Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Coticule Bileme Loop Görüntüsü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Uzun zamandır çelik usturalarimi çeşitli doğal taşlarla bileyip traş oluyorum. Ama bir türlü istediğim verimi alamıyordum. Ve nerede yanlış yaptığım konusunda kesin bir fikrim yoktu. Daha sonra forumdan tavsiyeler uzerine kendime 160-200x bir loop aldim. Ve sanırım yaptıgım en büyük hatayi anlama fırsatım oldu. Soyleki usturalara agiz acmayi girit tasi ve bazi yerli dogal taşlarla yapiyordum. Final tasi olarakta Belçika tasi yani coticule kullanıyordum. Ama loop goruntusunden anladigim agiz acmada kullandigim taşların ustura uzerinde oluşturduğu çizikleri coticule tam olarak gidermeden bilemeyi bitiriyordum. Coticule uzerine yoğunlaşıp aldığım son görüntü bu sekilde yorumlarinizi merak ediyorum. Teşekkürler. 6ffe7a04808d1515effb234633732daa.jpg


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(20/03/2020, Saat: 00:06)Stiladam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Uzun zamandır çelik usturalarimi çeşitli doğal taşlarla bileyip traş oluyorum. Ama bir türlü istediğim verimi alamıyordum. Ve nerede yanlış yaptığım konusunda kesin bir fikrim yoktu. Daha sonra forumdan tavsiyeler uzerine kendime 160-200x bir loop aldim. Ve sanırım yaptıgım en büyük hatayi anlama fırsatım oldu. Soyleki usturalara agiz acmayi girit tasi ve bazi yerli dogal taşlarla yapiyordum. Final tasi olarakta Belçika tasi yani coticule kullanıyordum. Ama loop goruntusunden anladigim agiz acmada kullandigim taşların ustura uzerinde oluşturduğu çizikleri coticule tam olarak gidermeden bilemeyi bitiriyordum. Coticule uzerine yoğunlaşıp aldığım son görüntü bu sekilde yorumlarinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Usturanın ucunda hala derin çizikler kalmış. Coticule sonrası uç tertemiz kalmalı hiç bir çizik görmemelisiniz. Ağız açtıktan sonra Coticule'de yoğun çamur ile başlayın ve 3-5 dakikada bir sadece 1 damla su ilave ederek çamur iyice suya dönüşene kadar devam edin. En son sadece su ile en az 50 tur bileme yaparak bitirin. Sizin loop görüntüsünden çamuru çok hızlı sulandırdığınızı düşünüyorum.
Bir de ağız açmak için Girit taşı çok temizini bulamazsanız problem olabiliyor. Makita 1200 griti tavsiye ederim, hem ucuz hem de çok kaliteli iş çıkarıyor. Ya da yoğun çamuru hiç sulandırmadan kullanırsanız cotilcule ile de ağız açabilirsiniz.
Peki üstadım dediklerinizi dikkate alarak biraz daha uğraşayım son görüntüyü paylaşırım. Peki coticule çamurunu illa ki başka bir cotiyle mi yapmam gerek.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(20/03/2020, Saat: 12:32)Stiladam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Peki üstadım dediklerinizi dikkate alarak biraz daha uğraşayım son görüntüyü paylaşırım. Peki coticule çamurunu illa ki başka bir cotiyle mi yapmam gerek.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok kullanılmış bir elmas taş da kullanabilirsiniz. Çamur taşı olarak kullandığınız taş coticule yüzeyine kendisinden çamur veya tanecik bırakmamalı.
Üstadım Artvin taşını deneme fırsatınız oldu mu peki?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(20/03/2020, Saat: 16:59)Stiladam Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstadım Artvin taşını deneme fırsatınız oldu mu peki?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şu an kargoda. Nasipse pazartesi elime geçer. Haftaya deneyeceğim inşallah.