Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletin Makinede Kaymasını Nasıl Önlerim ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İyi günler. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Henüz yeni üye oldum.

Soru şu. Pearl L-55 Taraklı Jiletli Tıraş Makinesi'ni kullanıyorum. Çoğu zaman jileti tam oturmuyor. Bit taraf jilet yakın bir taraf uzun kalıyor. Geçen gün yüzümü 2 kere kestim inanılmaz tahriş oldu. Yüz nakli olsam bu kadar acırdı sanırım.

Bu gün jileti takıp kısa gelen tarafla tıraş oldum. Muhteşem keyifli sıfır tahriş.

Ben nasıl kullanayım bu makineyi şimdi? Önce makine bu şekilde değildi jilet iki ucada eşit uzaklıktaydı. Sanırım ben 3 parça makin kullanmayı bilmiyorum .
Sapı tam sıkmadan önce plakaları ve jileti yandan tutup hizalayıp eşitleyeceksiniz, paralelliği ve iki tarafa eşitliği sağladıktan sonra o şekilde tutarken sapı sıkacaksınız. Sapı sıkarken jileti ve üst plakayı parmaklarınızla yandan tutmazsanız haliyle sap dönerken üst plakayı hafif döndürür ve jilet de oynama yapar. Zaten çoğu makinede jiletin kafanın yanından 1 mm kadar taşması da yandan tutup hizalama işleminin rahat yapılabilmesi içindir.

Üreticilere ve makinenin üretim tekniğine göre oturan parçalar arası boşluklar farklı seviyelerde olabildiğinden bazı makinelerde sıkarken jilet daha çok döner bazılarında daha sabit kalır.
(06/07/2022, Saat: 20:09)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sapı tam sıkmadan önce plakaları ve jileti yandan tutup hizalayıp eşitleyeceksiniz, paralelliği ve iki tarafa eşitliği sağladıktan sonra o şekilde tutarken sapı sıkacaksınız. Sapı sıkarken jileti ve üst plakayı parmaklarınızla yandan tutmazsanız haliyle sap dönerken üst plakayı hafif döndürür ve jilet de oynama yapar. Zaten çoğu makinede jiletin kafanın yanından 1 mm kadar taşması da yandan tutup hizalama işleminin rahat yapılabilmesi içindir.

Üreticilere ve makinenin üretim tekniğine göre oturan parçalar arası boşluklar farklı seviyelerde olabildiğinden bazı makinelerde sıkarken jilet daha çok döner bazılarında daha sabit kalır.

Sağolun yeşillendirdiğiniz için. Bir de böyle deniyim.
(06/07/2022, Saat: 21:49)ThisİsTheWay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sağolun yeşillendirdiğiniz için. Bir de böyle deniyim.

rica ederim.