Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Paslanma bu kadar mi hizli olur? Posh!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Genellikle 1 jiletle 3 kez tiras olurum. Jiletine gore daha fazlasi veya azi da olur.

1 gunde paslanan jilet ilk defa gordum(dun tiras oldum bugun pasliydi).
Posh belki 1 yildan fazladir kenarda duruyordu. Bir deneyim dedim, nasilmis diye. Tirasi fena degildi, bugun de 2.tirasi olacaktim, fotograftaki manzarayla karsilastim.

Jileti tiras sonrasi temizler silkelerim. Ve bazen baska jilet kullanmak icin standin ustune koyarim, ve birkac ay kaldigi olur ustuste, ve arada islanir. Kullanmam uzun sure boyle unuttugum jiletleri ama durumuna bakarim atmadan once. Boyle uzun beklemelerde, arasira islanma da dahil cok nadiren paslanma gordum.

Ozet olarak, Posh 1 gun de pas yapti arkadaslar aman dikkat edin!!
e654b72a97c181fc514f880e401daf70.jpg9cd5e73dcd294d71a3e8ef48210c3e3a.jpg
Kötü üretilmiş bir yaprak jilet ile karşı karşıyayız o zaman. Bir kutu var bende de ve merak ettim şimdi. Yakın zamanda benzer bir deneyi tekrarlamayı planlıyorum.
Ben bir ara çok sık kullandım hiç başıma gelmedi komşum. Geçmiş olsun. Acaba hatalı üretim olabilir mi? Başka kutu varsa deneme şansınız olur mu?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@Kacak komşum bende hatali ürtem mi acaba diyorum. Bu kadar hızlı paslanması çok tuhaf gerçekten

@arandur komşum, aslında 1+ yıldır denemek için jilet pek kullanmıyorum, genelde Gillete(sarı, yeşil, silverblue), Permasharp, Nacet, Voskhod ve Derby Usta değiştirerek kullanıyorum. Kenarda durmasın deneyim diye Rockwell, Derby extra(80'ler) ve Posh'la tıraş olayım dedim. 3'ü de tatmin etmedi ama Posh'un 1 günde paslanması o kadar şaşırttı ki belki bu kutu defolu denk gelmi olabilir diye düşünüyorum.
Çeliğin alaşımı ile alakalı, nikeli, kromu azsa daha çabuk paslanacaktır. Posh ürün gamının çoğu paslanmaz çelik kullanıyor. Belki sahte ürün ise de bu durum gözlemlenebilir.