellikle plazma tv dusunuyorum.Ancak eksı ve artıları yuzunden karar veremıyorum.Sizler ne kullanıyorsunuz,kımlerde plazma tv var.Yada Led tv.
42 led kullanıyoum lg 42 lv375s
enerjı tuketmı nedenı ıle led tercıh ettım
Yaklaşık dört senedir sony 40w5500 lcd tv kullanıyorum ve çok memnunum. O dönemde çok araştırıp almıştım. Ama benden sonra bir dünya led, 3d, smart ve benzeri televizyon oldu ortalıkta. Bu sebeple yakın dönemde araştıran-alan bir arkadaş yardımcı olsa daha iyi olur. DH forum da iyidir bu konuda.
Tek tavsiyem mümkün olduğunca büyük ebat bakmanız. Çünkü başta iyi gelip 15 gün sonra bi büyüğü olsa iyiymiş diyen çok gördüm Big Grin
42" panasonic plazma kullaniyorum oldukca memnunum ancak 2-3 yil once aldigimda yeni plazmalar yoktu bendeki kalin bir model ve 550 watt cekiyor. O zamanki lcd tvlerin goruntu kalitesi cok kotuydu plazmalarda teknoloji olarak lcdlerden ondeydi zaten. Suan olsa yine plazma alirim ledler kadar ince yaptilar ve 110 watt ceken modeller var ledler ile ayni neredeyse. Film izlerken magazalarda tum tvler birbirine benzer ama en can alici farklilik kullaniyorsaniz standart kablo tvden goruntuyu alip inceleyin. Yoksa hdmi ile baglanan bir teledunya dahi varsa goruntuler benzer olabiliyor. Filmlerde sonuc zaten benzer. İhtiyaciniz varsa internete baglanabilenlere bakabilirsiniz. Ayrica kenarliklari ince olan tv modelleri cok hosuma gitti bu tip modellerde olabildigince buyuk ekran tercih edebilirsiniz goze batmaz ama kenarlikli modellerde biraz kaba olabiliyor. Babam 46" kenarlari olan bir sony kullaniyor onun salonu buyuk oldugundan tvye uzaktan bakiyor ve mesaf sayesinde siritmiyor. Benim salonum biraz ufak ve 42" olmasada olurdu diyorum. Mesafede onemli salonda buyuk yerde kaplayabilir orantili bir model bakin derim.
Ben de yaz ortasından beri takipteyim tvleri. Plazmaya sıcak bakmıyorum ekran yanıkları yüzünden. Plazma olacaksa bulunursa panasonic vt50 serisi olmalı. Led olacaksa sony hx850 serisi.
46"Panasonic VİERA Neo Plasma kullanıyorum. Dahili uydu alıcısı ve internet bağlantısı var. Youtube dahil bir çok eklentisi var. DLNA özelliği mevcut. Bir çok video formatını destekliyor. 160 gb bir HD bağlaman kaydıyla tek tuşla yayın kaydı yapıyor ileri geri sarıyor. Hocam yapıyor da yapıyorSmile Zamanla ekranda iz yapar çok yakar dediler ama hepsi efsane çıktı. Çok memnunu Pana viera gw30 al rahat et.
unutmadan acelenız yoksa kipa her sene haziran ayında bol çeşitli
(gecen sene 30 35 marka ve model mevcuttu)
lcd led plazma tv stok temızlıgı kampanyası yapar
32 fıyatına 42 almak ısten bıle degıl

kampanya dısında uygun urun ve yeterlı cesıt hıc gormedım
(04/11/2012, Saat: 02:03)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de yaz ortasından beri takipteyim tvleri. Plazmaya sıcak bakmıyorum ekran yanıkları yüzünden. Plazma olacaksa bulunursa panasonic vt50 serisi olmalı. Led olacaksa sony hx850 serisi.

hocam burn-in'den hiç çekmedim şuana kadar hiç merak etmeyin. sık zapping yapıyorsanız farkına varmazsınız ama televisyonu kapamadan önce bir kanalı uzun süre izlerseniz ertesi gün televizyonu açarken kanalın amblemini yayın gelene kadar siyah ekranda görürsünüz ben görünce çok şaşırmıştım Smile tabi yayın gelince hemen yenileniyor o yüzden dert yok Smile bence burn-in olayı biraz saçmaca dile getirildi vaktinde yoksa hiçbir zararı yokki ekran yenilendikten sonra dert edilecek mesele değil. trt-1'den trt-2'ye geçince birşey olmuyor yani ekranda hala trt-1 logosu falan Tongue
Alacaginiz tv için kriterleri belirleyin, yardimci olmaya çalışayım. 2 ay önce tv aldım, baya da araştırdım. Aşağıdaki kriterleri belirleyin önce.

1) Bütçe (fiyat aralığı)
2) Tv boyutu (izleme mesafesi ne olacak)
3) Hangi amaçla kullanilacak (digiturk, dsmart, scart uydu, monitör, play station, media player)
4) Smart ve/veya 3D istiyor musunuz?
5) Plazma mı led mi?

Bunları belirledikten sonra size uyan marka ve modeller ortaya çıkacak, siz de en uygununu alacaksiniz. Kriterleri belirleyin tekrardan yardımcı olmaya çalışırım.
42PFL5405 den evimizde 2 tane var. Kontrastı gayet yüksek. Renkleri çok canlı. 1 senedir her ikiside hiçbir sorun çıkartmadı. 2.5 3 metreden gayet güzel izleniyor. Çok memnun edici bir televizyon. Ama bunun üzerine Led TV'ler falan 3D TV'ler çıktı. Son model değil tabii ki ama yinede bulabilirseniz düşünün derim tavsiye ederim.

Plazmaların bazı dezavantajları var. Yüksek enerji sarfiyatı, ekranda sabit görüntü kalırsa iz bırakma (Belki yeni modellerde aşılmıştır tam bilemeyeceğim) Düşük çözünürlük gibi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7