Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Kapları ve işlevleri ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamlar,

arkadaşlar size danışmak istediğim bir husus var. şimdi ben arko tıraş sabununu plastik kapaklı krem kutusuna bastım. tıraştan sonra malum sabun üzeri köpüklü kaldığından suyla köpüğünü giderip kabını da durulayıp kapağını kapatıyorum. bu doğru uygulama mı yoksa bi süre kapağını açık bırakıp sabunun kurumasını mı beklemeliyim ? kapağını kapatsam dahi zaten kendi kendine kuruyor sabun. kullanım sonrası ne kadar suyla köpüğünü aldırsam da üst yüzeyi hafif yumuşak , sulu kalıyor. bu nemi emiyor mu bu sabun ? zarar lı mı böyle olması ? siz nasıl muhafaza ediyorsunuz ?

diğer sorum ustura tıraşında 1 kap mı yoksa 2 kap mı kullanılır ? aslında sabun zaten kapaklı kapta olduğundan kaba gerek yok gibi ama geleneksel tıraşın tüm kurallarını uygulamak isterim. köpürtmek için küçük ahşap bir kase aldım, çok profesyonel olmasa da işimi görüyor. genelde 2. kap olur ama o ne için kullanılır bilmiyorum. kapların işlevlerini tam bilmiyorum sanırım. berbere sorduğumda kabın birine sabunu bas , diğerine su doldur öyle kullan dedi.

tam olarak kaç tane kap gerekir, nasıl kullanılmalı ? biri açıklığa kavuştursa sevinirim.
aslında bu işin bir kuralı yok, herkes kendi meşrebine göre kullanıyor bütün malzemelerini. her yiğidin yoğurt yeyişi başkadır der büyükler. ben kendiminkini anlatayım;

sert sabunları tercih ettiğimden, sabunumun bulunduğu kaptan sabunu yükleyim, paslanmaz çelik kapta köpürtme işlemi yapıyorum. bu köpürtme yaptığım kabı da sıcak su doldurduğum ve üzerini metal kapakla örterek sıcaklık derecesini düşürdüğüm bir kavanoz üzerine koyuyorum, böylelikle tıraş süresince köpüğüm ve fırçam sıcak kalıyor.

selamlar.
Katılıyorum, her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. Bende bir kahve kupasına sıcak su dolduruyorum fırça için. Sabunu da kaptan yükledikten sonra bazen kasede köpük yapıyorum bazen ise yüzümde köpürtüyorum, günden güne değişiyor kısacası. Belli bir kuralı yok yani, bol bol video izleyin, orada gördüklerinizi deneyin. Kendi stilinizi bulursunuz.