Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İsmim Yalçın, Ankara'da yaşıyorum. Her gün tıraş olan biriyim.Yaklaşık altı aydır geleneksel tıraş ile ilgileniyorum.Ondan önce 20 yıllık bir kartuşlu geçmişim var. Çok yoğun olmayan ama sert sakalım ve tahrişe müsait bir cildim var. Benim kartuşlu yerine çift taraflı jiletli tıraş aletlerine geçmeya çalışmamın iki nedeni var:
-Daha yakın bir tıraşa ulaşma isteği- imkanım olsa her gün sinek kaydıya itirazım olmaz
-Daha az kimyasalla ile muhatap olmak.
Tıraş dolabımda neler var?
Tıraş sabunu/kremi: Proraso yeşil, Proraso wood&spice(ki kendisi an itibarı ile favorim),cella kırmızı, neville , body shop maca root&aloe
Tıraş aleti: Muhle r41, yaqi most agressive slant, Çin malı merkur futur klonu
Fırça: Yaqı 26 mm two band badger
Jilet: Feather, bic chrome, Gillette Nacet, Gillette 7 o'clock sharp edge, permasharp, voskhod
Ne yazık ki bu altı aylık tecrübemin çok iyi sonuçlar verdiğini söylemeyeceğim. Kartuşlularda yaşadığım sıkıntıyı yukarda yazmıştım. Yeterince yakın tıraş alamıyorum görüntü fena olmasa da dokunduğumda pürüzsüzlük olmaması hiç hoşuma gitmiyor. Ben hem görünüş hem de his olarak sharp olmayı tercih ediyorum. kartuşlunun iyi tarafları hem hızlı hem de tahriş yaşanmıyor. Gelelim DE tecrübeme;
1. Feather dışında çok uğraşmadan istediğim yakınlığı sağlayabildiğim ve cildimi tahriş etmeyen bir jilet bulamadım. Keskin olmayan jiletler hem çok zaman harcatıyor hem de çok zorlayıp cildime zarar veriyorum. O sebeple artk benim için sözkonusu değiller. Denediğim ve kesmediğine karar verdiğim jiletler; astra mavi ve yeşil, personna comfort, Gillette Silver Blue, Gillette 7 o'clock sharp edge ...
2. Köpük-fırça rutini çok zaman alıyor ve şunu fark ettim tıraş kalitesini doğrudan etkiliyor, hala istediğim gibi bir sabun bulamadım. Hem az kimyasal taşıyan hem de kayganlıığı üst düzey bir sabun aramak hem çok zaman alıyor hem de ciddi para kaybı.
3. Cildimin o günkü durumu, köpüğün kalitesi, jiletin kalite standartında ki eksiklikler tıraş kalitesini çok etkiliyor. Bu da istikrarlı sonuç almamı engelliyor.
Sanırım tanışma entry' si için uzun bile yazdım.
Selamlar komşularım
Hoşgeldiniz komşum.

Nacizane tavsiyem, benim de hafta içi hergün tıraş olmam nedeniyle, daha mild bir (veya birkaç) alet edinmeniz.

Sabun olarak ise Cella yeşil tavsiye ederim. İçerik ve diğer özellikleri karşılar. Ben özellikle kokusunu çok beğendim. Komşumuz Osman Bey'in son serisi de yabana atılmaz.

Keyifli tıraşlarınız olsun.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Selamlar.

Keskin olmayan jiletleri bir kenara atmanız yanlış bir karar. DE aletle en az 2 perde normalde düzeltmelerle birlikte 3 perde tıraş oluyorsunuz. Feather gibi aşırı keskin ve bir o kadar da tahrişe müsait bir jiletle devam etmeniz çok doğru bir ısrar değil. Tıraş videoları izlemişsinizdir. Razorus’un tıraş köpüğü hazırlama videosuna bir kez göz atmanızda ve sizin yaptığınız köpük ile karşılaştırma yapmanızda fayda var. Köpüğü doğru yaptınız diyelim geriye tekniğiniz kalıyor. Sakal çıkış yönlerinizi iyice ezberlediniz ve bu yönde bir el alışkanlığı kazandınız mı ? İkinci perde çok önemli. Çapraz alış yani. Bunda el alışkanlığı çok önemli. Tersten almayın.

Az önce r41 ile 3 perde tıraş oldum, yüzüme dokunuyorum ve kesinlikle kusursuz. Ama bu tıraşı her gün olamam. Günlük tıraşta ekstra yakınlık isteği tahrişe yol açar. Günlük tıraşta temiz ve konforlu bir tıraşı hedefleyin, tersten almayın. Zamanla oturacak. Hoş geldiniz.
Hoşgeldiniz komşum.
Hoşgeldiniz komşum

Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hoşgeldiniz
Hoşgeldiniz.
Hoş geldiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun.
Hoşgeldiniz
hoşgeldiniz keyifli tıraşlar
Sayfalar: 1 2 3