Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Meslek Seçimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Ben seneye üniversite sınavına gireceğim ve istediğim iki meslek var:Subaylık ve Gemi Kaptanlığı

Yapı olarak Tarih,Coğrafya,Edebiyat’a ilgim var ve bu konularda bol bol okurum.Karmaşık bir insanım.Bazen sadece huzur isteyen biri oluyorum bazen de yere göğe sığamıyorum.Bundan dolayı meslek seçiminde çok kararsızım
Subaylık çok onurlu,saygın ve hareketlilik isteyen bir meslek.Parası için yapılmayacak tek meslek askerlik.Askerliğin her şeyini seviyorum.Hiyerarşisini,üniformasını,silahı,askeri tarihi,zorluklarını ama bu mesleği seçersem huzurlu bir hayatım olmayacak.Sürekli bir hareketlilik içinde olacağım.
Gemi Kaptanlığı da deniz ve Seyahat tutkum için istiyorum.Dünyayı gezmek,yeni kültürle ve insanlarla tanışmak bana haz veriyor.Kısacası dünyayı anlamak için istiyorum.Kaptanlığın birçok dezavantajı var ama hepsini kabul ediyorum.Bu mesleği seçersem de hayatım çok sıradan olacak.

Sizce hangi mesleği seçersem pişman olmam ve hayatım daha iyi olur ?

(Deniz subaylığını önerenler olacaktır.Deniz subaylığını istemiyorum.)
Genç dostum bence düşünmeden gemi kaptanlığı seçmelisin.
Asker olmak demek kendi şahsi hayatın hakkında dahi söz hakkının olmaması veya başkalarınca kısıtlanması demek.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gemi kaptanlığını seç komşum. Yükseldikçe daha iyi olacak, çevremde kaptanlar var. Büyük gmei kaptanlığı ve uluslararasına başlayınca iyice rahat edersin, çok uzun yıllar da gerekmiyor askerliğin aksine

Askeriye şahsen önermem. Bana göre sağlık ve askerlik meslekleri akıl işi değil, sinir harbi sadece. Çok fazla stresli meslekler.
Bence duygusal sebeplerden ziyade kendi eğitim altyapınıza ve kapasitenize göre seçim yapmalısınız. Bahsettiğiniz meslekler kolay değil, subay ve gemi kaptanı olmakta kolay değil. Duygusal olarak bu meslekler tam size göre olabilir ancak eğitim altyapınız ve seviyeniz hatta fiziksel özellikleriniz bu mesleklere uygun mu?
Subaylık bir meslek değil, yaşam biçimidir.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(21/08/2020, Saat: 19:19)sırasinköt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence duygusal sebeplerden ziyade kendi eğitim altyapınıza ve kapasitenize göre seçim yapmalısınız. Bahsettiğiniz meslekler kolay değil, subay ve gemi kaptanı olmakta kolay değil. Duygusal olarak bu meslekler tam size göre olabilir ancak eğitim altyapınız ve seviyeniz hatta fiziksel özellikleriniz bu mesleklere uygun mu?

Uygun olmasa seçmem zaten.Yapı olarak uygunum
(21/08/2020, Saat: 19:29)İnce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uygun olmasa seçmem zaten.Yapı olarak uygunum

Başarılar diliyorum o zaman.
Genç komşum @İnce merhaba. Sizi daha önce beslenme konusundan hatırlıyorum. Tahminimce Jules Verne romanlarını bolca okudunuz. Benim size tavsiyem (kendi oğluma ve yeğenlerim de aynı tavsiyesi yaptım) Türk - Alman Üniversitesi, eğer İstanbul 'da ikamet ediyorsan, en azından bir ziyaret et, hocalardan ve öğrencilerden bilgi almaya çalış. Elbette son karar sana ait, tercihin ne olursa olsun, hayatta üstün başarılar diliyorum.
(21/08/2020, Saat: 20:56)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Genç komşum @İnce merhaba. Sizi daha önce beslenme konusundan hatırlıyorum. Tahminimce Jules Verne romanlarını bolca okudunuz. Benim size tavsiyem (kendi oğluma ve yeğenlerim de aynı tavsiyesi yaptım) Türk - Alman Üniversitesi, eğer İstanbul 'da ikamet ediyorsan, en azından bir ziyaret et, hocalardan ve öğrencilerden bilgi almaya çalış. Elbette son karar sana ait, tercihin ne olursa olsun, hayatta üstün başarılar diliyorum.

Çok sağolun.İnşallah sizin hayatınız da gönlünüzce olur.
Ekside cok guzel bir yorum yapilmis Gemi Kaptanligi icin:

D1.jpg
Sayfalar: 1 2