Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Traş Sabunuyla Yüz Yıkama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
(11/01/2021, Saat: 16:49)ekindgn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bildigim kadariyla bir sabunun icerigi ile tiras sabunu farkli, tiras sabunu normal sabun gibi temizlemiyor diye biliyorum. Buna karsin, yüzünüzü btiras sabunu ile yikamanin soyle bir faydasi var: yağli kismi aliyor. Ornek vermek gerekirse, yuzu yagli ve sivilceli olan ergen kisilerde Arko ile yikama cok ise yariyor, sabun gibi etkinyapmadigindan ve sadece yagli kismi.aldigi icin sivilce olusumunda %60-70 oraninda azalma oluyor. Yegenimde uyguluyoruz, her gece yatmadan once firca ile yuzunu Arko'luyor, sonrasinda ılık suyla duruluyor, ciddi anlamda yaglanma azaliyor ve fark ediliyor. Ama temizleme konusunda normal bir sabunla ayni degil diye dusunuyorum.
Cevrenizde sivilceli birisi varsa bahsettiğim yontemi tavsiye edebilirsiniz, Jaguar 783 veya 1056 ve Arko sabun ile daha kolaylasacaktir isleri.

Arko ile yıkadıktan sonra nemlendiricikrem sürün.
Zaten bu işlemiher gün yapıyorsanı bir süre sonra nemlendiricininetkisiyle o kadar yaglanmayacak cildi.

(11/01/2021, Saat: 02:18)Alpp Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba komşular, mevcut konunun üstüne devam etmek istedim,yeni bir konu kalabalığı yapmamak için.Sorum şu;
Elimdeki kendi cildimde tıraş için uygun bulmadığım , tıraş sabun ve kremlerini yüz yıkama ve banyo temizliğinde (bir nevi duş jeli,sabunu) amacıyla kullanabilir miyim? Cildimi besleyicilik ,bakim olarak iyi geliyor ve bu yüzden atmak istemiyorum, böyle bir şekilde değerlendirmek istiyorum.Konuyla ilgili tecrübesi olan veya fikri olan komşularimin görüşlerini öğrenmek isterim.Herkese tahrişsiz tıraşlar.

duş jeli/sabun niyetine kullanırsanız zaten tıraş sabunu kısa sürede bitecektir.Onun yerine cildiniz yaglıysa yüz yıkamada kullanabilirsiniz. Tıraş fırçası ile köpürtün yüzünüze uygulayın bekletin sonrasında nemlendirici krem sürün.
(11/01/2021, Saat: 18:56)edward Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]duş jeli/sabun niyetine kullanırsanız zaten tıraş sabunu kısa sürede bitecektir.Onun yerine cildiniz yaglıysa yüz yıkamada kullanabilirsiniz. Tıraş fırçası ile köpürtün yüzünüze uygulayın bekletin sonrasında nemlendirici krem sürün.
Teşekkürler komşum, dediğim gibi maksat ziyan olmasin, tıraş için kullanmıyorum çünkü.Yuz, vücut yikamak icin kullanmakta sakınca yok ise o şekilde değerlendirmek istedim ziyan olmasın diye.Aslinda daha önceki mesajimdada dediğim gibi acaba tüylenme, kıl artışı yapar mı vücutta o da ayri bir merak konusu.
(11/01/2021, Saat: 19:07)Alpp Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler komşum, dediğim gibi maksat ziyan olmasin, tıraş için kullanmıyorum çünkü.Yuz, vücut yikamak icin kullanmakta sakınca yok ise o şekilde değerlendirmek istedim ziyan olmasın diye.Aslinda daha önceki mesajimdada dediğim gibi acaba tüylenme, kıl artışı yapar mı vücutta o da ayri bir merak konusu.

Tıraş sabunu kıl oluşumuna sebep olsaydı tıraşta kullanılmazdı komşum.

Yani tıraş sabunu kullanıyoruz diye kıl oluşmuyor, kıl oluştuğu için tıraş sabunu kullanılıyor Big Grin
(11/01/2021, Saat: 19:50)sfenks Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yani tıraş sabunu kullanıyoruz diye kıl oluşmuyor, kıl oluştuğu için tıraş sabunu kullanılıyor  Big Grin

Ama en nihayetinde tıraş sabunu olduğu için sakalları, kılları besleyici bir içeriği olabilir diye düşündüğüm için sordum komşum Wink
Sayfalar: 1 2 3 4 5