Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İlk tıraş ve yaşananlar (kanlı fotoğraf içerir)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Baili BD176 siparişimi bugün teslim aldım. (sabahtan başladı heyecan akşam olsun da tıraş olayım diye Big Grin)
Proraso sabun fırça ve karışık jilet siparişi verdim.Elime geçmedi ürünler.
Bende derby limon ve permasharp(süper olmayan) ve ucuz bir fırça aldım.Bugun olmam gerekiyordu çünkü Smile
Duş sonrası, kremi sıktım kapta kopurttum bir süre sonra yüzümde devam ettim köpürtmeye. Kıvamı güzeldi sanırım. Köpük çok katı da değildi.izledigim videolarda ki kıvamı tutturmaya çalıştım.
Baslamadan bastirmamam gerektiğini biliyordum.Haiff hafif başladım (sakal yönlerine göre dikkat ederek)
Ama kesmiyordu.Hissedemiyordum jileti.Mild alet olduğu için anlamasamda kesiyordur dedim. Ama baktım geçtiğim yerleri hep atlamış. (3 günlük traş bu arada)
Bastırdım birazda kessin artık dedim.
Ilk perde bittiginde yüzümde kanlar vardı.Kesmesi için birkac kez aynı yerden gece geçe ilk perde bitti.
Boyun bölgesinde baktıklardan kaynaklı olduğunu düşündüğüm kesikler vardı.Tiras öncesi bu batiklari hissetmiyordum açıkçası.Nasil oldu anlamadım.
Jilet keskin olmadığı için mi zorlandım acaba, yada baili 176 çok mi mild, yada sakal 3 günlük olması bu kadar zorlar mi bu aleti bilemedim. Yüzümü yıkayıp elimde bulunan kantasini kanayan yerlere sürdüm. Mucize bir cubuktu bu kantasi Smile Kan durmuş ve biraz kendine gelmişti yüzüm. Biraz sonra sebamed traş sonrası balsamini kullandim ve iyice rahatladım.
Şuan yüzüme dokunuyorum ancak daha çok sinekkaydi beklerdim diyorum. Yani çok almamış Sakalımı (tersten vurmadım bu arada jileti)
Siz değerli komşularımızın fikirlerini tecrübelerini almak istedim.Ne yaptım ne yapmadım ne yapmam lazım..
(konuyu yanlış yere açtıysam affola, gerekli yere taşınabilir) b5cd4117180be2f2291d22bf5abbf17c.jpg2660dbf2c1c462e81d05a666bc75f58d.jpg706ff9513284122683cfedb8aaa4e29d.jpg

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu arada 2.fotografa telefon filtre uygulamış(konuda silemedim) Yani yüzümü düzeltmiş telefon. 1ve 3. Fotolar orjinal Smile
İlk tıraşımda bende aynı durumdaydım. Zamanla elim alıştı. Sabırlı olun Smile
Komşum muhtemelen mild aletten dolayı jileti ve kesimi hissetmek için baskı uygulamışsınız. Ayrıca mild alette açıyı yakalayabilmek biraz daha hissiz ve zordur. Ayrıca kişisel fikrim, mild alet kullanıyorsanız köpüğü fazla katı kullanmayın. Biraz daha sulu köpük mild aletin etkinliğine katkı sağladığı gibi mild aletin sakal diplerine rahat ulaşmasını sağlayarak baskı yapmanızı engeller. Geçmiş olsun.
2. fotoğrafı görünce çok kazımışsınız diyecektim ama filtreymiş. Tıraş sonrası fotosu ilk fotoğrafsa genel olarak oldukça başarısız bir tıraş olmuş ama kesiklerden dolayı değil, teknik hatası sonucu kalan sakallar yüzünden. Hatalarınızın farkındasınız sizde zaten. Bastırmak ya da aynı yerden defalarca geçmek tıraşta hiç bir fayda getirmez. Ayrıca cildinizi yıllar içinde oldukça yormuş olduğunuzu görüyorum. Yaşınıza göre yıpranmış duruyor. Bu da yıllar içindeki denemeler ve yanlış alışkanlıklardan olmalı. Ama bunlar sorun değil zamanla hepsini çözersiniz. Kesik konusuna hiç değinmiyorum çünkü ilk 3-5 jiletli tıraş deneyiminde ufak tefek kesikler atmamış olan yoktur heralde. Sizin burada dikkat edeceğiniz önemli konu yapmamanız gereken şeylere dikkat etmek ve yapmamak. Yani bastırmayın deniliyorsa bir sebebi var. Smile Köpüğünüzü fazla kalın ya da kıvamlı yapmayın, yumuşak makinede jileti hiç hissedemezsiniz. İnce ve parlak kaygan köpük yapın. İdeal kestiği açıyı bulun ve bastırmadan aynı yerden elli kere geçmeden tıraşınızı olun. İlk perdede kalan kalsın. Sonra ikinci perdeyi çaprazdan olun ve tıraşı tamamlayın. Geride sakal kalabilir önemsemeyin, aman kalmasın diye sürekli kazıyıp, batırıp, açıyla oynayıp cildinizi kızartmayın, bırkaın olduğu kadar kalsın. 5-10 tıraştan sonra olayı kavramaya başlayacaksınız ve tıraşlarınız güzelleşecek.
Geçmiş olsun hocam. Alet ne kadar yumuşak olursa olsun makineyi bastırmayın. Kesmediğini düşünüyorsanız makinenin açısını değiştirmeye çalışın. İlk tıraşlarınızda yakın tıraş olmaya çok takmayın. Bir de sakal çıkış yönlerinize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Siz düz aldığınızı zannederken tersten alıyor olabilirsiniz. Boyun bölgeniz ters çıkıyor gibi sanki. Aynı yerden tekrar tekrar geçmeyin. Sakal kaldıysa bir sonraki perdede köpük sürerek tekrar geçersiniz. Önceden kalma batıklar da bu kanamalara sebep olmuştur muhtemelen. Tıraş sonrası soğuk su ve şap uygulaması cildinizi iyileştirecektir. Birkaç tıraş sonra hem batıklar iyileşir hem de tekniğiniz ilerler. Bu sürede alkol içerikli aftershave kullanmayın derim ben. Ama her şeyden önce tekrar edeyim: aleti bastırmayın. Smile
Geçmiş olsun. Orak adlı tıraş aleti görünümlü intihar şeysiyle çenemden bir parça kopardığım ve yüzüme faça attığım tıraş geldi aklıma. Geleneksele veda sebebim olacaktı ki imdadıma 89 yetişmişti o dönem.. Özetin özeti el alışkanlığı olana kadar kesmese de bastırmayın.
Bende ilk başlarken ws plastikle baslamsitim kesik yoktu ama baya tahriş vardı hatta bir kaç tıraş sonra da devam ettiiki 1gun dinlendirip tekrar oluyordum. Hep tavsiye edilen de 89 çok sonraları aldım arada Tima ( ki kimseye tavsiye etmem rezil bir alet yuzim jilet yaniklariyla dolmuştu)baili,yaqi,ws premium,futu klonu vb. kullandım. Ve neden hep tavsiye edildiğini anladım günlük 2gunluk 3gunlukte olsa de 89 işini iyi yapıyor. Baili 186 da aslında güzel bir alet yeni başlayanlar ve günlük tiraslar için. Ben en baştan kendini kesmemis ama tahriş etmiş biri olarak bastirmamanin ilk ve en önemli kural olduğunu hep hatırladım. Size tavsiyem bailiyi günlük yada en fazla 2 günlük tirasta kullanın, bastirmayin ve günlükte 2 perdeyi aşmayın.Haftada 3 ve üzeri tiraslarda baili işinizi görür ama memnun kalmazsanız de89 deneyin.
Komşum merhaba, biraz daha agresif alet tercih edebilirsiniz. Jileti hissedeceğiniz için açıyı yakalamanız kolay olur diye düşünüyorum hem de çok bastırmamış olursunuz. Geçmiş olsun.
(25/02/2021, Saat: 00:21)fusuy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İlk tıraşımda bende aynı durumdaydım. Zamanla elim alıştı. Sabırlı olun Smile

Aslında ilk tıraşta işte buu demeyeceğimi biliyordum. Ama ben çok keskin olur da keser diye korkmuştum, hissettirmeden kesmiş sinsi şey Smile

(25/02/2021, Saat: 00:26)sfenks Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum muhtemelen mild aletten dolayı jileti ve kesimi hissetmek için baskı uygulamışsınız. Ayrıca mild alette açıyı yakalayabilmek biraz daha hissiz ve zordur. Ayrıca kişisel fikrim, mild alet kullanıyorsanız köpüğü fazla katı kullanmayın. Biraz daha sulu köpük mild aletin etkinliğine katkı sağladığı gibi mild aletin sakal diplerine rahat ulaşmasını sağlayarak baskı yapmanızı engeller. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. İlk aleti yüzüme vurunca açıyı ayarlayamadım kesmedi dedim, acıyı değiştirdim yine zor geldi. Sabuk kalın oldu dedim az sulandirdim bi nebze. Jilet çok keskin değil diye düşündüm Bastırdım üstünden geçtim tekrar inat ettim biraz Smile Daha sulu deneyeceğim inş



(25/02/2021, Saat: 00:36)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2. fotoğrafı görünce çok kazımışsınız diyecektim ama filtreymiş. Tıraş sonrası fotosu ilk fotoğrafsa genel olarak oldukça başarısız bir tıraş olmuş ama kesiklerden dolayı değil, teknik hatası sonucu kalan sakallar yüzünden. Hatalarınızın farkındasınız sizde zaten. Bastırmak ya da aynı yerden defalarca geçmek tıraşta hiç bir fayda getirmez. Ayrıca cildinizi yıllar içinde oldukça yormuş olduğunuzu görüyorum. Yaşınıza göre yıpranmış duruyor. Bu da yıllar içindeki denemeler ve yanlış alışkanlıklardan olmalı. Ama bunlar sorun değil zamanla hepsini çözersiniz. Kesik konusuna hiç değinmiyorum çünkü ilk 3-5 jiletli tıraş deneyiminde ufak tefek kesikler atmamış olan yoktur heralde. Sizin burada dikkat edeceğiniz önemli konu yapmamanız gereken şeylere dikkat etmek ve yapmamak. Yani bastırmayın deniliyorsa bir sebebi var. Smile Köpüğünüzü fazla kalın ya da kıvamlı yapmayın, yumuşak makinede jileti hiç hissedemezsiniz. İnce ve parlak kaygan köpük yapın. İdeal kestiği açıyı bulun ve bastırmadan aynı yerden elli kere geçmeden tıraşınızı olun. İlk perdede kalan kalsın. Sonra ikinci perdeyi çaprazdan olun ve tıraşı tamamlayın. Geride sakal kalabilir önemsemeyin, aman kalmasın diye sürekli kazıyıp, batırıp, açıyla oynayıp cildinizi kızartmayın, bırkaın olduğu kadar kalsın. 5-10 tıraştan sonra olayı kavramaya başlayacaksınız ve tıraşlarınız güzelleşecek.

Bastirmamak köpük kıvamı aynı yerden geçmemek (2 perdeye saklamak) bunlara dikkat edeceğim. Teşekkür ederim. Yıllardır kartuşu makina kullanıyorum. Ve traş jelini yüzüme uygulayıp 5dk 15 dk duruma göre yüzümde köpük ile bekler (sakalda ne kadar çok kalırsa o kadar kolay olurum mantığı) sulandırır tıraş olurdum(yordum yıllarca cildimi). Tıraş olmayı bilmiyormuşum meğer. İnş da nasıl doğru tıraş olunur onuda öğrenirim zamanla sizlerinde tecrübe ve yardımlarınızla Smile

(25/02/2021, Saat: 00:41)atmacao Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geçmiş olsun hocam. Alet ne kadar yumuşak olursa olsun makineyi bastırmayın. Kesmediğini düşünüyorsanız makinenin açısını değiştirmeye çalışın. İlk tıraşlarınızda yakın tıraş olmaya çok takmayın. Bir de sakal çıkış yönlerinize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Siz düz aldığınızı zannederken tersten alıyor olabilirsiniz. Boyun bölgeniz ters çıkıyor gibi sanki. Aynı yerden tekrar tekrar geçmeyin. Sakal kaldıysa bir sonraki perdede köpük sürerek tekrar geçersiniz. Önceden kalma batıklar da bu kanamalara sebep olmuştur muhtemelen. Tıraş sonrası soğuk su ve şap uygulaması cildinizi iyileştirecektir. Birkaç tıraş sonra hem batıklar iyileşir hem de tekniğiniz ilerler. Bu sürede alkol içerikli aftershave kullanmayın derim ben. Ama her şeyden önce tekrar edeyim: aleti bastırmayın. Smile


Teşekkür ederim.Evet boyun yana doğru çıkıyor.Şap da aldım onu da uygulayacağım inş.Batıklar için aspirin kolonya karışımını yapacağım(Tıraş kolonyası olması şart mı bu arada bilemedim,alkol oranı yüzündense su ekleyelim olmazmı açmak içinSmile)


(25/02/2021, Saat: 01:46)40tansonra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geçmiş olsun. Orak adlı tıraş aleti görünümlü intihar şeysiyle çenemden bir parça kopardığım ve yüzüme faça attığım tıraş geldi aklıma. Geleneksele veda sebebim olacaktı ki imdadıma 89 yetişmişti o dönem.. Özetin özeti el alışkanlığı olana kadar kesmese de bastırmayın.

Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun.89 alacaktım son anda baili176 modelinde karar verdim.89 dan daha etkili gibi yorum etkili oldu bu modelde.

(25/02/2021, Saat: 02:21)klasik63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende ilk başlarken ws plastikle baslamsitim kesik yoktu ama baya tahriş vardı hatta bir kaç tıraş sonra da devam ettiiki 1gun dinlendirip tekrar oluyordum. Hep tavsiye edilen de 89 çok sonraları aldım arada Tima ( ki kimseye tavsiye etmem rezil bir alet yuzim jilet yaniklariyla dolmuştu)baili,yaqi,ws premium,futu klonu vb. kullandım. Ve neden hep tavsiye edildiğini anladım günlük 2gunluk 3gunlukte olsa de 89 işini iyi yapıyor. Baili 186 da aslında güzel bir alet yeni başlayanlar ve günlük tiraslar için. Ben en baştan kendini kesmemis ama tahriş etmiş biri olarak bastirmamanin ilk ve en önemli kural olduğunu hep hatırladım. Size tavsiyem bailiyi günlük yada en fazla 2 günlük tirasta kullanın, bastirmayin ve günlükte 2 perdeyi aşmayın.Haftada 3 ve üzeri tiraslarda baili işinizi görür ama memnun kalmazsanız de89 deneyin.

Bugün cildi dinlendirip yarın tekrar olacağım inş. Ekstra dikkat ederek tabiSmile 2 günden fazla uzatmadan tıraşa devam edeceğim ve 2 perde max.Ben haftada 2 tıraş oluyordum.Teşekkür ederim yorumunuz için.

(25/02/2021, Saat: 05:27)mtcn77 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]...

Teşekkür ederim.Aslına yarın ki tıraşımı bailinin i.inden çıkan tıraş ile deneme düşüncem var ama kararsızım phermasharp ile mi olsam bilemedim.Aslında jileti hissedemedim katır kutur kesmesini bekledim.sanki kör jilet ile tıraş oluyor gibiydim.
Tıraş öncesi kremler etkili olur mu acaba diye düşünmeye başladım şuan. Yumuşatmak ve ölü deri için köpükleyip yıkayacağım.İkinci köpük ile deneyeceğim inş. 3 tur da köpük yapabilirim yeterki kessin Smile Sakal yönü için harita çıkaracağım, pamuk sürterek Smile Hmm bu şekilde düşünmemiştim hiç.Yorumunuzu dikkate alıp rahat jilet deneyeceğim. Derby usta gilette silver blue nacet astra yeşil, gilette 7 oclock sarı aldım yoldalar bakalım bunlar nasıl olacak.
Smile Süper anlatmışsınız.İlk başta koyu kıvam aldım jilet üzerinden geçince.Sulandırdım.Ayrıca sakalımın uzun olması mild makinayı zorlamış olabilir.Biraz uzun çekişler yaptım ve tıkanıp tıkanıp kaydı makina.kısa ve makinayı temizleyerek devam etmem uygun olacak sanırım.Teşekkür ederim.

(25/02/2021, Saat: 10:56)Fenotip Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum merhaba, biraz daha agresif alet tercih edebilirsiniz. Jileti hissedeceğiniz için açıyı yakalamanız kolay olur diye düşünüyorum hem de çok bastırmamış olursunuz. Geçmiş olsun.

Merhaba.Birkaç ay bu alet ile devam etmeyi düşünüyorum.Jileti hissetmek istiyorum ancak tahrişten de korkuyorum Smile

Kargom geldi
prorasa sabun
omega 10049
şap ve diğer jiletler.
Derby usta gilette silver blue nacet astra yeşil, gilette 7 oclock sarı hangisi ile başlanmalı ?nasıl olsa hepsini deneyeceksin başla birinden mi dersiniz yada Smile?

Yorumlarınız ilgi alakanız için çok tekrar teşekkür ederim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5