Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Klima tavsiye
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba dostlar, bir süredir forumda yazılan konulara gereken ehemmiyeti göstermediğimin farkındayım, ancak bunun sebebi yeni bir şehire demir atmış olmamızdır, nihayetinde Balıkesir ilimizin şirin ve cenetimsi Edremit ilçesine yerleşmiş bulunmaktayız, ne var ki havalar çok sıcak arkadaşlar, ve ilk kez klima ihtiyacı duymaktayız, elbette ki mitsubishi veya daikin gibi markaların daha üstün olduklarını duyuyorum ancak yerli malı yurdum malı diyerek Arçelik klima almayı düşünüyoruz, fikri olan, yardımı dokunacak arkadaşların fikirlerine her daim açığım.

salon 33m^2, evde iki canlı yaşamakta ve ısınma problemimiz yok, sadece serinletmelik birşeyler bakıyoruz.

ilginiz için teşekkürler
bizimkiler arçeliğin buzdolabını almışlar
memnun olmasına memnunuzda
Türk malı değil kore malı
Her modelin birbirine üstünlüğü olabiliyor ancak inverter klimaların daha iyi olduklarını duydum. Şu ara normal klima fiyatlarına bile inverter bulunabiliyor bazen en güzeli kampanya takip etmek. Bir de A-B-C sınıfı hikaye evvela kaç kw enerji harcıyor ona bakın benim Alarko D sınıfı bir klimam var ama kw farkı A sınıfı demirdöküm ile o kadar azdı ki aradaki fiyat farkını kapatabilmesi için bir kaç bin saat çalışması gerekiyordu. Ben yaz kış kullanıyorum memnunum.
klima olarak sharp, arçelik ve beko kullandım. diğer ikisi sharp' ın eline su dökemez hiçbir konuda. sharp modellirine bir bakın. bir de bu işlerden pek iyi anlayan otoritelerden duyduğum; kalite ve işleyiş olarak en üst seviyede iki marka var imiş. bunlardan biri klimanın mucidi olan carrier (Türkiye içinde alarko ile ortak) diğeri ise mitsubishi klimalar.

mitsubishi' yi arabasından ve fotoğraf makinelerinden çok yakinen biliyorum, tek bir şey diyebilirim, japonlara güvenin Smile

selamlar.
Benim bildiğim en iyi klimalar mitsubishiler.
(09/08/2012, Saat: 19:09)ohtararan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]klima olarak sharp, arçelik ve beko kullandım. diğer ikisi sharp' ın eline su dökemez hiçbir konuda. sharp modellirine bir bakın. bir de bu işlerden pek iyi anlayan otoritelerden duyduğum; kalite ve işleyiş olarak en üst seviyede iki marka var imiş. bunlardan biri klimanın mucidi olan carrier (Türkiye içinde alarko ile ortak) diğeri ise mitsubishi klimalar.

mitsubishi' yi arabasından ve fotoğraf makinelerinden çok yakinen biliyorum, tek bir şey diyebilirim, japonlara güvenin Smile

selamlar.

benimki de alarko carrier önünde carrier amblemi var klimanın mucidi kendileri zaten ben memnunum dediğim gibi kışın da onunla ısınıyorum evim büyük değil zaten tek başıma yaşıyorum bir ikinci kişi benimle anca yaşar zaten 50 metrekarelik stüdyo daire kışın soğuğunda dışarda bileğe kadar kar varken evi ısıtıyor şahane bir şekilde yazın da soğutuyor elektrik faturama ek olarak 60-70 gibi bir ek bindiriyor kışın doğalgaz kullandığımda 100leri bulabiliyordu. D sınıfı olmasına rağmen güzel bir klima tavsiye ederim. Metro'dan almıştık.
Oncelikle yeni yeriniz hayırlı olsun. Klima bir kere alınır, tavsiyem Mitsubishi ya da Daikin. Bunlar kışında iş görürler.
Bir klimacı olarak size özellikle Japon ve Alman malı ürünler öneririm. Ama sektörde kalitesiyle ve bir ampül kadar enerji harcayan Daikin'i şiddetle öneririm. Türk mallarını kesinlikle almayın. Paranıza yazık. Size teknik nedenlerini de anlatmak isterdim ancak başka zaman olsun Smile Daikin bana pahalı geldi derseniz mitsubishi tavsiye ederim. Avrupa'ya ihraç ettikleri ürünlerini italya'da üretiyorlar. Bosch'un bazı modelleri'de ekonomik olabiliyor Alman malıdır iyidir yani Smile Sharp'tan bahsetmeyi unuttuk Big Grin Eski japon markası yeni Alman markası. Kaliteli ve yukarıda saydıgım markalardan daha ekonomik.
Bu arada edremit de çok güzel hani. Altınoluk dibinde, arada gidiyorum, mis gibi denizi var. Ama hava çok nemli yazın öldürüyor, klima şart. Sonbaharda ise çok güzel yerler.

Komşum sakın yerli malı yurdum olayı deme, hele arçelik, beko falan aman diyeyim. Klima işi kesinlikle yerli malı yurdum malı işi değil. Sonra çok pişman olursun.

falşimjır... işte zor nickli komşumun sözüne kulak ver derim. Arabada alman, klimada japon, bu gönül işi değil mantık işi ona göre.
Daikin türkiye piyasasına reklam giderlerini arttırarak girince çok şaşırdım.
Çünkü ülkesinde tapılan bir marka. Mitsubishi ve daikin öneririm.

Alacağın yer ise önemli. Servis ve KW giderlerini gösteren tabloları özellikle bakının.. Gerçekten bir ampül yakanlar var. İki marka 1400 civarı. Türkler ise 750 civarı bulabilirsin.

Önce marka sonra yaktığı KW bakın derim.
Sayfalar: 1 2