Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sinekkaydı tıraş ilk deneyim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam komşular, 3 4 aydır ıslak tıraş olmaya başladım. Önceden beridir ustura kullanabildiğim için ustura ile tıraş oluyorum bazen de öğrenme amaçlı tıraş makinesi kullanıyorum ancak elimde Tima marka kaliteli olmayan bir makine olduğu için ve usturaya el yatkınlığım olduğu için ağırlıklı olarak jiletli ustura kullanıyorum.

3 4 aydır elim iyice yatkınlaştı ve rahatlıkla WGP ve XGP olmak üzere 2 perde tıraş ile gayet yakın ve konforlu tıraş deneyimleri yakaladım. Ancak elimi yüzüme aşağıdan yukarıya doğru sürdüğümde de pürüzsüz bir his elde edebilir miyim sorusu aylardır aklımdaydı. Bugün cesaret edip AGP tıraş deneyeyim dedim.

Jilet klasik permasharp
Fırça jaguar 236
Sabun arko kase tipi

Dün 2 perde yakın bir traş olmuştum, hızlı uzayan bir sakalım olmadığı için aslında hala traşa ihtiyaç olmayacak  kısalıktaydı. Duş sonrası fırsat bu fırsat diyerek işe koyuldum.

Herhangi bir tıraş öncesi ürün kullanmadım duştan sonra hemen köpük hazırlayıp direkt XGP bir perde ile normal şartlarda gayet yakın bir tıraş yakaladım ancak sinekkaydı deneyimlemek istedim.
İkinci perdeye geçtim bu sefer sakalları tersten almayı denedim ancak o da ne jilet yüzümde neredeyse yürümüyordu.
Sadece boyun bölgesini alabildim ancak çene kıvrımı ve yanaklarda jilet sakallara takılıyor hele ki 30 derece açı yapmaya çalışırsam bir yerimi keseceğimi hissettim ve zorlamadan köpüğümü tazeleyip bu sefer öncekinin ters yönü bir XGP çapraz kesim ile bir perde daha bitirdim.

İnadım inattı tektar yüzümü köpürtüp ters yönde denedim ancak nafile hala takılma yaşadım. Ustura tekniğimden şüphelenip biraz da korkup makineye geçtim. Makine usturaya göre daha iyi bir sonuç verdi ancak yine de jilet yüzümde rahat rahat yürümedi takılmalar yaşadım.

Tıraş sonrası şap sürdüğümde normalde 2 3 saniyelik bir yanma olur. Cildi zorladığım için 10 15 saniye bir yanma oldu ve hassas yerlerimde biraz kızarıklıklar oluştu.

Kısmen sinnekkaydı yakınlığını yakaladım elimi yüzümde gezdirdiğimde bazı yerlerin gerçekten bbs olduğunu farkediyorum ancak çene altı kıvrımı gibi zor bölgelerde aynı yakınlığı yakalayamamışım.

Sakal çıkış yönü tersine yani AGP dediğimiz tıraşın püf noktaları var mıdır. Sizce neyi yanlış yapmış olabilirim. Razorus videolarının neredeyse hepsinde tıraş öncesi ürün kullanılıyor acaba eksiğim bu muydu?

Buraya kadar okuyan herkese vakit ayırdığı için teşekkür ederim, kendimi geliştirmek için öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
Jiletli ustura kullanmadığım için bilmiyorum ancak çelik usturayla yanaklarımı atg yaparken diğer elimle çene kısmıma bastırıp cildimin hafifçe gerilmesini sağlıyorum. Ayrıca açıyı neredeyse sıfırlayarak yapıyorum. Usturanın neredeyse sırt kısmı bile yüzüme değecek şekilde. Aşağıdaki videonun 6.45. dakikasından itibaren yapıldığı gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=haIf1rYz...roCarvalho

DE aletle atg yaparken de yine açıyı düşürmek önemli. Bunlar zamanla eliniz alıştıkça zaten oturacak şeyler. DE aletler için de bu videodaki tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=F7jxHtxK...=geofatboy
sinekkaydı tıraş olma çabasını bıraktığınız gün sinekkaydı tıraşlar elde edebilmeye başlayacaksınız.
(30/06/2022, Saat: 10:53)atmacao Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Jiletli ustura kullanmadığım için bilmiyorum ancak çelik usturayla yanaklarımı atg yaparken diğer elimle çene kısmıma bastırıp cildimin hafifçe gerilmesini sağlıyorum. Ayrıca açıyı neredeyse sıfırlayarak yapıyorum. Usturanın neredeyse sırt kısmı bile yüzüme değecek şekilde. Aşağıdaki videonun 6.45. dakikasından itibaren yapıldığı gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=haIf1rYz...roCarvalho

DE aletle atg yaparken de yine açıyı düşürmek önemli. Bunlar zamanla eliniz alıştıkça zaten oturacak şeyler. DE aletler için de bu videodaki tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=F7jxHtxK...=geofatboy

Bilgiler için çok teşekkürler. Jilet yürümeyince takılma olunca zaten elim otomatik olarak güvenli bir açıya gidiyor(en azından kendimi kesmeme konusunda başarılıyım Big Grin ).
Tekniğimden şüphe ettim dediğim şey de buydu aslında, açıyı epeyce düşürmek zorunda kalınca bu sefer kafama kazınmış açıyı koru prensibine göre yanlış birşey yaptığımı sanıp makineye geçtim. Halbuki içgüdüsel olarak yaptığım şey yanlış değilmiş attığınız videolardan bunu anladım çok teşekkürler.

Bu arada benim de çelik ustura hayalim var ancak bilemesi kayışlaması şimdilik göz korkutuyor.
(30/06/2022, Saat: 11:16)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]sinekkaydı tıraş olma çabasını bıraktığınız gün sinekkaydı tıraşlar elde edebilmeye başlayacaksınız.

Smile
Bu tavsiyedeki felsefeyi anlıyorum. İlla sinnekkaydı olucam diye zorlamamak gerekmiş bunu farkettim. Biraz araştırınca bazı ciltlerin ne yapılırsa yapılsın AGP ye uygun olmadığını gördüm ben daha cildimi bile tanımadan farklı ürünler deneyimlemeden sinekkaydı tıraş olucam diye kasmışım yaptığım şey biraz macera aramak olmuş.

Dediğiniz gibi deneyim artınca artık yüzümün nerede ne istediğini anladıktan sonra işler çok daha kolay olacaktır.