Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Gillette 7 o'clock Sharp Edge Yellow Pack
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Komşular gillette 7 o'clock ve Nacet yeni üretimlerinde Gillette İ harfi noktası dörtgen yuvarlak değil. yeni üretimler böyle sanırım. Bende sarı ve yeşil oclock, nacet var arapça ve i noktası dörtgen. İnternette siyah o'clokta gördüm noktası dörtgen olan. Nacette arapça yazan noktası yuvarlak olan jilet vardı 2016 üretimi, arapça dörtgen noktalı olan 2019 üretimiydi.
Amazonda gilette gibi bir markanın sahtesi zor olur. Hepsi onaydan geçiyor. Ayrıca amazonda paketleme olayı çok farklı. Satılacak ürünler Amazonun deposunda duruyor. Firma değil amazon size kendi deposundan yolluyor diye biliyorum. Sahte olsa aldığınız sayfada şikayet olur incelemeye alırlar.

EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(04/10/2019, Saat: 17:48)Serkan1221 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Amazonda gilette gibi bir markanın sahtesi zor olur. Hepsi onaydan geçiyor. Ayrıca amazonda paketleme olayı çok farklı. Satılacak ürünler Amazonun deposunda duruyor. Firma değil amazon size kendi deposundan yolluyor diye biliyorum. Sahte olsa aldığınız sayfada şikayet olur incelemeye alırlar.

EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet bana da amazon depodan gelmişti zaten. Yorumlarda sahte diyen de yoktu. Önceki yorumlarda arkadaş amazon linkindeki üründen direk sahte diye bahsetmişti. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Sahte olsa bu kadar uzun süre amazon deposunda satışta kalamazdı.
Ben jilet denemelerine başladım. Bitince ciddi stok yapma niyetim var. Sürekli üretimden kalkma, kalite düşmesi vb sorunlar gündeme geliyor. Alıp aklımdan jilet isini silmek istiyorum Smile
Enteresan gerçekten. Neyin savunmasını yaptığınızı anlayamadım. Amazon bir ticaret sitesi. Amazon kendi sattığı ürünlerde titizlik gösteriyor, kendi satmadığı sözkonusu ürün için ise kullanıcı yorumlarından yola çıkarak "Amazonun seçimi" diye etiketliyor. Ürün orijinalken aldığım zamanlarda da "Amazonun seçimi" idi, ayrıca sonradan bu etiketi kaldırdığı ürünler de oluyor. Ürün sahte derken yazımda neyi kastettiğimi belirttim. Fakat siz orijinal diye ısrar ediyorsanız kendi bileceğiniz iş. Ben ürünü eskisinden farklı buluyorum. Ayrıca bunu Amazon'a da bildirdim. Adım Hasan Samur. Olumsuz kullanıcı yorumlarını okuyun isterseniz.
Bu bir keyif meselesi. Sizin beğendiğiniz bir jileti başkası beğenmeyebilir. Bunun eleştirilecek yanı nedir anlamadım. Ben yıllardır bu jileti kullanıyorum, jileti değiştirdiler, bunu eleştiremeyeceksem neyi eleştireceğim. Ayrıca görüş bildirilmeyecekse böyle bir platformun ne anlamı var.
(04/10/2019, Saat: 17:32)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@seydibaba komşum, ortaya attığım bu savdan sonra sizi üye olduktan dört yıl sonra mesaj atmaya teşvik ettiysem ne mutlu bana Smile

Smile komşum, bu konuya açıklık getireyim.

2015'te geleneksel tıraşa merak saldım. Foruma da o dönem üye olmuştum ve kısa süreli bakmıştım. Galiba biraz da bilgi eksikliğinden kaynaklı ve yanlış teknikten dolayı kısa süreli bir maceram olmuştu. Ve bu nedenle geleneksel tıraşı bırakmak zorunda kalmıştım. Kartuşluya geri dönmüştüm. Tekrardan bu sene başından beri cilt sorunlarım başlayınca bu işin doğrusu nedir diye araştırmaya başladım. Yaklaşık son 2-3 aydır da forumu baştan sona çoğunluğunu okudum diyebilirim. Hatta üye olduğumu bile unutmuştum ve üye olmaya çalıştığımda uyarı verdiğinde anlamıştım eskiden üye olduğumu. Smile Bu süreçte birçok şeyi yeni öğrendim ve uygulamaya başladım. Yani 2-3 ay öncesine kadar sıfır bilgim vardı diyebilirim. Burada çok tecrübeli ve değerli kişileri gördükçe, okudukça kendimi hemen yazmaya yetkin görmedim. Keza konular hakkında bilgim de yoktu. Daha çok okuyup araştırıyordum. Okudukça, araştırdıkça ve en önemlisi uyguladıkça öğrenmeye başlıyoruz. Ve bundan sonraki süreçte öğrendiklerimle katkıda bulunabileceğim bir durum varsa elbette ki yazacağım. Smile
(04/10/2019, Saat: 18:52)paspartu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Enteresan gerçekten. Neyin savunmasını yaptığınızı anlayamadım. Amazon bir ticaret sitesi. Amazon kendi sattığı ürünlerde titizlik gösteriyor, kendi satmadığı sözkonusu ürün için ise kullanıcı yorumlarından yola çıkarak "Amazonun seçimi" diye etiketliyor. Ürün orijinalken aldığım zamanlarda da "Amazonun seçimi" idi, ayrıca sonradan bu etiketi kaldırdığı ürünler de oluyor. Ürün sahte derken yazımda neyi kastettiğimi belirttim. Fakat siz orijinal diye ısrar ediyorsanız kendi bileceğiniz iş. Ben ürünü eskisinden farklı buluyorum. Ayrıca bunu Amazon'a da bildirdim. Adım Hasan Samur. Olumsuz kullanıcı yorumlarını okuyun isterseniz.
Bu bir keyif meselesi. Sizin beğendiğiniz bir jileti başkası beğenmeyebilir. Bunun eleştirilecek yanı nedir anlamadım. Ben yıllardır bu jileti kullanıyorum, jileti değiştirdiler, bunu eleştiremeyeceksem neyi eleştireceğim. Ayrıca görüş bildirilmeyecekse böyle bir platformun ne anlamı var.

Jileti eleştirebilirsiniz o konuda bi sıkıntı yok. Burada zaten en iyi denilen jileti bile beğenmeyen muhakkak olmuştur. Bir ürünün tasarımı , paketi , içeriği değişebilir. Hatta ürün zamanla daha kalitesiz bi hal alabilir. Ama aynı şirketin aynı fabrikasında üretilen tasarımı farklı ürünler için sahte demek yanlış. Benim demek istediğim bu. Bir şeyi savunmuyorum. İyi forumlar dilerim.
(04/10/2019, Saat: 17:35)paspartu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim 1 sene önce aldığım "mürekkep baskı" diye nitelediğiniz orijinal sharp edge'lerde de Arapça yazılar var. Bu bir ölçüt değil. "laser baskılı" diye nitelendirdiğiniz yeni versiyon jiletler konfor açısından eskisini aratmıyor, fakat uzun kullanımda eskisi kadar verimli değil. Zorda kalınırsa kullanılabilecek türden bir jilet aslında. Yine de insanın alışık olduğu ve severek kullandığı bir ürünü artık bulamayacağını bilmesi rahatsız edici bir durum.

Arapça yazı ölçüt değil zaten. Sadece ambalaj olarak farklı, içindeki aynı jilet. Firmanın cevabı da buydu. Bundan bahsetmiştim mesajımda. Burada eski mürekkep baskı ile yeni lazer baskı karşılaştırılıyor. Ben yeni lazer baskıyı denedim ve genel olarak beğendim. Çok fazla jilet denemem olmadı ama denediklerim içinde beğendiklerim sırasıyla gillette silver blue, mavi astra, gillette 7 o'clock sharp edge, gillette nacet, yeşil astra, gillette platinum. özellikle gillette silver blue ve mavi astra yı çok konforlu buldum. keskinliği de yeterli seviyede. gillette paltinumun da keskinliği diğerlerine göre daha az geldi. kötü bir jilet değil ama stok yapılabilecek bir jilet de değil. tabii bu yorumları tek jilet, 3 kez kullanımla yapıyorum. birkaç jilet ya da 5 li tam kutu bitirirsem durum net olarak anlaşılır.

beğenmediklerim ise crystal, personna double edge, personna platinum, derby usta. içlerinde derby usta en kötüsüydü diyebilirim. kör bir jilet ve tıraşı bitirmekte zorlandım. diğer israil ürünlerini de hiç keskin bulmadım.
Jilet tıraşta en kişisel objedir.
Bu sebeple çok değişir kişiden kişiye.Aynı markanın yeni ve eski üretimi bile fark eder.Bu yönüylede değerlendirin komşularım.
Bugün 4. kez tıraş oldum aynı sharp edge ile. Tıraşlarda keskinlik giderek azaldı , konfor giderek arttı sanki. Her tıraşımı 3 perdede tamamladım. Normalde 2 kez kullanıp atarım jiletleri bundan önce sadece feather ı denemiştim. Onda 4.sünde değiştirmek zorunda hissetmiştim. Bunda 4.yü de 3 perdede sıkıntısız tamamladım. Hatta AS kullanmadım. Ama attım artık 5.yi denemek abartı olur diye. En memnun kaldığım tıraşım 3.ydü. O yüzden diğer jiletleri 2 kez kullanmaya devam etcem. Ama sharp edge'leri 3 kez kullanıcam tıraş konforu açısından.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37