Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Parker Semi Slant
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Parker semi slant jileti hissettirmeyen ama agresif bir alet anladığım kadarıyla. Genelde en ısınamadığım aletler bunlar olmuştur. Jiletin hissedilmesini olumlu değerlendiririm kişisel olarak. Jileti hissettiren aletler baskı uygulamamanız gerektigini, hangi açıda kullanmanız gerektiğini, ne kadar uzun çekişler yapabileceğinizi kolayca anlamanızı sağlar. Jiletin hissedilmesi yanılgıya düşmenizi engelediği gibi jiletin karakterini de belli eder. Ayrıca jiletin hissedilmemesi tıraş keyfini de biraz kaçırıyor bence.
(17/01/2023, Saat: 14:38)sfenks Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Parker semi slant jileti hissettirmeyen ama agresif bir alet anladığım kadarıyla. Genelde en ısınamadığım aletler bunlar olmuştur. Jiletin hissedilmesini olumlu değerlendiririm kişisel olarak. Jileti hissettiren aletler baskı uygulamamanız gerektigini, hangi açıda kullanmanız gerektiğini, ne kadar uzun çekişler yapabileceğinizi kolayca anlamanızı sağlar. Jiletin hissedilmesi yanılgıya düşmenizi engelediği gibi jiletin karakterini de belli eder. Ayrıca jiletin hissedilmemesi tıraş keyfini de biraz kaçırıyor bence.

Sorun belki de bendedir, neticede DE aletlerle teşviki mesaim oldukça sınırlı ama şu anki sınırlı bilgi ve tecrübemle ben de sizin gibi düşünüyorum. Jiletin hissedilmemesi de fazla hissedilmesi de sorun teşkil ediyor. Aynı sorunu Mühle R89'da da yaşıyorum. Tabi onda yüzümü tahriş etmek için 3-4 perde tıraş olmam ve perdelerden birisinin ya da rötuşların ATG olması gerekiyor. Şu noktaya kadar hem konforlu hem de temiz bir tıraş vermesi bakımından elimdeki en başarılı alet Rockwell 6S oldu. Bu arada anlayamadığım mevzulardan birisi de Türkiye'de çoğu yerde EJ DE89 ve Mühle R89'un orta agresif olarak geçerken yabancı kaynaklarda bu ikilinin genellikle korunaklı (Mild) olarak geçiyor olması.
Sayfalar: 1 2 3 4 5