Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tariş Tütün Kolonyası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Komşularım,

Tütün kolonyası meraklısı olarak elimden geldiğince bulabildiğim kolonyaları deniyorum. Bunlardan bir tanesi de uzunca bir süredir aklımda yer eden ve benim bildiğim ilk tütün kolonyası olan Tariş Tütün Kolonyası.

Pandemi süreci nedeniyle neredeyse hiç bir markette bulunmayan kolonyayı internet üzerinden sipariş edebiliyorsunuz. Tariş’in satış mağazalarında bile bulmak (Ankara için) kolay değil, uzunca süredir temin edemediklerini bildirdiler.

Tariş’in şişe tasarımını tüm komşularım bilir: camı kalın, orta kısmı düz ve etiketli, şişenin diğer tarafları ise tırtıklıdır. Yıllardır değişmeyen tasarım...
PKKKR6.jpg

%70’lik alkol oranına sahip Tariş Tütün Kolonyası’nın kokusu ve kalıcılığı diğer kolonyalardan farklı: keskin olmayan soft bir koku, zamanla karakter değiştiren bir tarzı var. Esmen ve Eser tütün kolonyalarından çok daha farklı bir karakteri olduğunu net olarak söyleyebilirim, daha hafif, zamanla kalıcılığı azalan bir kokuya sahip Tariş. Ara geçişlerde koku kimi zaman rahatsız etse de sonrasında kendi özüne dönüyor. Diğer tütün kolonya markalarıyla karşılaştırmak gerekirse Tariş güçlü bir konumda kalamıyor maalesef. Ofiste çalıştığım arkadaşlarımında benzer görüşlerde olduğunu belirtebilirim.
Sıralama yapmak gerekirse:
1. Eser Tütün Kolonyası
2. Esmen Tütün Kolonyası
3. Tariş Tütün Kolonyası

(Burada Tabac’ın klasik kokusunu dahil etmedim, zira o koku elegant bir koku Smile  
(Servet Tütün Kolonyası’nı bu karşılaştırmaya dahil etmedim, tütün gibi kokmuyor maalesef...)
İncelemeniz için teşekkür ederim komşum .
Tütün kolonyasını ben de severim. En son da Tariş bitirrmiştim 3 ay önce. Bir daha alır mıyım ? Valla çevremde benden başka seven kimse yok. Hatta nefret eden çok desem mübalağa etmem. O sebeple bir süre almayı pek düşünmüyorum.