Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: YAQI Berber 30' Tuxedo Sentetik Fırça
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Razorus’tan Noyan Bey’in tavsiyesi ile aldığım ve favori ürünüm haline gelen muazzam bir fırça.

nXBDk7.png

Almanya’da üretilen Tuxedo kıllara sahip fırça pek çok komşumun bildiği/kullandığı bir kıl türü, dalgalı, uçları yumuşak ve omurgası tüm kullanıcılar için uygun olan bir kıl türü. Kıllar sentetik olduğundan dolayı içerisine su/köpük hapsetmesi olmadığı için köpük çok kolay oluşuyor, özellikle de sabunlarda sabun kaldırma diğer kıl türlerine göre çok daha kısa zamanda ve yüksek performansta olmakta.

5LXubm.png

Sap çok şık. Alt kısmındaki kavis nedeniyle ele harika bir şekilde oturuyor ve fırçayı çok rahatlıkla hakim olabiliyorsunuz.
Fırçanın 30’luk knot’a sahip, kıl hacmi çok fazla. Bu nedenle yüz/sakal hacmi küçük olan komşularıma gerçekten büyük gelecektir. Ama yoğun ve sık sakallara sahip olan komşularım için masaj etkisi ve köpük performansı açısından harika bir sentetik fırça seçeneği olarak duruyor.

TuHn5j.png

Her sentetik fırça yaşanabilecek bir negatiflik bu fırçada da mevcut: sentetik kıllar suyu içerisine hapsetmediği ve arasında tuttuğu için fırçanın suyunu en alt/kök kısmından sıkmak ve atmak gerekiyor. Diğer türlü alt kısmında kalan su köpüğünüzün sulu olmasıne veya hafifte olsa suyun sap kısmına akmasına neden olabiliyor. Fakat belirttiğim gibi tüm sentetik fırçalarda karşılaşılan bir durum, sorun olarak adlandırmak doğru olmayabilir.

Sadece sabunlarda değil, yüzde de köpürtmeye çok uygun bir fırça kılları sayesinde. Örnek vermek gerekirse Derby Limon’u badem büyüklüğünde kullandığınızda köpük hacmi tam anlamıyla çoşuyor.

Fırçayı Türkiye’den edinebilirsiniz: Yaqi fırçaların Türkiye’deki resmi distribütörü Razorus.com. Tüm komşularıma tavsiye ederim,
İnceleme için teşekkürler. Birkaç kere ben de sepete ekleyip 30 mm knot olduğu için büyük gelir diye vazgeçmiştim. Sapı gerçekten çok şık. İyi günlerde kullan Ekin komşum.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
inceleme güzel olmuş. yaqi sentetikler başarılı f/p ürünü tam olarak
elinize sağlık hocam, tuxedo düğümler nev-i şahsına münhasır farklı bir kıl yapısıvar bence.
Güzel inceleme olmuş komşum. Keyifli traşlar
Güzel inceleme için elinize sağlık komşum. 2 yıldır tek fircam olarak yaqi sentetik fırça kullanıyorum. 26mm bana büyük geliyor 24 alsam daha mı iyi olur diyorum bazen. 30 bana devasa görünür hep Smile
İnceleme için teşekkürler. Tıraş fırçasından ziyade kadınların makyaj fırçası olabilecek bir büyüklükte olduğundan tercihimi Butterscotch modelinden yana kullanmıştım ben de. Keyifli bir düğüm Tuxedo. Kullandığım sabunlarla köpürtememe gibi bir sorun yaşamadım.
Ekin Bey güzel bir inceleme olmuş teşekkür ederim inceleme için.

Halihazırda 24 ve 30 mm lik iki tane fırçam var. Açıkçası büyük fırçayla yüzde köpürtme yapmak tıraşa daha çabuk hazırlıyor yüzü. Genel kanının aksine ince çalışmaya izin vermiyor olayını ben kabul etmiyorum. İstediğiniz bölgede çalışma yaparken diğer taraflar da tıraşa hazırlanıyor.

Büyük düğümlerin tek kötü yanı knot dibinde fazla su tutması. Yüzde köpürtme yaparken biraz fazla bastırınca sular diplerden süzülmeye başlıyor. Benim yöntemim şöyle: Fırça suya doyduktan sonra iyice silkeliyorum. Sonra kılların yarısına gelene kadar suya batırıp silkeledikten sonra sabun yükleyip yüzde köpürtme yapıyorum. Bu sayede dipten su akıtma olayı neredeyse kayboluyor.


SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnceleme için teşekkürler.

Benim de ekipmanlarının arasında duran beğendiğim bir fırça.

@muntazaman önerinizi özellikle dikkate alacağım


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(22/07/2020, Saat: 14:16)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güzel inceleme için elinize sağlık komşum. 2 yıldır tek fircam olarak yaqi sentetik fırça kullanıyorum. 26mm bana büyük geliyor 24 alsam daha mı iyi olur diyorum bazen. 30 bana devasa görünür hep Smile


Başlarda ben de büyük fırça daha iyidir mantığı vardı ama zamanla el ayarı oturmaya başlayınca sentetikte 24mm - porsukta 26mm fırçalarla daha iyi anlaştığımı fark ettim. Şu anda 30mm fırçam yok...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sayfalar: 1 2