Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Omega 10049
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Arkadaşlar Proraso' nun fırçasıyla Omega 10049 aynı fırçalar değil. Omega tarafından üretiliyor doğru. Eskiden 10048 ve Proraso tamamen aynı fırçalardı ancak uzunca bir süredir Proraso fırçalar 26x55mm gibi bir ölçüyle satılıyor. 55mm kıl boyu bu ebat- yoğunluk ve kıl türü göz önüne alındığında 10049 a göre daha omurgalı. Yani evet Proraso daha az açılan bir fırça. Tabi bunda Omega ' nın düğüm yapıştırma tekniğinin de farklı olması büyük ölçüde etken. Her iki fırçada da aynı derecede ağartılmış kıl kullanılıyor ancak doğal kıl olması nedeniyle her partide aynı kıl kalitesi birebir aynı denk gelmeyecektir. Yine de yakın kalitede denk geleceğini söyleyebilirim. Siyah kıl olayı da şansınıza bahtınıza... Yani Proraso da daha az siyah kıl var , Omega 10098 aldım daha çok siyah kıl vardı diye birşey söz konusu değil. Bu tam tersi de olabilir. Resimlerde gördüğüm Omega 49 da bir sorun görmedim. Bunu kullanmadan anlayabilmek zor ancak ilk tıraşta düğüme tam yapışmayan ve özellikle kenar kısımlarda kalan kılların dökülmesi normal. Haricinde düğüm ortasında bulunan sert- kalın kıllarında dairesel çalışırken kırılıp dökülmesi normal. Siz fırçanızı kullanmaya devam edin. Her ne kadar az bastırdım diyor olsanız da bu konuda tecrübenizi de bilemediğimizden ötürü az bastırmak kavramının da çok göreceli olduğunu belirteyim. Kıl dökülmesi her tıraşta birkaç adet olabilir. Öbek öbek dökülmeye devam ediyorsa fırçanızda bir sorun vardır. O zaman üreticiyle görüşüp iade edebilirsiniz. Bence biraz daha kullanıp gözlemleyin.
Dedi @"marv" Orkun komşum ve tabiki parmaklara sağlık Big Grin
bu fırçayı alıp dibinden 10-15mm kesip, tekrar sapa oturtmak gibi bir planım var. yapan oldu mu hiç acaba?
(15/09/2021, Saat: 21:49)muhendisbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu fırçayı alıp dibinden 10-15mm kesip, tekrar sapa oturtmak gibi bir planım var. yapan oldu mu hiç acaba?
Dibinden keserseniz tekrar yapıştırmak çok zor. Kıllar dökülmeye başlar. Önerim saptaki kıl yuvasını derinleştirerek kılları daha derine gömmek olabilir.
(15/09/2021, Saat: 22:01)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dibinden keserseniz tekrar yapıştırmak çok zor. Kıllar dökülmeye başlar. Önerim saptaki kıl yuvasını derinleştirerek kılları daha derine gömmek olabilir.

zaten bu işe girişir girişmez ilk size yazacaktım, düğümü ayarlayıp sap yapmak için Big Grin demek ki girmemeliymişiz. teşekkür ederim
(15/09/2021, Saat: 21:49)muhendisbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu fırçayı alıp dibinden 10-15mm kesip, tekrar sapa oturtmak gibi bir planım var. yapan oldu mu hiç acaba?
@muhendisbey Hiç denemeyin onu bence. Çünkü olacak iş değil. Bu arada 10-15 cm kısaltırsanız aşırı backbonelu bir fırça elde edersiniz ki bence çok fazla. Hazır yapılmışı Proraso Pro fırça. İmkanınız varsa onu deneyebilirsiniz ya da konu başlığını inceleyin.
(15/09/2021, Saat: 22:01)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Dibinden keserseniz tekrar yapıştırmak çok zor. Kıllar dökülmeye başlar. Önerim saptaki kıl yuvasını derinleştirerek kılları daha derine gömmek olabilir.
@habaz Haldun Bey kıl yuvasını derinleştirmek de çözüm olmayabilir. Tek çözüm aşağıda videoda gösterildiği gibi ilk önce düğümün yapıştırıldığı siyah plastik parçayı düğümden ayırdıktan sonra yeni bir sapa takmak daha uygun olacaktır.

Ben de bu amaçla bir adet 10049 edindim. Elimde sap olarak bulunan Zenith alüminyum sapa oturtmayı planlıyorum.

https://youtu.be/pbTgK1ElhsQ

Tapatalk kullanılarak gönderildi.
(16/09/2021, Saat: 02:15)Bakkal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@muhendisbey Hiç denemeyin onu bence. Çünkü olacak iş değil. Bu arada 10-15 cm kısaltırsanız aşırı backbonelu bir fırça elde edersiniz ki bence çok fazla. Hazır yapılmışı Proraso Pro fırça. İmkanınız varsa onu deneyebilirsiniz ya da konu başlığını inceleyin. @habaz Haldun Bey kıl yuvasını derinleştirmek de çözüm olmayabilir. Tek çözüm aşağıda videoda gösterildiği gibi ilk önce düğümün yapıştırıldığı siyah plastik parçayı düğümden ayırdıktan sonra yeni bir sapa takmak daha uygun olacaktır.

Ben de bu amaçla bir adet 10049 edindim. Elimde sap olarak bulunan Zenith alüminyum sapa oturtmayı planlıyorum.

https://youtu.be/pbTgK1ElhsQ

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

olacak iş olmadığının farkındayım ama hocam sapı değişip loft boyuna dokunmadan oturtursak yine aynı fırça olacak. geçen aklıma düştü omega 49, gece ansızın akla düşen eski sevgili gibi. loftu 60-65 mm yerine 45-50 arası olsa çok daha iyi olurmuş diye düşündüm ve bu yola girmeye karar verdim. daha doğrusu bu yola girilir mi diye düşünmeye başladım. saygılar
Fırçayı birkaç gün önce ankara ulusta bulunan ece kozmetikten temin ettim. Tıraş olmadan 2 kez köpürtüp kurumaya bıraktım. Ancak çok da gerek yoktu fırçanın kılları zaten yumuşacıktı. Üzerinde 5 6 adet batıcı sert kıl vardı onları ayıkladım. Bu sabah tıraş oldum ve yüzümde neredeyse hiç hissetmedim fırçayı çok güzel yumuşadı uçları. Fırça zaten biraz açıldı çiçek gibi. Kıllarının büyüklüğü ve yoğunluğu ile bütün yüzümü kaplıyor köpürtürken ve bu çok hoşuma gitti. Köpük yutma gibi bir sorun yaşamadım. 3 perdelik bir tıraş oldum ancak daha 2 perde götürecek köpük vardı fırçamda. Köpük performansı da gayet iyiydi. Çok beğendim fırçayı omegaya karşı 11137 nolu akçaağaç saplı domuz fırçasının rezaletinden sonra önyargılıydım. Fakat ikisi çok başka fırçalar. Artık diğerini kullanmayacağım. Büyük ve yüzü kaplayan fırça severler için çok iyi bir fırça olmuş tavsiye edebilirim.
10049'un loftunu uzun bulanlar 11137'yi degerlendirebilrler. Breaking ve yumuşayıp açılması biraz zaman alıyor ama değeri tam bilinmeyen bir model bence.
10083 ve Omeganin Proraso için ürettiği modeller de 10049'un loftu kısaltılmış hali diyebiliriz.
(17/09/2021, Saat: 23:38)muhendisbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]olacak iş olmadığının farkındayım ama hocam sapı değişip loft boyuna dokunmadan oturtursak yine aynı fırça olacak. geçen aklıma düştü omega 49, gece ansızın akla düşen eski sevgili gibi. loftu 60-65 mm yerine 45-50 arası olsa çok daha iyi olurmuş diye düşündüm ve bu yola girmeye karar verdim. daha doğrusu bu yola girilir mi diye düşünmeye başladım. saygılar
Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Olmayacak olan iş kılların en dipten kesilip yeniden düğüme oturtulması. Bu işlemde birçok kılı kaybedersiniz. Ve yapılması zor bir işlem. Onun yerine geçici çözüm olarak ip, plastik kelepçe ya da o-ringle geçici ve kademeli olarak 10049'un loftunu 55-45 arası değiştirin. Oradan kendinize uygun loftu bulursunuz. Sonrasında epoksi ile knotu sapa sabitlersiniz.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8