Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Razorock German 37 Slant
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Bugün İmpadan satın aldığım Razarock German Slant 37 elime ulaştı. Her zamanki yakın ilgisi sebebiyle, Sn. @impaticaret (Mustafa Bey'e) çok teşekkür ederim.

German Slant 37, aslında eski Merkur 37C kafasından esinlenilerek yapılmış. Eski Merkur 37C kafası biraz daha agresif. Bu sebeple German Slant'ta örneksediği kafaya benzer bir şekilde güncel Merkur 37C'ye göre bir tık daha agresif. Bir de German Slant'ın çelik gövdesinin ağırlığını da oyuna dahil ettiğinizde, çok değil ama 37C'den çok az daha fazla agresif bir alet ortaya çıkmış. Ama çok kararında ve etkin bir agresiflik. Kesinlikle genetiğinde Merkur'un affedici etkinliği var.

Kafa görüntüleri oldukça benzer.

German Slant , Merkur 37C ve GC.68'i yan yana fotoğrafladım.
[img]4fv993.jpg[/img]

[img]loJQra.jpg[/img]

[img]gOODHq.jpg[/img]

[img]Z6U9wG.jpg[/img]

Merkur 37C daha yumşak bir tıraş veriyor.

German 37 ise daha etkin ama korkutucu bir agresiflikte değil.

German 37 oldukça sesli bir tıraş aleti. Bir Merkur Progress kadar üst perde ses çıkartamasa da oldukça sesli. Ben sesli olmasını beğeniyorum.

Merkur 37C'nin sapı biraz daha kısa, ancak ben German Slantın da, Merkur 37c'nin de elde tutuşunu çok beğeniyorum. German Slantın inanılmaz bir dengesi var.

Gelelim ilk deneme izlenimlerime;

1 günlük sakal, Gillette Silver Blue (2) , No pre Shave, Yaqi Sagrada Familia Sentetik, Wilkinson Kase Sabun.
Tek perde + Rötuş. BBS. Sıfır kesik/tahriş. Bu düzeneğe notum 9/10. Aslında rötuşta müşkülpesentlikten  Angel

Bundan sonra ki denemeleri, Mavi Astra, Shark, Gillete Platinum ve Voskhod ile planlamaktayım. Tıraştan itibaren 7 saat geçti, tıraş sonrası konfor gayet üst düzeyde.

Merkur 37C ile 2 perde yerine, German Slant ile tek perde ve rötuş ile tıraş olmam mümkün (YMMV) Cool . Değişik jilet kombinasyonları ile deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim.

Tüm Komşularıma keyifli tıraşlar dilerim...
Bende almayı düşünüyorum ama normal bir aletten nasıl bir farkı var kesimi nasıl açısı nasıl yakalanır jiletini eğitir yoksa kafa kendisi mi eğri? Keserken nasıl kullanıyoruz malum eğri bir yapıda ?Keskin jiletlere mi( perma,Astra,seven oclock,feather vb) yoksa az keskin( rapira,shark,derby vb) mi daha kabin olur? Kafamda bir sürü soru var.Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
(20/09/2020, Saat: 11:49)klasik63 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bende almayı düşünüyorum ama normal bir aletten nasıl bir farkı var kesimi nasıl açısı nasıl yakalanır jiletini eğitir yoksa kafa kendisi mi eğri? Keserken nasıl kullanıyoruz malum eğri bir yapıda ?Keskin jiletlere mi( perma,Astra,seven oclock,feather vb) yoksa az keskin( rapira,shark,derby vb) mi daha kabin olur? Kafamda bir sürü soru var.Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Hem German 37'yi hem de 37C' yi kullandım. German 37'yi sattim, 37C ile devam ediyorum, hatta en favori aletim oldu.
Slantı ya çok seversiniz ya da hiç size uymaz diye keskin bir görüş belirtebilirim. Kesim açısı vs olarak diğer aletlerden farklı bir tarafı yok , normal DE gibi kullanılır. Hem jileti büker hem de ağzı yamuktur Smile Favorilerde ve varsa top sakalda slant ağzın eğimine göre ufak bir ayar vermek gerekiyor. Şahsen ben hemen alıştım, sıkıntı olmadı.
37C ile orta keskinlikte jiletlerle, Gillette Platinium, Personna Lab blue, Tiger, Nacet gibi, daha rahat ediyorum. Keskin jiletlerle de tahriş yaşamadım yanlız günlük tıraşta bayağı yakın kestiği için sorunlu olan boyun bölgemde tek tük kıl dönmesi olmuştu. Konforlu jiletlerle kullandığımdan beri böyle bir şey hiç olmadı.
Genel olarak hem G37 hem de 37C nevi şahsına münhasır, özel aletler. Denemeyi düşünüyor, ilginizi çekiyorsa tereddüt etmeyin. Zaten birçok alet bulunduruyoruz, slant gibi tamamen farklı bir aletin varlığı benzer aletlerden birkaç tane bulundurmaktan daha mantıklı.
Çok merak ediyordum en sonunda aldım, cildim biraz hassas ve sakalım sert orta yoğunlukta ilk trasimda 2 perde + rötuş sıfır tahriş, heleki o çıtır çıtır kesme sesi çok iyidi Wink evet feather ve rimei ye göre agresif bir alet ama kolay kolay kesik olacağını zannetmiyorum
İlk Razarock aletim ve gerçekten dendiği kadar kaliteli ve dengeli,ağır bir alet.rimei yi şimdilik rafa kaldırdım Wink
Bakalım diğer jiketlerle nasıl bir tıras olacak(ilk deneme Astra yeşil perf.fena değil); voschod, GP, 7 o'clock sari sıradakiler.
IMG_20210116_150326.jpg
Merhabalar,
Bu aletle Parker Semi Slant arasında kaldım acaba her iki aletide kullanmış olan varsa yardımcı olabilir mi ?
(28/01/2021, Saat: 23:34)Viper Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar,
Bu aletle Parker Semi Slant arasında kaldım acaba her iki aletide kullanmış olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Komsum selam. Bende ikisi de var. Parker biraz daha yumusak huylu.

İlk defa slant kullanacaksaniz orta keskin bir jilet kullanmaniz daha rahat olabilir.
(29/01/2021, Saat: 03:04)trooper_gs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komsum selam. Bende ikisi de var. Parker biraz daha yumusak huylu.

İlk defa slant kullanacaksaniz orta keskin bir jilet kullanmaniz daha rahat olabilir.

Selamlar komşum teşekkür ederim. Genelde gsb kullanıyorum tıraşlarımda. Malzeme kalitesi vs olarak hangisi daha iyi sizce.
(29/01/2021, Saat: 03:56)Viper Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Selamlar komşum teşekkür ederim. Genelde gsb kullanıyorum tıraşlarımda. Malzeme kalitesi vs olarak hangisi daha iyi sizce.

Komşum rica ederim. Kafa olarak ikisi de aynı sayılır ama German Slant sapı 316 çelik olduğundan çok daha kalitelidir.

İkisinde de jilet kenardan taşıyor ama aklınızda bulunsun. Ikon B1 veya Razorock Wunderbar modellerine jilet içinde kalıyor kafanın.

Biraz daha makul fiyatlı olarak Ikon X3 ve Maggard Slant bakabilirsiniz mesela. Maggard Razors firması Amerika'da olmasına rağmen gönderi fiyatları uygun.
(29/01/2021, Saat: 13:08)trooper_gs Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum rica ederim. Kafa olarak ikisi de aynı sayılır ama German Slant sapı 316 çelik olduğundan çok daha kalitelidir.

İkisinde de jilet kenardan taşıyor ama aklınızda bulunsun. Ikon B1 veya Razorock Wunderbar modellerine jilet içinde kalıyor kafanın.

Biraz daha makul fiyatlı olarak Ikon X3 ve Maggard Slant bakabilirsiniz mesela. Maggard Razors firması Amerika'da olmasına rağmen gönderi fiyatları uygun.

Tamamdır komşum tekrar çok sağol. Çok yardımcı oldun.
Bir süredir rr german 37 slant ile tıraş oluyorum, arada mild aletlerde kullandım ama sarmadı beğenmedim .
Dikkatimi çeken rr keskin giletlerle daha konforlu ve zevkli tiraslar verdi özellikle gilet serisi GP/ gsb serisi.
Rr german oldukça agresif bir alet olmasına rağmen ne bir tahriş nede bir kesik oluşturdu tabi giletlerinde burda faydası var, orta keskin veya orta altı keskinlikte giletler bana uymadı hissiyatlarini sevmedim.orta keskin olan astra sp cekistirme yaparak kesti ama fena değildi fakat gilet platinyum,gsb giletlerle tıraş çok daha keyifli ve konforlu oldu ....
Bence rr german 37 slant +gsb gibi giletlerle 10 mumara 5 yıldız oluyor Wink
Sayfalar: 1 2 3 4 5