Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletli tıraş aletleri kartuşlulardan daha yakın bir tıraş sağlıyor mu?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, başlıkta yazdığım soru aklıma takılıyor. Geleneksel tıraş evet batık oluşumu konusunda daha iyi ayrıca çok keyifli ve ekonomik fakat jiletli tıraş aletleri gerçekten kartuşlulardan daha yakın bir tıraş sunuyor mu? Bu konudaki samimi görüşlerinizi merak ediyorum.
Merhabalar, keyifli tıraşlar dilerim. Kartuşlu makineler güvenlik barlarının güvenlik sebebiyle konumlandırıldığı açı, cilde olan uzaklığının fazla olmasından dolayı bıçakları istediğimiz yakınlıkta tutamazlar. Ayrıca çok bıçaklı olmaları sebebiyle bir bölgeden bir seferde en az 3 kez geçmiş olursunuz. Bu da yanma, tahriş vb durumlara davetiye çıkarmak olur. Yine tahrişin bir diğer sebebi, kartuşlu aletlerin plastik olmasından ötürü ağırlık anlamında zayıf olmaları ve sonucunda bastırarak tıraş olmanızdır. Ayrıca bıçakların cilde uzak kalması da sizi bastırmaya itebilir. Saydığımız tüm olumsuzluklarına rağmen kartuşlu makinelerin başlıkları çok pahalı ki bu da ekonomik anlamda zorluk çıkarabilir. Ayrıca kullanım ömürleri de çok kısa bu başlıkların malesef. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Keyifli tıraşlar diliyorum, köpüğünüz bol olsun...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Komşuma katılmakla birlikte yakın tıraş biraz göreceli bir kavram. De aletler ile yakın olduğunuzu sanır iken ustura ile daha yakın tıraşlar elde edersiniz mesela. Yada ; cilt hassasiyetiniz yok ise kartuşlu aletler ile yüz hazırlığı yapıp sabun fırça köpük ve aftershave kullanarak gene yakın tıraşlar olabilirsiniz. Cildinize uygun alet jilet kombini ile yakın tahrişi her alet ile alabilirsiniz 1 - 2 tane alet haricinde onlar isteseniz de sıfır almıyor. Kartuşlu aletler de yakın tıraş verir fakat batık tahriş ve sivilcede verebilirler. Geleneksel tıraş yöntemi benim tabirim ile sağlıklıdır. Şahsen ben hiç bir kartuşlu alet ile 3 perdeyi bırakın 2 perde bile tıraş olamadım. 2 - 3 güne bir ustura ile tıraş oluyorum ve genellikle 1 son perde daha ekliyorum keyfi ters almak için sakallarımı. Özetlemem gerekir ise. İkisi ile de yakın tıraşlar olabilirsiniz. Ama kartuşlu aletler büyük olasılık tahriş ve batık sivilce olarak size geri dönüşler verecektir.
şu anda kim olduğunu hatırlamıyorum, bulursam linkini eklerim. bir youtuber bir tarafını kartuşlu ile bir tarafını tek jiletli makina ile tıraş oldu, 3er perde.
tıraş sonunda şap kullandı, ve dediğine göre her iki tarafta sinek kaydı oldu ancak kartuşlu taraf şapa tepki vermiş.

yakınlıktan ziyade tahriş ve keyif amaçlı tek jilet ve klasik tıraş tercihim benim.
Böyle bir konu zaten vardı...

http://www.geltir.com/showthread.php?tid=3959

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi