Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Razorock German 37 Slant
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhaba,
Ürün ile ilgili birkaç cümle yazmadan önce zamanında slant ile ilgili yazılabilecek sanıyorum ki herşeyi yazmış olan @ahraz hocamın alıntısı ile başlamak istedim.

(12/11/2017, Saat: 19:57)ahraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Herşey 1916 kışının ortasında Thomas Wild adlı soyadıyla tamamen tezat bir adamın eşinin,ailesinin ve toplumun gözündeki yerini sorgulamasıyla başladı.

Soyadından beklenmeyecek derecede pısırık olan bu abimiz,Londra’da bir berberin oğlu olarak dünyaya geldi. Kışları Yorkshire ilkokuluna gidiyor,yazın ise babasının Old Bond Street’teki barbershop’un da etrafı temizliyor,gelen müşterilerin üstünü başını düzeltiyor eğer babasının iyi bir günü ise belki bir iki ustura tekniği öğrenirim diye aval aval bakınıyordu. Baba Wild oğlundaki pısırıklığı sezmişti sezmesine ama tek varisinin de başka bir iş tutmasına razı gelmediğinden straight razor slanted techniques kisvesi altında bir iki teknik gösteriyor,balonları patlatan küçük Thomas günün geri kalanını ensesine şaplak yiyerek geçiyordu. Günler böyle geçerken tahsilini tamamlayan ve bir baltaya sap olamayacağı anlaşılan Wild,Sanayi Devriminin yükselmesiyle bir fabrikada iş buluyor,gel zaman git zaman tamamen tıraş kavramından uzaklaşıyor,hatta traş demeye bile başlıyordu. Fabrikada vardiyalı çalışan Wild aslında tıraş dahi olmak,lafını bile duymak istemiyordu öyle ki İngilizlere has kırmızı suratlı ve hassas ciltliydi bir de üstüne berber dükkanında ''Tıraş olmayı bilmeyen, başkasını tıraş edemez.'' cümlesinden yola çıkarak her gün usturayla tıraş ettiği sertleşen sakalları hassas cildiyle tam bir tezat oluşturmuştu. Bıraksalar hiç tıraş olmayacaktı,karısı Olivia ( zeytinyağlı tıraş sabunun mucidi ) bu pısırık,hımbıl adamdan ve onun bu pis,kirli sakallı görüntüsüden hiç hoşlanmıyor,’’Az medeni ol,at hırsızı gibi geziniyorsun’’ diye laf çarpıtmasına rağmen Wild’dan bir türlü istediği tepkiyi alamıyordu,taa ki fabrikadaki vardiya şefi Sweney’in bundan sonra bütün işçilerin sinekkaydı tıraş olarak işe gelme zorunluluğu olduğunu tebliğ edene kadar. Küreselleşme alanında büyük bir atılım yapmış Gillette firması,’’La oğlum dünyaya jilet satıyoruz,azcık adam olun diyoruz,bizim işçiler Bağcılar bebesi’’ gibi söylemlerden yola çıkarak tekelleşmenin gözüne vurmak amacıyla işçilerini de zaptı rapt altına almaya karar vermişti. Bu duruma en çok sevinen Olivia’ydı,başka türlü bu kırmızı suratlı,sakalının biri bir tarafa biri öbür tarafa bakan adamın yola gelmeyeceğini biliyordu. Biliyordu bilmesine de,zavallı Thomas’cık nasıl sinek kaydı tıraş olacaktı?

İşin şakası bir tarafa Thomas Wild pısırık mıydı,hassas cilt ve sert bir sakala sahip miydi bilinmez ama 1916 yılında patentlenmiş başvurusu ile belki farkında olmayarak tıraş dünyasını derinden sarstı.

Aslında Halifax Gibbet ( ilk giyotin ) 1200'lü yıllardan beri biliniyordu ama bildiğimiz anlamda giyotin 1792'de Paris'te kullanıldı,Halifax'tan farklı olmak üzere düz kesim yerine açılı kesim imkanı veriyor ve böylelikle daha az kuvvetle,daha temiz bir kesim sağlıyordu.

Thomas,kuvvetle muhtemel hem bundan hem de berberlerin o dönemde ustura ile yapmış oldukları slant tekniklerinden esinlenerek tasarlamış olduğu bu alette,1904'te yılında patenti King Camp Gillette tarafından alınan open-comb aletten esinlendi. Elbette ki patent alınmadan önce ve daha sonraları oblik ve diagonal kesimin faydalarını bilen mucitler tarafından çeşitli patent başvuruları yapılsa da maalesef tıraşın en temel unsurlarından olan jilet konusuna yenik düşmüşlerdi. Çünkü o zamanlarda ucuz,kaliteli ve bulunabilir jiletleri üreten tek firma Gillette ki hala tekel olduğu söylenebilir,tek bir tasarım jilet üretmekte,bu durum farklı tasarımdaki aletlere uymadığından tarih sahnesinden silinmelerine yol açmıştı. Bugün bildiğimiz anlamda slant tasarımını Thomas Wild'e borçluyuz,her ne kadar ilk başvurunun Emil Hermes ( Alman Merkur firmasının kurucusu ) tarafından yapıldığı Alman kaynaklarca iddia edilse de 2nci Dünya Savaşı'nda kaybolan kayıtlar sebebiyle slant tasarımın mucidinin Thomas Wild olduğunu kabul etmekteyiz. Kadere bakın ki geleneksel tıraşın popülerliğinin artması ve buna bağlı olarak 2011 yılından günümüze slant makinelere doğan ilgiyle üretilen eski tasarım-yeni tip ürünler hariç en çok slant makine üretimi yapan İngiliz firmalarının aksine Alman Merkur firması olmuştur. Kaldı ki Wild'in patentini aldığı ilk alet Merkur 37'ye benzemektedir.

Yapılan araştırmalar geleneksel tıraşa yeni başlayan kullanıcıların %85'in geleneksel tıraşa devam ettiğini,bu yüzdenin de slant aletle tanışanlarının %70 oranında slant alete kaydıklarını ortaya koymaktadır. Öyle ki %7 lik kesim slant aleti hiç sevmemiş,%23 ise slant aletin kesimi ile her daim kullanmış olduğu aletin kesimi arasında fark görmediğini söylemiştir. Slant alet deneyimlemiş kullanıcılar arasında ise ''Gillette slide'' tekniği ile benzer bir kesim hissiyatı elde edilebileceği iddia edilmektedir.

Bu ürünün neden kendi başlığı yok şaşırmış olsam da ben gibi ürünü merak edenlerin faydalanacağı bir kısım olur umarım.

Ürün çelik sap ile gelmekte olup karakter olarak en bilindik aletlerden örnek verecek olursam 89 ve 41 arasında bir hissiyata sahip bana göre. Razorock sayfasında yaklaşık 10 farklı sap seçeneği ile sunulmuş ve oldukça farklı sap modeli ile edinmek mümkün.

Kesim hissiyatı olarak tatlı tatlı çıtırtılı bir kesimi var. (Ben hiç ses çıkmıyormuş gibi hayal ediyordum ama o kadar da değil dedi alet) 1 haftalık sakalda denedim ürünü ve garip bir şekilde tek perde + rötuş ile beni tatmin etti sonuç.

Yazının başında da belirttiğim gibi bu ürünü kullananların yorumları ile merak edenlerin faydalanması için böyle bir başlık açma gereği duydum. Ben aradım bulamadım siz bulun Smile

Özetle kendi adıma uygun fiyatı ile denemeye değer bir ürün diyerek, birkaç da görsek ekledikten sonra sözü diğer deneyen arkadaşlara bırakıyorum.f87e3bec09c4bbe9bf709b59ff2b0a74.jpg3a497ae12d6a32e5b71810673aad9019.jpg
Elinize sağlık, teşekkürler komşum.
Komşum selam. Bir an için Merkür 37c sandım, o kadar benziyor. Ben geçenlerde Merkür 37c aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Tahrişsiz güzel traş veriyor ama sapı maalesef biraz kaygan. Parker Variant'tan sonra elde kayma sorunu yaşıyorum. Razorock'un sapı nasıl sizin deneyiminize göre? Keyifli traşlar
(29/06/2020, Saat: 13:21)trooper_gs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum selam. Bir an için Merkür 37c sandım, o kadar benziyor. Ben geçenlerde Merkür 37c aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Tahrişsiz güzel traş veriyor ama sapı maalesef biraz kaygan. Parker Variant'tan sonra elde kayma sorunu yaşıyorum. Razorock'un sapı nasıl sizin deneyiminize göre? Keyifli traşlar
Çelik ve bolca tırtıklı bir sap. Açıkçası istesem de kaymaz diye düşünüyorum.
Elinize sağlık komşum güzel derleme / inceleme olmuş.
(29/06/2020, Saat: 13:21)trooper_gs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum selam. Bir an için Merkür 37c sandım, o kadar benziyor. Ben geçenlerde Merkür 37c aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Tahrişsiz güzel traş veriyor ama sapı maalesef biraz kaygan. Parker Variant'tan sonra elde kayma sorunu yaşıyorum. Razorock'un sapı nasıl sizin deneyiminize göre? Keyifli traşlar

aletlerde kayma problemi yaşıyorsanız mutlaka elinize ŞAP sürün %100 kaymaz
(29/06/2020, Saat: 13:23)FearOfATG Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çelik ve bolca tırtıklı bir sap. Açıkçası istesem de kaymaz diye düşünüyorum.

(29/06/2020, Saat: 15:41)KRAL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]aletlerde kayma problemi yaşıyorsanız mutlaka elinize ŞAP sürün %100 kaymaz

Komşularım teşekkürler
Ben 37c ile bunun kadar keyifli tıraş olamamıştım. Sap tasarımıyla ilgili olabilir, 3 parça olması nedeniyle olabilir bilemiyorum. Çok keyifli ve verimli bir tıraşı var.
Konuyu açmakla iyi etmişsin @FearOfATG caner komşum, gerçekten bunu hak eden bir alet. hatta fırından yeni çıktı bir fotoğraf paylaşayım ben de. Bu alet benim asla satmayacağım rotasyonumda güzel yeri olan bir alet. Hem konfor hem yakın tıraşı birlikte sunuyor. Şuana kadar bu aletle kullanıp memnun kaldığım jiletler; yeşil astra(lazer baskılı), nacet, permasharp. Bu aletle iyi gitmeyen jiletler ise personna platinum ve treet platinum ve gilette platinum oldu. kanımca yine ortalama üstü bir keskinlik istiyor jiletlerde efektif tıraş alabilmek için en azından bende öyle. Sapı olsun tasarımı olsun severim, dosta düşmana tavsiye ederim.
20200629-222037.jpg
(29/06/2020, Saat: 13:21)trooper_gs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum selam. Bir an için Merkür 37c sandım, o kadar benziyor. Ben geçenlerde Merkür 37c aldım, 1 haftadır kullanıyorum. Tahrişsiz güzel traş veriyor ama sapı maalesef biraz kaygan. Parker Variant'tan sonra elde kayma sorunu yaşıyorum. Razorock'un sapı nasıl sizin deneyiminize göre? Keyifli traşlar

Komşum bildiğim kadarıyla kafası 37C. Kafa kendilerinin değil sap kendilerine ait. Elinizde kayıyorsa biraz şap sürün kaymaz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5