Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ustura Kayışı Hk.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Komşularım selam.

Kayışını yıkayan var mı? Pek gerekli değil ama yine de sormak istedim.
@"yigit" Restorasyon haricinde yapmanızı önermem. Organik deri, suyu sevmez. Siz kayışı yıkayıp, kurumaya bıraktığınızda deri sertleşir, kenar kısımları ve orta kısmı arasında yüzey kot farkı oluşur. Bunun yerine eğer amacınız temizlik yapmaksa birkaç yıldan erken olmamak şartıyla birlikte yılda birkez Cella gibi, Valobra, Vitos gibi don yağı bol bir sabunla köpük uygulayabilirsiniz. Köpüğü sürdükten sonra avuç ayanızla iyice yedireceksiniz. Ve oklava, şişe gibi bir cisimle de kurayana kadar belli periyotlarda üzerinden geçip az önce bahsettiğim kenar-orta kısım arasında çukurlaşma olmaması için düzeltmeniz gerekir. Kayış temizleme pastaları, bakım kremleri veya organik olmayan bir yağla yağlamak daha tercih edilesidir ama onu söyleyim. Dediğim gibi restorasyon veya kötü durumdaki bir kayış haricinde uğraşmayın hiç. Özellikle naturel Rus derisinde vs.
Bu arada mesajımda kullanılmasını tavsiye etmediğim yağdan kastım bitkisel yağlardır. Ayçiçeği, zeytinyağı vs. Ballistol gibi mineral yağlar kullanılabilir.
(23/10/2021, Saat: 23:13)marv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@"yigit" Restorasyon haricinde yapmanızı önermem. Organik deri, suyu sevmez. Siz kayışı yıkayıp, kurumaya bıraktığınızda deri sertleşir, kenar kısımları ve orta kısmı arasında yüzey kot farkı oluşur. Bunun yerine eğer amacınız temizlik yapmaksa birkaç yıldan erken olmamak şartıyla birlikte yılda birkez Cella gibi, Valobra, Vitos gibi don yağı bol bir sabunla köpük uygulayabilirsiniz. Köpüğü sürdükten sonra avuç ayanızla iyice yedireceksiniz. Ve oklava, şişe gibi bir cisimle de kurayana kadar belli periyotlarda üzerinden geçip az önce bahsettiğim kenar-orta kısım arasında çukurlaşma olmaması için düzeltmeniz gerekir. Kayış temizleme pastaları, bakım kremleri veya organik olmayan bir yağla yağlamak daha tercih edilesidir ama onu söyleyim. Dediğim gibi restorasyon veya kötü durumdaki bir kayış haricinde uğraşmayın hiç. Özellikle naturel Rus derisinde vs.

komuşum teşekkür ederim. keten tarafa krom oksit sürünce deri kısma bulaşanları temizlemek için maalesef yıkadık. üst yüzeyi balistol yağı ile düzeltme şansım var mı yoksa yeni kayış alsak daha mı iyi. balistol yağı ile krom oksiti karıştırarak sürmüştüm. yanlışlıkla bulaşında bende yıkayarak çıkardım ama baktım kayış sertleşmiş. galiba geri dönüşü olmayacak Sad
(24/10/2021, Saat: 15:03)yigit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]komuşum teşekkür ederim. keten tarafa krom oksit sürünce deri kısma bulaşanları temizlemek için maalesef yıkadık. üst yüzeyi balistol yağı ile düzeltme şansım var mı yoksa yeni kayış alsak daha mı iyi. balistol yağı ile krom oksiti karıştırarak sürmüştüm. yanlışlıkla bulaşında bende yıkayarak çıkardım ama baktım kayış sertleşmiş. galiba geri dönüşü olmayacak Sad

Su deriyi sertleştirir fakat geri dönüşü mümkün. 2-3 günde bir mineral yağ (jhonson baby oil vb.) sürüp düz bir zemine yatırıp elinizle yağı yedirin. Yağı aşırı kullanmamaya dikkat edin. Yüzeyi nemlendirmesi yeterli. 4-5 uygulaman sonra normale dönecektir.
(24/10/2021, Saat: 17:17)habaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Su deriyi sertleştirir fakat geri dönüşü mümkün. 2-3 günde bir mineral yağ (jhonson baby oil vb.) sürüp düz bir zemine yatırıp elinizle yağı yedirin. Yağı aşırı kullanmamaya dikkat edin. Yüzeyi nemlendirmesi yeterli. 4-5 uygulaman sonra normale dönecektir.

cevabınız için teşekkür ederim komşum.
Bir de gördüğüm kadarıyla kayışlarda arka yüz sert bir tabaka ile kaplı. ön yüzünde kayışmalama yapılabiliyor. Arka yüzleri pütürlü bir yapıya sahip.
@"yigit" Geçmiş olsun. Yukarıda yazdığım şeyleri yapabilirsiniz. Yani köpük uygulaması veya mineral yağ/deri bakım kremi uygulaması gibi. Burada @habaz ın da dediği gibi deriyi hayata döndürebilmek mümkün olsa da, yüzey dokusunun aynı kalabilmesi mümkün değil. Yani yıkamadan önceki yüzey dokunuzla, yağladıktan sonra kullanacağınız derinizin doku ve hissiyatı farklı olacak. Bunu usturayı çekerken net farkedersiniz. %100 aynı olabilmesi için derinin tekrar işlem görmesi gerek. Yağlarken aşırı yağlamanızı tavsiye etmem. Az yağla yağlayarak, ilk mesajımda da belirttiğim hususlar dahilinde oklava gibi bir cisimden yardım alarak kenar-orta kısım çukurlaşmasını gidermeniz. Aksi halde ustura ağzı tam temas etmeyecektir kayışınızla. Aslında en başında kromoksit için Çin'den sadece keten kayış sipariş edebilirdiniz. Veya daha iyisi bir masat edinmeniz. Günlük kullandığınız kayışta keten kayışa da ihtiyaç duyacaksınız. Olmazsa olmaz değil ama olması iyidir. Ha bir de kayışın bir tarafı kromoksitli olduğu zaman ister istemez kayışlarken elinize kromoksit temas edebiliyor. Sağlığa zararlı bir kimyasal. Bilhassa göz teması ve solunması vs. Şu saatten sonra yapacak birşey yok ancak imkanınız varsa yeni bir kayış temin edin. Ve o kayışı kromoksit uygulaması yapacağınızda kullanın. İmkan yoksa da dediğim yöntemleri uygulayabilirsiniz.
(24/10/2021, Saat: 17:57)marv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@"yigit" Geçmiş olsun. Yukarıda yazdığım şeyleri yapabilirsiniz. Yani köpük uygulaması veya mineral yağ/deri bakım kremi uygulaması gibi. Burada @habaz ın da dediği gibi deriyi hayata döndürebilmek mümkün olsa da, yüzey dokusunun aynı kalabilmesi mümkün değil. Yani yıkamadan önceki yüzey dokunuzla, yağladıktan sonra kullanacağınız derinizin doku ve hissiyatı farklı olacak. Bunu usturayı çekerken net farkedersiniz. %100 aynı olabilmesi için derinin tekrar işlem görmesi gerek. Yağlarken aşırı yağlamanızı tavsiye etmem. Az yağla yağlayarak, ilk mesajımda da belirttiğim hususlar dahilinde oklava gibi bir cisimden yardım alarak kenar-orta kısım çukurlaşmasını gidermeniz. Aksi halde ustura ağzı tam temas etmeyecektir kayışınızla. Aslında en başında kromoksit için Çin'den sadece keten kayış sipariş edebilirdiniz. Veya daha iyisi bir masat edinmeniz. Günlük kullandığınız kayışta keten kayışa da ihtiyaç duyacaksınız. Olmazsa olmaz değil ama olması iyidir. Ha bir de kayışın bir tarafı kromoksitli olduğu zaman ister istemez kayışlarken elinize kromoksit temas edebiliyor. Sağlığa zararlı bir kimyasal. Bilhassa göz teması ve solunması vs. Şu saatten sonra yapacak birşey yok ancak imkanınız varsa yeni bir kayış temin edin. Ve o kayışı kromoksit uygulaması yapacağınızda kullanın. İmkan yoksa da dediğim yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Elim jiletli usturaya alışık. Çelik usturaya ilk kez geçiiyorum. Kayışın iki tarafı var. keten kısmı kayıştan ayrı. keten kısımdan kayış kısmına az miktarda bir bulaşma oldu. Fakat benim hatam kayışı yıkamak oldu diyebilirim tecrübesizlik nedeniyle. şimdi bir köpük oluşturdum ve kayışı yüzümü köpükler gibi köpükledim. Belirgin bir düzelme oldu. Fakat ilk alındığı gibi olmaz muhtemelen dediğiniz gibi. bir de bu kayışların arka kısımları pütürlü bir yapıya sahip gördüğüm kadarıyla. hepsi öyle değildir muhtemelen ama bendeki öyle.
Komşularım vaktinizi çaldım acemi bir çelik ustura kullanıcısı olarakSmile Teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Jiletli ustura ile bir müddet devam edeyim traş olmaya. kayışı sizin dediğiniz gibi işe yarar duruma getirebilirsem kullanırım. Getiremezsem yeni bir kayış ediniriz. Usturanın ağzına zarar vermemek için.
Sayfalar: 1 2