Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Başak-Süper Fırça
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
(23/06/2014, Saat: 16:49)agatam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hep merak etmişimdir berberlerdeki fırçaların kıllarının renklerinin neden beyaz olduğunu. Gerçektende çoğu berberin fırçasındaki kılların rengi beyazlaşmış bu neden kaynaklanıyor acaba JAGUARA a özgü birşeymi sizce yani kullandıkça kıllarımı beyazlıyor yoksa tüm domuz fırçalar için geçerlimi varmı sebebini bilen ?

Domuz kılı fırçaların rengi uçuk saman sarısıdır. Beyaz olarak gördükleriniz ya at kılıdır ya da sentetiktir.
kimyasal olarak agartılma uygulanabılıyor kıllara
neredeyse beyaz domuz fırca
sık sık karsılstıgım bırsey artık
sapsarı kıllı domuz fırcalarla beraber
uretıcının tercıhı
Bembeyaz değilde hani krem rengi öyle çok aşırı beyaz değil yani bizim evde kullandığımız fırça mesela bildiğimiz koyu sarı renginde ama berberlerdeki öyle değil sanki kullandıkça kılların rengi açılıyormuş gibi. Ve buda çok hoş bir görünüm kazandırıyor fırçaya.
(23/06/2014, Saat: 17:48)agatam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bembeyaz değilde hani krem rengi öyle çok aşırı beyaz değil yani bizim evde kullandığımız fırça mesela bildiğimiz koyu sarı renginde ama berberlerdeki öyle değil sanki kullandıkça kılların rengi açılıyormuş gibi. Ve buda çok hoş bir görünüm kazandırıyor fırçaya.

Kullanmakla alakalı değil, ilk üretimdeki ağartmanın yoğunluğuyla alakalı. Hala koyu sarı duran 10-20 yıllık domuz fırçalar biliyorum.
Berberlerdeki fırçalar bi acayip vallahi. Fırçanın üstten yaklaşık 2-3 cm si beyazlaşmış dibe doğru sararıyor kimi berberlerde beyazlaşmış tamamen sapsarı değil anlamak zor gerçekten.
Benim berberin fırçaları: sapın ortası boş, kılları yeryüzü düzlemine paralel şekilde sapın etrafına dairesel konumlanmış(ne tanım yaptım be Smile )
Smile aynen çoğu berberde öyle fırçalar. Benim berberin fırçasıda öyle ortasındaki kıllar sanki kesilmiş sadece dairesel şekilde dönüyor kıllar ve çok değişik duruyor bizim fırçalar gibi yelpaze şeklinde değil.
Bende plastik saplı olanından edindim.Kokusunu gidermek çok kolay oldu bir müddet kaynamış sirkeli suyun içerisinde beklettikten sonra derby sabunun 4/3'ü bitene kadar yükleme yaptım.Sonuç mükemmel fırçanın kılları çatallandı ve koku tamamen kayboldu.
Dün aldığım başak fırçada break-in çalışmalarım sonuç vermeye başladı kullanmadan 1 - 2 ay bu şekilde yıpratacağım fırçayı

5yviw1.jpg

51zuc3.jpg
Şu kılları fırça kuruyken cımbızla çekin cımbıza hemen gelir. Ucu top gibi olur yandan bakınca hemen anlaşılır.

Bu kıllar çelik tel namıyla bilinir Big Grin Düğümle ilgisi yoktur ve sadece çizer. Hiçbir faydası yoktur.

Bunlara gözünüz alışıp temizlediğinizde elinizi kuru bi halde sürün pamuk gibi olduğunu görceksiniz..

qxmh6b.jpg
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12