Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ustaların Bilgisine İhtiyacım Var
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Abilere, kardeşlere selamlar.

Geleneksel tıraş, çocukluğumdan beri babamdan gördüğüm, hayatımın neredeyse her yerinde olan bir olgu benim için. Ancak düzenli sakal tıraşı olmaya üniversiteyi bitirip iş bulduğum zaman (2 ay öncesine tekabül eder) başladım. Öncesinde nadiren olduğum tıraş artık en fazla 2 günde bir defaya çıkınca tıpkı babam, dedelerim gibi geleneksel tıraşa yöneldim.

Öğrenciliğimin yeni bittiği, maddi olarak sıkıntılı bir dönemde olduğum için üstün körü bir araştırma yaparak 1 adet Yuma, 1 adet Lider fırça ve babamdan aldığım bir kaç kutu rapira jilet ile bu işe giriştim. Yuma ile ilk zamanlar kendimi kessem de 1 haftada alıştım artık tertemiz bi tıraş deneyimi elde edebiliyorum. Fakat ne yumanın eğriliğinden ne de lider fırçanın sertliğinden memnun değilim. Mühle reklamları her ne kadar sürekli önüme çıksa da, bambaşka bir şehirde bir hayat kurarken o bütçeyi ayıramıyorum.

Dolayısıyla sizlerin deneyimlerinden faydalanmak, bütçe dostu güzel bir fırça, bir makina ve jilet önerilerinize açığım. Tıraşla ilgili değerli tavsiyeleriniz ve ipuçlarınız da benim için önemlidir. Ayrıca İzmir'e yeni taşındım, İzmir'in neresinden tıraş malzemeleri temin edebilirim hiç bilmiyorum. İzmirli ustalar bilgi verirse çok sevineceğim
Alet olarak rimei öneririm. Giriş seviyesinde iyi bir model. Fırça olarak omega 10049 alabilirsin. O da uygun bir model.
Hoşgeldiniz. Araştırdıkça ve okudukça kafanızda almayı düşündüğünüz ürünler oluşacaktır. Pearl tıraş aletlerine bakmanızı öneririm. Fırça olarak da Omega domuz ve Yaqi sentetik fırçalar fiyat performans ürünleridir. Proraso serisi sabun ve tıraş kremleri başlangıç için oldukça yeterli ve performanslı ürünlerdir.