Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yeni Jaguar 1071 Mix
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Teknik Firca'nin instagram hesabinda karsilastigim bir firca.

qDbJ23.jpg

Firmadan İzzet Bey'e ulastim, haftaya internet uzerinden satisa çıkacağını belirtti. Fiyat araliginin 35-50 TL olmasini beklediklerini belirtti (saticiya gore degisebilir).
Firca %50 domuz %50 sentetik kildan olusuyormus. Sap tasarimi dikkat cekiyor. Sentetik killar bildigimiz turden diye tahmin ediyorum, umarim f/p ürünü ile karsilasiriz.

Şunu da belirtmem gerekir, sentetik karisimin yapilma sebebi yine ekonomik, 60TL civarinda satilan 1071 icin berberler cok pahalı demeye baslamislar ve ciddi oranda satislar dusmus. Bu nedenle maliyetleri dusurmek icin mix yapmislar. Sap rengi de normal 1071 ile karistirilmasin diye farklılaştirilmis.
Bu tasarım ile tıraş severler için de bir seri oluşturulsa keşke
@"ekindgn" Geçenlerde whatsapp da durum bildirimi paylaştı. Orada gördüm bende. Yerli sentetikler kötü yalnız. Kullandıkları kılı Omega 10048-10049 saplı abs plastik yeni serilerinde , Bim ' e gelen Marmara tıraş fırçasında vs de kullanmışlardı. Yay gibi gergin bir sentetik kıl var. En ufak esneme yok kılda... Geçenlerde İmpa ' dan ücretsiz kargo dan faydalanayım diye Lider domuz kılı diye fırça aldım ( ki açıklama da yazmıyordu yarı sentetik olduğu. Görseydim almazdım ) o da aynı. Yüzde köpürtmeyi denedim köpürtmeye köpürtüyorsuınuz ama kılların açılmasıyla birlikte kapanması bir oluyor. Açıkcası ben çok başarısız buldum. Berberler de öyle bulacaklardır. Jaguar fırçalar Türkiye ' de ederinden pahalı satılıyor zaten... Eskiden hesaplıydı, şu an ortalama 1071 fiyatına Omega vs de alınıyor. Tavsiye ettiğim bir model değil özetle. Alacak olan arkadaşlar da domuz kılı modellerini tercih etmeye devam etsinler.
yakında yerli üreticiler komple sentetik kıla geçecek gibi. Bence maliyet düşürmek için bunlar.
Resimdeki fırçayı domuz sanarak almıştım. Aldıktan sonra da anlamadım Smile Bayağı uğraşmıştım breaking yapmak için. Kesinlikle ucuz, vasat bir domuz fırça bundan iyidir.
Yukarıdaki modelin de farklı olacağını sanmıyorum.
s9VEBeJ.jpeg
Altı kaval üstü şeşhane
Jaguar da sentetiğe yönelmekte kararlı gibi duruyor.Yakında ülkemizde hiç yerli domuz fırçaları kalmaz.Naylonlarda son derece vasat.
@"Alfred" hem domuz , hem sentetik. Piyango sana vurdu Big Grin
(12/10/2020, Saat: 23:36)kaanayhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@"Alfred" hem domuz , hem sentetik. Piyango sana vurdu Big Grin

Şanslı günümdeyim Big Grin
Sentetikleri maalesef naylondan çok batıcı ve konforsuz malzemeden yapıyor yerliler . Sap güzelmiş ama Smile
Sayfalar: 1 2