Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sakal sıklığı hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba öncelikle herkese iyi forumlar. Tıraş üzerine forum açılmış olması gayet yerinde bir karar olmuş. Öncelikle sizden özür dileyerek bu forumda emeği geçen kişilerin tıraş ve kesim hakkında ne kadar tecrübeli ve bilgili olduğunu öğrenmek isterim. Yani burada yazılıp çizilenlerin şahsım adına önem teşkil ettiği için ve gelecek yanıtların güvenilirliği ve tutarlılığını öğrenmek adına soruyorum. Buradaki kurucular gerçek hayatta sertifikası olan berberler mi yoksa ilgilisi olan kişiler mi? teşekkürler Smile

Sorum ise şöyle;
Sakallarımın ilk çıktığı zamanlar çene kısmını ve altını iyice jiletle geçiyordum düz, ters ve sürekli bilinçsizce alıyordum. ( daha hızlı çıksın diye)
Zamanla diğer yerlerde de çıkınca haliyle çenemin altındakı sakallar (yanlış almamdan olsa gerek) daha sık çıkıyor.
Yani örnek verecek olursak çenemin alt kısmından çıkan 1cmlik alandan 10 tane çıkıyorsa diğer yerlerde sayı daha az.
Bunun sonucunda sakallarımı uzatınca çene kısmımın altı daha sık olduğundan daha koyu bir hal alıyor ve görüntü olarak diğer yerlerden farklı duruyor.
ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
Bunun zamanında bilinçsizce almamla ilgisi değilde başka bir sebebi mi var ?
Zamanla düzelir mi yoksa diğer taraflara da tersten jiletle geçmeli miyim ?
fotoğraflar
jqj3s.jpg
jqj3w.jpg
jqj40.jpg
sorunuzun yanıtını berber degıl bır dermatolog vermelı bu durumda

fakat ben yınede dılım dondugunce yanıtlayayım

tıraş oluş şekliniz genel kanının aksine sakal sıklıgını azaltmaz yada arttırmaz
doğru traş olarak cildinizi daha az tahriş edersiniz sinekkaydıya olabildigince yaklasırsınız kıl donmesı yanma vs yaşamazsınız bunlar dısında bırseyı değiştiremez tıraş olma yontemi yada ekipmanı.

sorununuzun çözümü sakal ekimidir.
tıraş ile alakasız bir konu.
tıraş olarak gürleşir kalınlaşır sık sık olursanız ama ayda yılda bir olursanız eski yumusaklıgına geri döner bu arada cildiniz mahvolmus durumda gördüğüm kadarı ile bencede bi dermaloga gidin ayrıca

yaş 25 i geçtiyse bence sakal çıkması ümidi kesin

ayrıca sakal ekimi hakkında bilgisi olan varsa paylasan olursa sevinirim
Bu konudaki benim bilgim de McOrco hocamin belirttigi yonde. Cilt yapiniz, genetik kalitim ve belli hormonlarin konsantrasyonu ile ilgili bir durum diye biliyorum.
Tabii eksik/yanlis da olabilir. Aramizda hekim arkadaslar da var belki daha aydinlatici ve kesin bir cevap verebilirler.
Cevaplar için teşekkürler Smile Eğer yanaklarımdan bahsediyorsanız cildimde önceden çok sivilce vardı şimdi çok şükür geçti. Dermatologluk bir durum olduğunu düşünmüyordum. Yaşım 21 bu arada. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
Hocam zaten %90'ımızın çene bölgesinde sakal her zaman daha fazla oluyor. Tıraş oldukça yanlarda da çıkacağı varsa çıkar, yok ben çıkmıcam diye azimliyse de çıkmaz zaten Smile Biraz genetikle alakalı bu durum. Kendinize dert etmeyin bence.
Bencede kendinize dert etmeyin henüz 21 yaşındasınız yaş ilerledikçe sakallarınız genetiğinizin durumuna göre sıkılaşıp sertleşir.
Bir gün bakmışsınızki bu günlerinizi arıyorsunuz Smile
Dert etmeniz gereken şey en konforlu en tahrişsiz,cildinize hasar vermeden tıraş olmak olsun.
Konuyu açan arkadaş bir kaç forumda daha bu konuyu açmış.Yada benzer konuları başkaları açmış.

Sakal ile hormonlar çok alakalıdır.Spor salonlarında anabolic alıp kıl yumağına dönen çok kişi gördüm.Hormonlara baktırmak lazım.

Psikolojik olabilir,somatik diyorladı galiba Cool

Deri üstünden yapılan kürler var.
kağıtları çıkartın yazılı yapıcam diyosun yani Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4