Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Soğuk Tıraş
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
merhaba
bugün soğuk traş denememin 3.sünü yaptım ve son 3 traşımı da soğuk su ile oldum. özellikle cildimin hassas olması sebebiyle belirtmeliyim ki olduğum traşlar kesinlikle sıcak su ile olduğum traşlara göre daha güzeldi ve konforluydu.
özellikle bugünkü traşımı duştan sonra oldum ki hem sakallar yumuşaktı hem de soğuk suyun serinliği ile acısız bir traş oldum.
ancak kafama takılan soğuk su ile traşta yüz nasıl hazırlanmalı. duş aldığımız zaman anladığım kadarı ile çok bir problem yok ama sanırım doğrudan traş olduğumuzda biraz problem yaşayacağız hazırlık hususunda. sıcak su ile de hazırlık yapmak istemiyorum zira bu yüzümü çok yıpratıyor.
önerileriniz var mı? benim aklımda bir iki fikir var ama sizden gelecekleri de duymayı istiyorum öncelikle.
saygılar
Sıcak su ile nasıl hazırlıyorsan aynı şekilde hazırlamalısın. Yumuşatıp temizlemeyi su ve köpük sağlıyor. Sıcaklık sadece işi hızlandırıyor, şart değil ama genel olarak daha verimli.
wallahi ben her gün soğuk su ile traş oluyorum. çok da memnunum. cildim hiç yıpranmıyor diyebilirim. aradığım huzuru soğuk traşta buldum. üstelik daha hızlı oluyor. temizliği hazırlığı filan daha basit. su filan ısıtmama gerek kalmıyor.
Saygılar

(02/11/2011, Saat: 22:22) Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kışın iyi olmuyor..
Sevgili papazeriği hala soğuk su ile traş olmaya devam mı ? Birde şunu soracağım krem mı kullanıyorsun sabun mu?
hala devam. cildim daha az tahriş oluyor. sabun da kullanıyorum krem de ama tasta köpürtüyorum. yoksa cildim yine tahriş oluyor.
saygılar
(22/02/2012, Saat: 00:17)kumuca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sevgili papazeriği hala soğuk su ile traş olmaya devam mı ? Birde şunu soracağım krem mı kullanıyorsun sabun mu?
(22/02/2012, Saat: 10:46)papazerigi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hala devam. cildim daha az tahriş oluyor. sabun da kullanıyorum krem de ama tasta köpürtüyorum. yoksa cildim yine tahriş oluyor.
saygılar
(22/02/2012, Saat: 00:17)kumuca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sevgili papazeriği hala soğuk su ile traş olmaya devam mı ? Birde şunu soracağım krem mı kullanıyorsun sabun mu?

madem soğuk suyla tıraş oluyorsunuz o zaman scuttle sizin için gereksiz olur diye düşünüyorum.
ayrıca ben soğuk suyla tıraş olacağım zaman hazır köpük kullanıyorum ve tek perde aceleyle tıraşı bitiriyorum.
suyu sicak kullaniyorum. yoksa kopuk kivamsiz oluyor... o yuzden scuttle denemek istiyorum
(22/02/2012, Saat: 14:56)linguist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]madem soğuk suyla tıraş oluyorsunuz o zaman scuttle sizin için gereksiz olur diye düşünüyorum.
ayrıca ben soğuk suyla tıraş olacağım zaman hazır köpük kullanıyorum ve tek perde aceleyle tıraşı bitiriyorum.
Birisi soğuk tıraşmı dedi Big Grin

-2 derecede tıraş olmuş geofatboy.Arko'muzuda görüyoruz Chicago'da Big Grin Gerçi sıcak su kullanıyor yine.



Bugün yine fırçayı sıcak suda bekletip tıraş oldum her zamanki gibi.

Ancak farklı bir şekilde makineyi sabundan temzilerken soğuk suya tuttum.Sonuç hariak bir ferahlık hissi Big Grin

Tıraşı nasıl olur bilmiyorum ama makinenin soğuması çok güzel geldi.Zaten sıcaklayan bir adamım.

Bakalım yakın zamanda birde soğuk suyla tıraş olmayı deneyeceğim tamaen.
Bugün denedim sonunda.Tam soğuk tıraş oldumu bilmiyorum ama fırçayı sıcak suda beklettim yine duşumu aldım köpüğü hazırlarken ilave ettiğim sularda eskisi gibi sıcak değildi.Dolayısıyla fırçayı sıcak suda bekletmek dışında sıcak su kullanmadım.

Sonuç ise hayret verici çok güzel bir tıraş oldum Big Grin Perde aralarında yüzümü buz gibi suyla temizledim makineyi yine soğuk suyla köpükten arındırdım ve sanırım bu soğuk su işine yüzüm teşekkür etti Big Grin

Bunu denememde geçen gün okuduğum birkaç makale etkili oldu. İlk olarak sıcak suyun sakalı gereğinden fazla yumuşatması dolayısıyla kesilmesinin zor olmasından bahsediyordu. Soğuk ise yumuşatıyor ama rahat kesecek kadar da sert bırakıyor.İkinci olarakta sıcak suyun yüzü daha çok hassas hale getirmesi.

Bunları okuduktan sonra birde ben deneyeyim dedim ve sonuçtan memnun kaldım özellikle yazın nasıl tıraş olacağımı düşünürken kara kara Big Grin

Yorumlarımı paylaşmaya devam edeceğim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16