Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Elektronik Sigara Hakkında?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
bizim arkadaşlar günde 1 tüp bitirdiler bugun 18 ml liği nane aromalı
alt lımıt ust lımıt yok...

nekada ıcersenız okadar gıder
de

arada bos nefesde alsalarmıs ıyımıs Smile
Bırakın kurtulun dostlar. 2 yılı geçti ben bırakalı. Öyle az da değil 15 sene civarı içtim. Bir anda da bıraktım. Herşey elinizde, yeter ki isteyin.
Anlamadığınız bir şey var.Sigara içen kimse zevk aldığı için içmez, sadece içmek zorunda hisseder kendini.Sigara bağımlılığı en hızlı gelişen ve kurtulmasi en zor olan bağımlılıklardan biridir.Olay tamamen beyinde bulunan ve periyodik olarak doyurulması gereken reseptörlerle alakalıdır.Bu bir anahtar-kilit mekanizmasıdır.Bunu bilmeyen tiryaki,sigara içmek için bilinçsizce binlerce bahaneler öne sürerek en sonunda kendini de bunlara inandırmaktadır.6-7 saat boyunca nikotini verilmeyip aç bırakılan reseptörler,salgıladikları kimyasallar ile bireye rahatsızlık, huzursuzluk, sinirlilik hissi verir.Koşa koşa sigara içmeye çıkan birey, o reseptörlere takılması gereken şey olan nikotinle reseptörü doyurursa,reseptörler de ona rahatsızlık hissi vermekten kısa bir süreliğine vazgeçer.

En sol şeritte giderken, arkanızdan gelen arabanın devamIı selektör yapmasından ancak ona yol vererek kurtulursunuz.Tekrar sola geçtiğinizde ise 5-10 dakika sonra yeni bir araba gelip seIektör yapar.Oysa bir müddet sabırlı olup orta şeritte gitmeyi başarabilirseniz artık kimse size selektör yapmaz.

Sigara içenler de aptal değildir, en az içmeyenler kadar akıllıdırlar."Ne anlıyorsunuz şundan, tadı yok tuzu yok?" gibi yaklaşımlar tiryakileri hiç etkiIemez ve daima ters teper.Bu yüzden çoğu tiryaki,hayatında ağzına sigara koymamış bir insanın eleştirilerini, dalga geçmelerini fazla dikkate almaz,içinden "Sen beni anlayamazsın" der sadece.

Uzun yıllar gerçekten içip de bırakmış olanlara ise öyle gıpta ederler,öyle kıskanırlar ki.Onların nasıl başardıklarını can kulağıyla dinlerler ama içten içe de onların tekrar başlamalarını isterler.Hatta "İç bi tane bişey olmaz" diyerek tekrar başlatmaya bile çalışırlar, suç ortağı ararlar.Kendini karşındakinden daha başarısız,daha iradesiz hissetmenin ezikliğinden kurtulmak için karşındakini tekrar başlatarak kendilerine iç huzuru yaratmak isterler.Böylece kendilerini bırakmaya zorlamaIarına gerek kalmaz.Bunları egoları gereği bilinçsizce yaparlar genelde.

Sevdiğiniz birinin sigarayı bırakmasını istiyorsanız,içmeyenler olarak kafasını ütülemekten vazgeçin.Bunun yerine, onu bol bol bırakmış insanlarla tanıştırın, konuşturun.
(12/01/2013, Saat: 01:03)inceptum Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sevdiğiniz birinin sigarayı bırakmasını istiyorsanız,içmeyenler olarak kafasını ütülemekten vazgeçin.Bunun yerine, onu bol bol bırakmış insanlarla tanıştırın, konuşturun.

Hocam bu kısıma sonuna kadar katılıyorum hatta sadece sigara da değil her şeyde bu böyledir. Sürekli kafa ütülemek bir süre sonra kişinin sizden soğumasına, üzerindeki etkiyi kaybetmenize sebep olur. İşleri sadece daha kötü yapmış olursunuz.

Ama ben de sigara içmemiş insanlardan değilim. Ben de arkadaşlarımdan, ailemden çok fırça yedim, kafamı ütülediler Smile İlk seferlerde beğenmedim, kötü arkadaşlarım zamanla alışırsın tadı hoş gelir dediler, bir anda hızlıca ciğerlerine çek dedilerSmile Tamam dedim, zaten ateşi dumanı seven bir insanım ağızda tutmak da hoş geldi. Gerçekten bir dönem paket paket içtim, karşılaştırmak için farklı markaların farklı paketlerini aldım, internetten nadir markaları araştırdım. Bir oturdum iki paket bitti, denemediğim marka kalmadı. Tiryakisinden ayırt edemezdiniz. Sonuç hüsranHuh Çok çok nadir içtiğim bir kaç dal dışında bir espirisi yok benim için. Uzun vadede bıraktığı zararı boşverin içtikten hemen sonraki verdiği rahatsızlık bile hoş değil. Ama içmeme sebebim bu değil. Şu sıralar bile arada sırada uzatan olursa markasına göre bir bakayım diye yakarım. Hoş şu an tütünün daha iyi formlarına erişimin kısıtlı olması yüzüne bile bakmam.

Arkadaşlarıma bırak şunu sağlığına zararlı demem genelde. Rahatsız olduğum için söndürmelerini isterim, ki rahatsız eder başkasının zevkinin zararını solumak Smile Başka sebepler sunarım ama kafa ütülemem onlar da sıkılmazlar. Ki pahalıdır zaten sigara Smile Ve hakikaten sigaranın bir kalitesi, tadı tuzu yoktur. Tütünün en kötü formudur ama en çok bağımlılık yapanıdır. Ben nikotitin bağımlılık etkisinin çok düşük olduğuna da inanırım. Ben sevsem bile zevkin ayaküstü giderilemeyeceğine inanırım. Keyif aldığım zamanlar hep rahat bir koltukta havalandırılmış bir odada içtiğim sigaralardı. Yani günde bir-iki paketi bırakın 5-10 dal bile bana çok çok uzaktır bu yüzden. Şu sıralar ayda bir daldır belki.

En önemlisi çocukların yanında, diğer insanların yanında içmemek. Her insan kendinden sorumludur ama duraklarda, üstgeçitlerde rahatsızlık verilebilecek yerlerde içmemek gerekir. Çocuklar da sigarayı televizyondan felan öğrenmezler sansürlemeye gerek yok. Çevresinde içen bir sürü büyüğü vardır zaten. Hele bir de içen büyükleri ona içmemesini söylerse komik bir hal alır iş. Çoğu çocuk babasının paketinden bir tane aşırarak başlar bu işe.
sigara işi bence irade meselesi benim çocukluktan beri çevremdeki herkez içiyor imkanlarda vardı allaha şukur ben kesinlikle alışmadım ama abim alıştı birazda irade meselesi içmiycem dedimi içmemek lazım hele o kokusu direk bana nefes tarlıgı gibi gel,yor ama elektronikde koku yok zarar yok ü yüzden nargileyi sevdiğimden bunu almak istedim hiç olmadı babama veririm zaten
cok fena urun degıl atomızerı plastıgı catlamadıkca 15 20 gun dayanıyor
ama yurda pek duzgun sartlarda gırmıyor bılgınıze

elektronik-sigara-yakalandi_normal_2879358.jpg
(10/01/2013, Saat: 23:58)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bunları alan
kalıtelı malzemelerle ucuza bu ıse baslamıs olur dıyeyım ozaman
Smile

atomızer
http://www.vaporbreak.com/en/ego-ufo/159...eable.html

pil
http://www.vaporbreak.com/en/ego-t/44-eg...eries.html

sarj aleti
http://www.vaporbreak.com/en/e-cigarette...arger.html

likit çeşitleri
http://www.vaporbreak.com/en/6-e-liquid

Bir arkadaş elektronik sigaraya merak saldı. Sigaranın zararını azaltmak için kullanmak istiyor.

Bunlardan ikişer tane alacağız. Atomizerin içindeki bobini kendimiz değiştirebiliyoruz sanırım.

Likitler kafamı karıştırdı fiyat vs. de görünmüyordu tam anlayamadım. Belki ileride kendimiz yapabiliriz da şimdilik hazır almak istiyoruz. İki seçenek görünüyor aromalısı vs. var mı bunların? Kaç tane almalı?
hepsı aromalı
bır kartus bır paket sıgaraya yakın
50 mllık bır lıkıtle oldukca cok ıcerek 1 ay ıdare edebııyorum
yenı baslayan bırıne 2 ayda gıder...

aroma + propılen glıkol + nıkotın
yada
aroma + bıtkısel glıserın + nıkotınden olusuyor

lıkıtler

onerım nıkotın bagımlılıgınızdan kurtulunana kada rhazır lıkıt tuketmenız
sonrasında nıkontısız yukarıdakı sekılde kendı lıkıtlerınızı kullanmanız

en guzelı hıc kullanamamk tabıkı

bende bır suredır elektronık sıgarada kullanmıyorum
gercek sıgarayıbırakalı zaten yıllar oldu

cok daha ıyı hıssedıyorum kendımı

darısı tum arkadaslarımızın basına
Sayfalar: 1 2 3 4 5