Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Her gün tıraş ve kullanılan aletler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhabalar öncelikle. Forumu aradım ancak buna benzer bir konuya rastlamadım fakat gözümden kaçmış olabilir eğer öyleyse yönlendirme yapabilirsiniz.

Benim danışmak istediğim bir konu var o da şu; ben her gün veya gün aşırı tıraş olmak istiyorum ancak hassas bir cilde sahibim (özellikle boyun kısmım) ve sakallarım biraz sert, bu sıklıkta geleneksel tıraş olduğumda çok fazla kızarıklık ve tahriş meydana geliyor -özellikle boyun bölgemde-. Edwing jagger kullanıyorum tıraş makinesi olarak bu arada. Size sorum şu her gün veya gün aşırı tıraş olmak isteyen ama hassas bir cilde sahip birine ne önerebilirsiniz? Elektrikli tıraş aletlerine mi geçmeliyim? Eğer öyleyse hangisini önerirsiniz? Onlar hakkında da çok bilgim yok ama gördüğüm kadarıyla pahalı olanlar bile geleneksel tıraş kadar tatmin edici sonuçlar çıkarmıyor (görmediklerim olabilir). Kısacası kafam karışık biraz, önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim  Smile
Merhaba hocam. Kullandığınız Edwin Jagger günlük tıraş için biçilmiş kaftan bir tıraş aletidir, özellikle orta keskinlikte bir jiletle kombine edildiğinde. Her gün tıraş olsanız da bu aletin yüzünüzü yoracağını pek sanmıyorum.

Kendi kişisel tercihim ise orta üstü agresiflikte bir tıraş aleti ve keskin olmayan bir jileti kombine edip günlük tek perde tıraş olmak. Benim cildime ve el alışkanlığıma böylesi daha iyi hitap ediyor ve pek yakın tıraşlar ortaya çıkarıyor. Size de denemenizi tavsiye ederim. Fatip ya da Pearl açık taraklı ile Rapira pembe jileti örnekleyebilirim. Derby Usta da bu konuda beğendiğim bir jilettir fakat tamamen kişisel bir konu jiletler.

Hayırlı günler, bol köpükler dilerim!
Kişisel tecrübelerim çerçevesinde;
Merkur 34 C - Astra/Permasharp kombinasyonuyla, bastırmamak kaydıyla 2 perdede sorunsuz, konforlu tıraş olursunuz. Elektirikli makineler zaman içerisinde boyun bölgesinde sıkıntı yaratıyor.
Merhaba aynı tıraş ekipmanlarını kullanıp benzer sorunu bende yaşamıştım sizin tıraş ürünlerinizden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmeyin hemen . Boyun bölgesini bastırmadan tek geçişlerle geçip biraz zamana bırakmanız gerek ( eğer ki doğru yönde tıraş yapıyorsanız). İstediğiniz seviyeye ulaşana kadar biraz tahriş olmaya devam edecektir. Gömlek yakası kıyafet sürtünmelerine dikkat edin bu süreçte keyifli tıraşlar .