Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Don't Starve
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar selamlar, aranızda oyun oynayan var mıdır bilmiyorum fakat ben bugün bir arkadaş tavsiyesiyle bu oyuna başladım. Oyunun genel amacı vahşi dünyada hayatta kalmak. Oyunun çizimleri gerçekten harika, kendisini resmen oynatıyor size. Son zamanlarda oynadığım en güzel oyunlarda birisi kesinlikle, 200 MB'a yakın boyutuyla hiç yer kaplamıyor desem yeridir. Oyunda hayatta kalmak gerçekten zor kolay iş değil. Zamanla aletler, av silahları icat ediyorsunuz. Hatta ben ustura bile icat ettim siz düşünün Smile Fakat yine de bizim adamı en fazla 6 gün yaşatabildim. Oynayacaklara şimdiden kolay gelsin Smile

İnceleme

giris-602x338.png

Klei Entertainment’i Shank, Eets ve Mark of the Ninja oyunlarından tanıyoruz. Bizlere mükemmel oyun deneyimleri sunmuştu. Klei Entertainment bu sefer de Don’t Starve ile karşımızda. Yapım oynanış bakımından Minecraft’a benzetilse de, içeriği çok farklı tabana sahip. Kısacası Don’t Starve’nin hikayesinden bahsedelim.

Hikayeye göre oyundaki karakterimiz bir şeytan tarafından başka insanların olmadığı bir adaya ya da dünyaya gönderilir. Bizim amacımız ise bu dünyada ölmeden evimize dönüş yolu bulmak. Tabii ki bu söylendiği kadar kolay değil, çünkü bu dünyada hiç bir fast food lokantası yok. Hayatta kalabilmek için etraftaki her türlü eşyayı değerlendirmeniz gerekmekte. Hâl böyle olunca kendi yiyeceğinizi de üretmeniz ya da bulmanız gerekiyor. Anlayacağınız üzere bir “hayatta kalma oyunu” diyebiliriz. Oyunda bizi her ne kadar 3 boyutlu bir dünya karşılasa da 2 boyutlu bir karakteri yönetiyoruz.

Screenshot_1-590x331.png

Şu an hâlâ beta aşamasında olan ve her ay/hafta yeni güncellemeler gelen Don’t Starve oyununda, son yamayla beraber toplam 8 karakterimiz bulunmakta. Oyuna yeni başlarken sadece tek karakter ile başlayabiliyoruz. Yapımda uzun süre yaşadıkça ve yeni eşyalar topladıkça seviye atlıyoruz. Seviye ilerlettikçe yeni karakterleri açıp oynama imkanı sunuyor bize Don’t Starve. Bununla birlikte her yeni karakterin kendine özgü özellikleri var. İlk karakterimiz beyefendi bir bilim adamı Wilson, ikinci açılan karakterimiz ise Ateş yakan Willow adında bir bayan karakter. 2. Karakterimizin özellikleri ateşten fazla etkilenmemesi ve karanlıkta ateş yakabilmesi gibi… Bunun haricinde kilitli olan tüm içerikler kendine has özellikleri taşıyor. Buna benzer içerikler, Don’t Strave’in zamanını uzatıyor ve bizi sıkmıyor.

Yeni karakter oluşturup oyunumuza başlamadan önce bize yaşayacağımız dünyayı şekillendirebilme imkanı sunuluyor. Dünyada gördüğünüz her eşyanın, yaratığın, hava olaylarının azlığını ve çokuğunu ayarlayabiliyorsunuz. Tavşansız bir dünyada yaşamak istiyorsanız tavşanları dünyanızdan kaldırabiliyorsunuz.

Screenshot_2-590x331.png

Oynanış

İlk karakterimizi seçip oyuna başladığımızda envanterimizde hiçbir şey bulunmamakta. Etrafta gördüğümüz çalı çırpıları yiyebilecek şeylerin hepsini toplamaya özen göstermemiz gerekiyor. Havuç, böğürtlen, mantar –bazıları zehirli olabiliyor ve bu da sağlık durumunuzu düşürebiliyor- gibi yiyecekleri toplayarak gece için stok yapmanız gerekebilir.


Screenshot_4-590x331.png

Oyunda gece olduğunda etrafta topladığınız çakış taşları ve çalı çırpılarla kamp ateşi yakabilirsiniz veya elinizdeki odunu ateşleyerek onunla dolaşabilirisiniz. Fakat o meşale çabuk sönüyor ve karanlıktayken etraftaki hayvanlar veya yaratıklar size saldırabiliyor. Bu da çok kolay ve hızlı bir şekilde ölmenize sebep olabiliyor. Gece olduğunda diğer günü beklemenin en güvenli yöntemi kamp ateş yakmak gibi gözüküyor. Kamp ateşinin başka bir artısı ise, tuzak kurarak yakaladığınız hayvanları olsun, pişirilebilecek her türlü yiyecekleri olsun, kamp ateşinde pişirebiliyorsunuz. Hatta bazı yenmeyecek türde olan gıdaları bile pişirip yenebilir hale getirebiliyorsunuz.

Screenshot_5-590x331.png

Oyun bir şekilde hayatta kalma yarışı aslında. Grafik konusuna da gelecek olursak, Tim Burton tarzında bir çizime sahip gayet neşeli ve eğlenceli çizim yapısı var oyunda. Şu an beta aşamasında olmasına rağmen oyun dünyası çok geniş ve yapılabilecek şeyler çok fazla. Yapımın sesleri de gayet neşeli ve çizgi film tadında. Klei Entertainment, her zaman olduğu gibi grafik ve ses konusunda bizi hiç şaşırtmadı ve etkilemeyi başardı. Don’t Starve oyununda da bu tutumu sergilemeye devam etti.

Bakalım beta aşamasından sonra bizi nasıl bir Don’t Starve bekliyor hep birlikte göreceğiz. Vahşi doğada, açlıktan ölmeden yaşamanız dileği ile!

İnceleme alıntıdır.
Valla ben yeni tomb raider'ı bitirdim, harika bir oyun olmuş bütün haftasonu başından kalkamadım.
inceleme ve haber için teşekkür ederiz, bu tarz oyunları pek beğenirim. benoit sokal' ın syberia' sını vakt-i zamanında birkaç kez bitirmiştim. steam' de varmış bu oyunda, satın alacağım kısmet olursa. şimdilerde ufc 3 sardı beni fena halde.
Bendede wolfteam alışkanlığı var ,gerçi yaşımıza pek uygun kaçmıyor amaBlush,eskiden oynadığımız Doom,Quake,Unreal Tournament hatırına oynanıyor.
Benim PC oyunum http://eu.battle.net/wow/en/ 7 yıldır düzenli oynarım artık sıkıldım, bırakmak üzereyim Smile
Teşekkür ederim oyun için bu tarz oyunları çok seviyorum.
Eğer henüz oynamadıysan ben de World of Goo ve Machinarium'u tavsiye ediyorum

WoG-BoxArt.png

Machinarium-titulka.jpg
Böyle oyunları sevenler Limbo'yu da denesin mutlaka.
Limbo ve World of Goo'yu denemedim fakat Machinarium'u bitirmiştim. Bu oyundan sıkıldıktan veya bitirdikten sonra bu ikisini de denemek farz oldu artık Smile İncelemelerine bakıyorum hemen.

Edit: World of Goo'nun android versiyonu da varmış deneyen var mıdır? Kredi kartına para atar atmaz alırım artık, 5 dolarmış.
Yazmayı unutmuşum limbonun yanında botanicula'yı da kurun mutlaka harika bir oyun.
(29/04/2013, Saat: 23:11)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yazmayı unutmuşum limbonun yanında botanicula'yı da kurun mutlaka harika bir oyun.

Bakıcam ikisine de Özgün abi. World of Goo'ya az önce telefondan başladım, ücretsiz buldum bir siteden. Cut the Rope tarzı bir oyunmuş, daha farklı hayal etmiştim fakat gayet güzel Smile
Sayfalar: 1 2