Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: ustura ile kafa tıraşı olmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet komşularım. Fazla içerik bulunmayan bu konuya artık değinmek istedim.
Uzun zamandır düzenli olarak kafa tıraşı olurum. İlk zamanlar tıraş makinesi ile kısaltır ve kartuşlu ile de tamamlardım tıraşımı. Son zamanlarda forumun da etkisiyle geleneksel tıraşa geçince hem elim alışsın diye hemde makineye göre daha sağlıklı olduğu için kabasını usturayla almaya başladım. Ki beklediğim gibi de oldu elim bir hayli alıştı.(biraz kanlı oldu tabi).Ama DE makine ile ya da kartuşlu ile biraz keyifsiz bir tıraşı oluyor. Bundan dolayı artık başka head shave ürünlerine bakar olmuştum ki
Ve nihayet bugün kendimde o güveni hissettim ve tıraşı gerçekleştirdim. Şimdi gözlemlerime geçeyim.
- Bu zamana kadar olduğum kesinlikle en keyifli tıraş oldu. 40 dakika kadar sürdü ama tıraş esnasında mest oldum diyebilirim.
- Kafa derisi deyip geçmemek lazımmış ATG geçişler farkında olmasak da cildi yıpratıyormuş. Deriyi daha rahat hissediyorum şuan çünkü.
- Tahmin edersiniz ki biraz zahmetli oluyor. Özellikle bazı bölgelere ulaşmak klasik tutuşlarla zor. Özellikle kulak ve boyun arası bölge fazla kullanmadığınız elinizle biraz zorlayabiliyor. Hakim olduğunuz elinizle o kadarda zor olmuyor. Dolayısıyla bunu kazanılabilir bir beceri olarak görüyor ve sorun olarak değerlendirmiyorum.
- Sakal tıraşında boyun bölgesi ne ise kulak bölgesi belki daha da fazlası bu tıraşta.O yüzden azami dikkatli olunmalı.
- Açıkcası olmaz diye düşünüyordum çünkü fazla uygulayana da şahit olmadım. Ayrıca fazla beceri istiyor gibi görünüyor ama değil. Hiç korkulacak bir şeyi yok. Sakal tıraşından bile kolay diyebilirim.
- Velhasıl ıslak tıraş nasıl bir angaryayı keyfe dönüştürüyorsa bu da o kapsamda değerlendirilmeli. Belkide biz kellerin geleneksel tıraştaki ödülü gibi.
Nacizane tespitlerim bunlar. Hepinize keyifli güzel tıraşlar dilerim. Saygılar.
Ben eskiden ense hariç shavett le tıraş olurdum çünkü enseyi hep çizerdim, çelik sonrası hislerim de gelişince bu sorunu da çözdüm. Nacizane eklerim olacak.
-Ön hazırlığa dikkat edin.
-Porsuk fırça kafa için daha uygun çünkü tekrar tekrar bazı kalan noktaları tıraşlarken domuz ne kadar yumuşasa da porsuğa yetişemiyor (birde sıcak porsuğun kafada ki hissi çok güzel Smile )
-İlk üstten başlamak , sonra yanlar ve en son arka en mantıklı sıralama çünkü ben hep ense ve kulak arkasını keserim . Ustura keskinken üst ve yanlar kolay ve zevkli, arka dönek ve ense daha yorgun bir ağızla daha kolay olur.
Çelik usturanın bu iş için en uygunu lakin jilet baş arkasında ki döneklerde daha fazla dalma eğiliminde . Bu karışık bölgelerde hissetmek en önemli şey ! Diğer el ile germe ve çekmede yardımcı olacaktır, açı daraltmak da işlevsel bir opsiyon. Çelik geniş ölçüsü ile daha fazla hata kaldırıyor
Porsuk fırça henüz kullanma fırsatım olmadı. Büyük boy domuz kılı bir fırça var star marka. Yeni olmasına rağmen oldukça yumuşak ve çatallı. iş görüyor gibi. bir tane daha iyi bir domuz kılı düşünüyorum. Porsuğun da iyileri pahalı diye biliyorum. Açıkçası o kadarda açılamam.
Çelik ustura konusunda haklısınız. Bence de daha işlevsel olabilir. Dalma olayına gelince bende en çok sol yan tarafta başıma geldi ters tarafım olduğu için. Onun dışında pek yaşamadım. Baş arkasında açıya dikkat ederek ve gerdirerek yapıyorum. Zaten açının unutulduğu yerde dalma büyük olasılıkla gerçekleşiyor.
Bakalım zamanla daha iyilerini de yaparım umarım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.